Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

lentebloemen
Wooninspiratie

Haal de lente in je interieur met mooie bloemen!


Yes, de lente is begonnen! We hebben ook al een aantal heerlijke dagen gehad met heel veel zon. Het is tóch wel iets waar je ieder jaar, na de koude winter, naar uitkijkt. De eerste lentedagen, waarbij je lekker zonder dikke jas naar buiten kunt lopen. De zon, de geur, de vogeltjes… De lente maakt je vrolijk.

Bloemen maken je vrolijk

En die vrolijkheid van de lente kan je ook in je interieur in huis halen. Dat met heel veel verschillende leuke ideeën. Elk jaar zijn er weer nieuwe lente interieurtrends. Nieuwe kleuren, accessoires, stoffen, noem maar op. Maar in een lente interieur mag er één element nooit ontbreken in huis, namelijk bloemen.

lentebloemen

Bloemen met de lekkere geur en de vrolijke kleuren zijn het symbool voor de lente. Het is dus veel meer dan een plant die er mooi uitziet. En het grote voordeel is dat het super laagdrempelig is. Het is stukken eenvoudiger dan bijvoorbeeld nieuwe behang of een andere kleur muur. In elke stad in Nederland is wel een leuke bloemist waar je mooie lentebloemen kunt kopen. En tegenwoordig heb je ook een groot aanbod aan webshops die zelfs bloemen aan huis bezorgen.

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lente interieur bloemen

Lentebloemen

Er zijn natuurlijk super veel bloemen. Welke bloemen bij de lente past? Dat heb ik even uitgezocht. Hieronder vind je een aantal typische lentebloemen voor in huis.

Narcissen

Narcissen zijn echte lente voorjaarsbollen. Je ziet ze vaak in geel, maar ze zijn er in allerlei kleuren zoals roze, wit, oranje en rood.

narcissen

Pioenrozen

Ben je fan van rozen? Ga dan voor de Pioenroos. Naast dat deze lentebloem er super mooi uitziet, heeft het niet veel verzorging nodig om er jarenlang van te kunnen genieten.

pioenrozen

Iris

De Iris bloem is vernoemd naar naar de godin van de regenboog, vanwege de verschillende kleuren die voor kunnen komen. De Iris heeft drie bloembladen die super mooi open kunnen klappen. Daar wordt je gegarandeerd vrolijk van!

iris

Cestrum

De Cestrum is de perfecte aanvulling voor je lenteboeket in huis. Het kenmerkt zich met takken die aan het einde mooie bloemtrossen met buisvormige bloemen bevatten.

cestrum

Seringen

Dat er van Seringen parfum wordt gemaakt zegt al genoeg. En naast dat het heerlijk ruikt, ziet de Sering met de verzameling minibloempjes er erg vrolijk uit.

seringen

Anemoon

Anomonen kenmerken zich met grote bloemen, stevige stengels en een zwart hart. Er zijn maar liefst 120 soorten anomonen in de mooiste kleuren zoals wit, roze, rood, violet en blauw.

anemoon

Agapanthus

De Agapanthus is ook een typische lentebloem. De langwerpige bladeren, de lange steel en een bol van super leuke kleine bloemetjes geven gegarandeerd elk interieur die heerlijke lente sfeer!

agapanthus

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl | Casadevalentina.com | Bloomon.nl | Hipingerichtinasecond.blogspot.com | Blog.stylizimo.com | Agedandgilded.typepad.com | Camillestyles.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.