Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vintage bloemen behang groen woonkamer
Wooninspiratie

Bloemen behang – behang met bloemen voor een levendige sfeer


Als het gaat om behang met bloemen, wordt je geconfronteerd met een rijke verscheidenheid aan stijlen. Want bloemenbehang is niet alleen maar bloemenbehang. En de wereld van het bloemenbehang is net zo divers en veelzijdig als de wereld van de bloemen en planten. Of het nu gaat om een romantische landhuisstijl, modern en eigentijds design of een elegante vintage-look – bloemenbehang creëert een frisse en levendige sfeer en zorgt voor een dynamisch beeld voor een harmonieuze sfeer.

Het hoeft echter niet altijd zomers kleurrijk of lenteachtig licht te zijn, want het bloemenbehang wordt door verschillende fabrikanten in de heetste woonstijlen geïnterpreteerd en geniet zelfs in meer eenvoudige, popculturele of abstracte stijlen veel aandacht.

bloemen behang woonkamer

Behang 32800-1 A.S. Création Urban Flowers

Bloemig & fragiel: bloemenbehang in romantische landhuisstijl

Een behang met bloemen in de romantische landhuisstijl neemt een heel bijzondere plaats in. Hier overtuigen de bloemdecoraties met zeer delicate en fragiele dessins in een licht en ingetogen kleurenpalet. In de stijl van het landhuis vinden gedetailleerde en fijne bloemenbehang vooral een plaats, die vaak nog de lichte en ontspannen indruk versterken door aquareloptiek of textielstructuren. Speels behang in delicate rosé, zacht blauw, crème of abrikoos vormen de perfecte achtergrond voor allerlei soorten bloemen en kunnen ideaal worden gecombineerd met natuurlijkematerialen en lichte meubels.

bloemen behang roze

Behang 358731 Livingwalls Djooz 2

De hedendaagse bloemenweide: modern bloemenbehang

Als je het wat moderner en eigentijdser wilt, een behang met bloemen, dat is georiënteerd op de huidige woontrends. Zeer trendy en zeer stijlvol is bijvoorbeeld sensueel art deco behang in een extravagant kleurenpalet of opvallend bloemenbehang in de retro-look van de jaren ’60 en ’70. Maar ook ingetogen Scandinavisch behang en exotische muurjurken bieden zich aan als modern behang voor een betekenisvol wanddesign.

De moderne interpretatie van het bloemenbehang is vaak overtuigend door het contrast tussen de natuurlijkheid en kwetsbaarheid van bloemen en het opvallende en lineaire ontwerp in sterke kleuren en bondige contouren. Hierdoor ontstaat een symbiose van natuurlijke elegantie en artistieke extravagantie. Vaak vormen grafische en geometrische elementen een tegenwicht voor de bloemrijke en dynamische ontwerpen, waardoor ongewone contrasten ontstaan.

bloemen behang patroon groen

Behang 363171 A.S. Création Palila

Scandinavisch bloemenbehang in een rustige esthetiek

De Scandinavische stijl van inrichten leeft van natuurlijkheid, heldere vormen en contouren en een ingetogen, ongedifferentieerd kleurenpalet. Een Scandinavisch behang met bloemen overtuigt dan ook met een rustige en discrete esthetiek, die de Scandinavische stijl juist door zijn onopvallendheid zo stimulerend en opwindend maakt. Zo betovert bloemenbehang in de Scandinavische stijl meestal met een monochrome en eenvoudige elegantie, subtiele en fijne ontwerpen en een zekere nuchterheid. Grafische decors spelen ook een rol in de bloemrijke, Scandinavisch behang en zorgen voor een zekere jeugdigheid en stedelijke charme.

bloemen behang grote bloem

Fotobehang rose 1 DD110741 Livingwalls Walls by Patel

Maak een reis rond de wereld met bloemenbehang!

Een behang met bloemen hoeft niet altijd alleen maar de inheemse muurbloempjes te zijn. Ze pikken niet alleen de meest uiteenlopende soorten bloemen en leefstijlen op, maar ook invloeden uit verschillende culturen en landen, zodat u met een bloemenbehang gemakkelijk een reis rond de wereld kunt maken en de meest exotische planten op aarde kunt ontdekken vanuit uw luie stoel. Zo worden exotische bloemenbehang met jungle- en palmboommotieven verlevendigd door kleurrijke vogels en vlinders, waardoor een speelse en vrolijke sfeer ontstaat.

bloemen behang

Behang 362021 A.S. Création Neue Bude 2.0

Aziatisch bloemenbehang voor een gecultiveerd interieur

Ook in de Aziatische stijl worden bloemstructuren opgenomen en op een meer abstracte en bijna gecultiveerde manier geïnterpreteerd. Een bloemenbehang in Chinese of Japanse stijl wordt gekenmerkt door gedempte en serieuze kleurtonen zoals grijs, crème, mosterdgeel, zwart en rood en roept een glamoureuze flair op met de vaak organisch ogende bloemmotieven. De stijlvolle charme van bloemenbehang wordt versterkt door subtiel papier en natuurlijke looks, uitgewassen effecten of zeer dichte en gedetailleerde patronen.

bloemen behang grijs

Behang 359543 Livingwalls

Flowerpower: Beleef het verleden opnieuw met bloemenbehang!

Met een bloemenbehang kun je niet alleen een zeer aantrekkelijk en levendig interieur creëren, maar ook een beetje terug in de tijd gaan. Reis terug naar de 18e eeuw en verander uw kamers in een kasteel met elegant barokke bloemenbehang of ga slechts enkele decennia terug in de tijd. Spannend vintagebehang met bloemen zorgt voor vrolijke en originele accenten met opvallende en grootschalige patronen en opvallende contrasten, terwijl fijnere, speelse decors vrijheid en creativiteit beloven.

vintage bloemen behang groen woonkamer

Behang 362921 Livingwalls Cozz

De kasteeltuin binnen uw vier muren: Bloemenbehang in historische stijl

Beleef het leven van de majestueuze kant met stijlvol barokke behang met bloemen en verander uw kamers in de edele kamers van een kasteel. Talrijke sierbehang inspireert met weelderige bloemmotieven, prachtige boeketten en uitgestrekte bloemenranken. Een bloemenbehang in de historische stijl komt in kleuren zoals sensueel rood, koningsblauw, extravagant zwart, grijs of onschuldig wit zeer elegant en edel en is vaak veredeld met metalen accenten.

bloemen behang klassiek

Behang 306576 Architects Paper Metallic Silk

Bloemenbehang in art deco stijl: bloemmotieven & sensuele elegantie

De Art Deco stijl staat voor overvloed, euforie en sensualiteit en lijkt zeer elegant en gecultiveerd. Art Deco-behang speelt vaak met het contrast van futuristische patronen en bloemstructuren en een zeer expressief kleurenpalet. Zo genereert een bloemenbehang in benzine, zwart en goud, mosgroen, mosterdgeel of diepblauw een geraffineerde en bijna intellectuele flair om zich goed te voelen. Een Art Deco behang met bloemen kan ideaal gecombineerd worden met gouden woonaccessoires en hoogwaardige vintage meubelen in donker hout.

bloemen behang luxe

Behang 363106 A.S. Création Palila

Fotobehang met bloemen voor een authentiek bloemenmotief

Naast de talrijke bloemetjesbehang met bloemen, betoveren ook fotobehang met realistische bloemenpracht. Met een fotobehang met bloemen kunt u het hele jaar door een zomerse, kleurrijke bloemenweide thuisbrengen of de prachtige pracht van een weelderig boeket bloemen nabootsen. Een levensecht bloemenbehang maakt een bijna driedimensionale indruk, zodat de bloemen dicht genoeg bij elkaar lijken te komen en je het gevoel hebt te genieten van de delicate geur van rozen, tulpen en lavendel.

bloemen behang rood

Fotobehang bouquet noir 1 DD110631 Livingwalls Walls by Patel

Bekijk ook:
Slaapkamer met bloemen behang
Roze bloemenbehang in de slaapkamer
Haal de lente in je interieur met mooie bloemen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.