Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie kunstplanten
Woonaccessoires Wooninspiratie

Mooie kunstplanten


Houd je van botanische interieurs? Kom donderdag nog eens langs, want dan gaan we een hele mooie botanische badkamer laten zien. Ook vandaag willen we het hebben over mooie planten, maar misschien is het minder geschikt voor jou, als je een échte plantenliefhebber bent. We gaan het namelijk hebben over mooie kunstplanten. We raden altijd om échte planten te nemen, omdat planten goed zijn voor je gezondheid. Planten zijn goed voor je mentale gezondheid, ze zuiveren de lucht in huis, planten hebben een kalmerend effect, planten kunnen geluid dempen, noem maar op. Genoeg argumenten om echte planten in huis te nemen. Het enige tegenargument is onderhoud van de planten. Hoewel er natuurlijk ook genoeg planten bestaan, die super onderhoudsvriendelijk zijn. Maar voor mensen die niet heel vaak thuis zijn, omdat ze bijvoorbeeld vaak op zakenreis gaan, kunnen we ons voorstellen dat het tóch niet zo handig is om echte planten in huis te nemen. Oplossing? Neem mooie kunstplanten!

Mooie kunstplanten

Echt of nep?

Kunstplanten zijn natuurlijk nooit zo mooi als echte planten, maar we moeten eerlijk toegeven, dat er tegenwoordig kunstplanten worden gemaakt, die je bijna niet van echte planten kunt onderscheiden. De kunstplanten lijken zó echt, dat je er even aan wilt voelen, om te kijken of het om een echte plant gaat of een kunstplant.

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Soorten kunstplanten

En ook het aanbod aan mooie kunstplanten is enorm gegroeid. Kunstplanten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Van kleine rozemarijn plantjes, tot hangplanten, tot grote bomen. Ook alle populaire planten, die je tegenwoordig overal tegenkomt, zijn verkrijgbaar in kunstplanten varianten. Denk aan de prachtige Monstera plant, de Bamboe plant, de Kentia palm, de Alocasia Calidora plant, noem maar op. Er zijn zelfs kunst olijfbomen en sinaasappelbomen verkrijgbaar. Bekijk alle mooie kunstplanten hier!

Je zou bijna zeggen dat je met deze mooie kunstplanten geen echte planten nodig hebt, maar we blijven erbij dat echte planten altijd een goed idee zijn. We zijn benieuwd of jullie het hiermee eens zijn!

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Mooie kunstplanten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Laura Van den Noortgate
    31 augustus 2022 at 14:19

    Waar kan je de mooiste “fake” planten kopen?

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.