Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleine kerstboom
Woonaccessoires Wooninspiratie

Kleine kerstboom


Vorig jaar brachten we onze eerste kerst door in onze nieuwe woning. Daarom was het even zoeken waar de kerstboom geplaatst moest worden. Aanvankelijk dachten we dat we wel genoeg plek hadden, daarom hadden we een redelijk grote kerstboom gekocht. Er werden kerstbomen verkocht op het schoolplein tegenover ons huis, dus vervoer van een grote boom was geen probleem. Achteraf bleek de kerstboom tóch net iets te groot. Een grote kerstboom heeft altijd iets bijzonders, maar ik denk dat we dit jaar voor een kleinere kerstboom gaan. Dat is natuurlijk geen ramp, want ook kleine kerstbomen kunnen super leuk zijn. Ik heb de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Voor wat voor kerstboom ga jij dit jaar? Een echte kerstboom of een kunstboom? En groot of klein?

Kleine kerstboom

Minimalistische kerstboom

Kleine kerstbomen heb je ook in verschillende formaten. Wat is klein? Is 1,5 meter klein? Of is het klein als het kleiner is dan 1 meter? Hoe kleiner een kerstboom, hoe minder versiering en decoratie je er op kwijt kunt. Maar dat is ook niet erg. Vroeger gingen mensen helemaal los met zoveel mogelijk versieringen op een kerstboom. Slingers, verlichting, kerstballen, sterren, engeltjes, noem maar op. Nu zijn minimalistische kerstbomen juist de trend. Alleen verlichting of alleen slingers of kerstballen. Er zijn ook genoeg alternatieve kerstboomversieringen. Denk aan leuke houten kralen, alternatieve hangers… Deze zijn tóch meestal net iets subtieler dan de traditionele kerstboom decoraties.

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kerstboom plaatsen op…

Een kleine kerstboom van 1,5 meter zou je prima op de vloer kunnen plaatsen. Heb je een kleine kerstboom die nog geen meter hoog is, dan zou je die ook op iets kunnen plaatsen, zodat het ooghoogte heeft. Op een kast bijvoorbeeld, maar je zou het ook op een leuk houten krukje plaatsen. En als je de kerstsfeer erin wilt houden, dan zou je de kerstboom bijvoorbeeld ook op een slee plaatsen, zo’n authentieke houten slee. Super leuk idee wat mij betreft!

Voordelen van een kleine kerstboom

Kleine kerstbomen hebben ook goede voordelen ten op zichte van grote kerstbomen. Het is makkelijk te vervoeren, je zou het dus makkelijk kwijt kunnen in een normale personen auto. Je hoeft minder te decoreren, wat ook betekent dat het minder tijd kost om de boom op te tuigen en af te tuigen. En een kleine kerstboom zal ook minder naalden achterlaten op de vloer!

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Kleine kerstboom

Bron: Themerrythought.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.