Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

kerstverlichting inspiratie
Wooninspiratie

10x Kerstverlichting inspiratie


Kerstverlichting kopen in maart, net als het een beetje lekker weer begint te worden, klinkt misschien een beetje gek. Maar juist in deze periode kan je heel veel verschillende soorten kerstverlichting scoren tegen een mooie prijs. Kerstverlichting is meer dan alleen de lichtjes in de kerstboom. Om je een idee te geven hoe jij met verlichting die echte gezellige kerstsfeer in huis te creëren, hebben wij de leukste kerstverlichting inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Het is logisch als je gelijk aan de lichtjes in de kerstboom denkt bij kerstverlichting. Maar zoals gezegd zijn er heel veel verschillende soorten kerstverlichting die je zowel binnen in huis als buiten in de tuin of voortuin kunt gebruiken, waarmee je die échte kerstsfeer kunt creëren. En net als ‘normale’ decoratie, kan je kerstverlichting overal kwijt. Of dat nou op de vloer, op de vensterbank of op tafel is – laat je inspireren door onderstaande leuke ideeën.

1. LED lichtketting

Deze LED lichtketting kan je voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken in huis. De ketting heeft een totale lengte van 210cm en bevat acht lichtsterren die sfeervol licht geven. Wat handig is, is dat de uiteinde voorzien is van een haak, waardoor je het eenvoudig kunt ophangen. Hang het aan een plant, kersttakken of plaats als decoratie op de kersttafel voor extra sfeer – het kan allemaal.

kerstverlichting led lichtketting

2. LED lichtketting

Kerstlampen in een kerstboom vind je traditioneel gezien verspreid over het lichaam van de boom. En op de top van de boom wordt een mooie piek geplaatst. Maar tegenwoordig heb je heel veel alternatieve pieken. Wat dacht je van onderstaande mooie LED kerstster. De ster is voorzien van een handige klem waarmee je de ster aan de top van de kerstboom kunt klemmen. En omdat het op batterijen werkt, heb je ook niet te maken met lastige snoeren of kabels.

led kerstverlichting ster boomtop

3. Staande kerstster

Tóch liever een traditionele piek? Maar je vindt zo’n verlichte ster wel mooi? Er zijn genoeg andere kerststerren die je op een leuke manier als kerstdecoratie in huis kunt gebruiken. Onderstaande staande kerstster is daar een mooie voorbeeld van. De ster is omwikkeld met zilverkleurige draad met kleine LED lichtjes die een warm amberkleurig licht geven. Deze staande LED kerstster is 40cm hoog.

kerstverlichting staande kerstster led

4. LED sfeerlamp Liva Circle

Er zijn ook heel veel verschillende soorten kerstverlichting die je ergens aan kunt hangen. Deze Circkel led sfeerlamp, genaamd Liva Circle, heeft een diameter van 20cm. De verlichte metalen circkel  kan met behulp van een koord aan verschillende elementen gehangen worden. Dit kan een haakje aan een plafond zijn of een spijker aan de wand of deur.

kerstverlichting led sfeerlamp circle

5. Lichtgordijn dakgoot

Lichtgordijnen zijn ook erg populair als het gaat om sfeerverlichting. Lichtgordijnen zijn voorzien van meerdere snoeren die verticaal naar beneden hangen, en waar lichtjes aan vastzitten. Ideaal om het langs een muur, een raam of een dakgoot op te hangen voor het creëren van een gezellige warme sfeer. Het doet een beetje denk aan ijsregen. Onderstaande lichtgordijn heeft een totale lengte van 2080, en de netsnoer naar het eerste lichtje meet 1000 cm.

kerstverlichting lichtgordijn dakgoot

6. Alternatieve kerstboom – lamp

Hoewel traditionele kerstbomen nog steeds erg leuk blijven, of het nou gaat om een echte kerstboom of een kunstboom, kiezen heel veel mensen tegenwoordig voor een alternatief, zoals een houten kerstboom. Hieronder zie je ook een hele leuke alternatieve kerstboom, in de vorm van verlichting. Deze lichtgordijn, bestaande uit 55 lampjes, heeft de vorm van een driehoekige kerstboom. Super leuk om het aan de muur op te hangen. Ideaal voor als je ruimte wilt besparen in een kleine woonkamer of slaapkamer.

kerstverlichting alternatieve kerstboom lamp

7. Lichtgordijn raam

Hierboven hebben we een heel mooi voorbeeld laten zien van een lichtgordijn die je heel mooi onder een dakgoot op kunt hangen. Ben je op zoek naar een leuke lichtgordijn voor binnen in huis? Onderstaande lichtgordijn, genaamd Decy, is aan de onderkant voorzien van leuke kerstmotieven, waaronder een kerstbellen, elanden, kerstbomen en kerststerren. Super leuk, toch?

8. Led krans

Als het gaat om kerstdecoratie in huis, dan mogen kransen natuurlijk niet ontbreken. Naast traditionele kerstkransen, zijn er ook kant en klare kransen verkrijgbaar met verlichting. Deze mooie kerstkrans heeft een mooie champagne kleur, en geeft sfeervol warmwit licht. Ideaal voor aan een deur of muur.

kerstverlichting led krans

9. Papieren kerstster

Deze papieren kerststerren zijn ook super leuk om in huis op te hangen. Niet alleen tijdens de kerstperiode, maar heel het jaar door! Deze beige papieren sterren gemaakt van drie lagen gekreukt papier hebben een contour die een beetje ongelijk zijn voor een winters gevoel. Een elegante band wordt meegeleverd om het ophangen van de ster te vergemakkelijken. De ster verspreidt de sfeer en geeft het huis dat speciale kerstgevoel. Kan zowel voor als tegen een muur gehangen worden.

kerstverlichting papieren kerstster

10. LED kandelaar

Kaarsen zijn ook een absolute musthave als het gaat om kerstverlichting en kerstdecoratie in huis. Het nadeel van kaarsen is dat ze beperkte branduren hebben, waardoor ze op een gegeven moment vervangen moeten worden. Daarom vinden we dit idee super leuk – een LED kandelaar. Deze tienkoppige kandelaar heeft een mooie luxe gouden afwerking. Super mooi voor op een kast, de salontafel of kersttafel waar aan gedineerd wordt!

kerstverlichting inspiratie led kandelaar

Bekijk ook:
Kleine kerstboom
10x Houten kerstboom maken
Subtiele kerstversiering

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.