Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

cando hout op maat laten zagen
Klussen Wooninspiratie

Doe-het-zelven met op maat gezaagd hout


Online kom je de mooiste projecten met hout tegen. Maar veel van die meubels en constructies worden door professionals of zeer ervaren hobbyisten gemaakt. Of ze beschikken over geavanceerde en dure machines die het hun leven een stuk makkelijker maken. De meesten hebben deze luxe niet. Maar dat betekent niet dat je niet zelf aan de slag kunt gaan met hout en bijzondere meubels kunt maken. In tegendeel. Met een goed (of creatief) plan heb je de helft van het werk gedaan. Met een beetje hulp door het hout te laten zagen kan jij je focussen op de montage en afwerking.

Hoe kan ik hout op maat laten zagen?

Er zijn tal van redenen denkbaar waarom je het zagen van stukken hout aan iemand anders over laat. De twee meest genoemde redenen zijn:

  1. Je bent zelf niet in het bezit van de juiste zaag(machine) om het hout nauwkeurig op maat te zagen.
  2. Je hebt weinig ervaring en wil het kostbaar stuk hout niet verpesten door verkeerd te zagen.

Ongeacht de reden die jou ervan weerhoudt om het hout zelf te zagen, je hebt altijd een paar opties om dit door iemand anders te laten doen. Een handige vriend, vader of buurman is altijd prettig, maar wat nou als je die niet hebt? Het hout van CanDo kun je volledig op maat laten zagen. Dat werkt heel eenvoudig.

houten planken op maat laten zagen cando

Online bestellen, snel in je bezit

Via de online tool van CanDo bestel je op maat gezaagd hout binnen een paar minuten. Kies het soort hout dat je nodig hebt, geef de vorm, afmetingen en eventuele afwerking door en that’s it. Hoe eenvoudig het bestellen ook mag zijn, het berekenen van de juiste afmetingen vraagt wel om een minutieus uitgewerkt maakplan. Juist omdat je het zagen uitbesteedt, is het des te belangrijker om er zeker van te zijn dat alles perfect op elkaar aansluit en voldoende draagkracht had om het doel te dienen. ‘Measure twice, cut once’ is een wijs advies om op te volgen.

Welk soort hout kan ik bestellen?

Wanneer je het hout op maat laat maken ben je allerminst beperkt in je keuze voor een houtsoort. Bij CanDo zijn er tientallen soorten hout die je kunt kiezen, variërend in materiaal, dikte, afwerking en kleur. De populairste materialen voor doe-het-zelven zijn betonplex (geschikt voor buiten), massief eikenhout (premium uitstraling), MDF (splintert niet en heeft een glad oppervlak), multiplex (decoratief oppervlak en licht van gewicht), OSB (sterk en goedkoop) en underlayment (geschikt voor overdekt buitengebruik en licht van gewicht).

Welk hout het meest geschikt is voor jouw project hangt natuurlijk sterk af van hetgeen je gaat maken, waar je het wilt gebruiken en hoe belangrijk de uitstraling van het hout is.

Enkele voorbeelden van massieve houten planken die je op maat kunt laten zagen.

Enkele voorbeelden van massieve houten planken die je op maat kunt laten zagen.

Bekijk ook:
Houten tuinoverkapping maken
10x Plantenbak maken
12x DIY Kapstok ideeën
DIY underlayment bank
Minimalistisch DIY houten bedframe

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.