Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

DIY kapstok ideeën
Meubels

12x DIY Kapstok ideeën


Een goede kapstok mag absoluut niet ontbreken in de hal. Of je nou een kleine hal, een smalle hal of juist een hele grote hal hebt, een kapstok is een musthave. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke kapstokken die je kant en klaar in de winkel kunt kopen, maar is het niet véél leuker om zelf je eigen kapstok te maken? Ben je niet zo creatief of heb je even geen inspiratie? Geen nood, want wij hebben een aantal leuke leuke DIY kapstok ideeën voor je verzameld. Aan de slag en begin met het maken van je eigen kapstok!

1. Grote DIY houten wandkapstok

Dit kapstok idee heb ik gevonden bij Thesorrygirls.com, de super leuke en inspirerende blog van Becky en Kelsey. De dames schrijven over uiteenlopende lifestyle onderwerpen zoals vakantie, mode en DIY projecten voor in huis. Zo hebben ze ook geschreven over de stoere DIY kapostok, die ze helemaal zelf hebben gemaakt. Met houten latten hebben ze een geraamte gemaakt, geschilderd en voorzien van grote haken. Je kunt deze kapstok heel eenvoudig zelf maken!

Grote DIY houten wandkapstok

2. Kledingroede aan het plafond

Dit idee hebben we vaker gezien, de kledingroede die aan het plafond wordt gemonteerd. Het is een eenvoudige en minimalistische kapstok, die je op verschillende manieren kunt maken. Zo zou je een touw kunnen gebruiken, steigerbuizen, koperen buizen, houten stokken, leren banden, noem maar op. Hieronder vind je een aantal hele leuke inspiratie voorbeelden.

Kledingroede aan plafond

Kledingroede aan plafond

Kledingroede aan plafond

Kledingroede aan plafond

Kledingroede aan plafond

3. Kapstok met opbergruimte

Een kapstok is bedoeld voor het ophangen van jassen. Maar het zou natuurlijk mooi meegenomen zijn als je ook andere spullen kunt opbergen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Denk aan sleutels, post, iPad, boeken, geurstokjes, plantjes, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zie je een aantal hele leuke inspiratie voorbeelden van kapstokken met opbergruimte.

Kapstok met opbergruimte

Kapstok met opbergruimte

Kapstok met opbergruimte

4. Moderne tak kapstok

Ook dit kapstok idee hebben we gevonden Thesorrygirls.com. Lorenna heeft deze DIY kapstok helemaal zelf gemaakt, met behulp van een aantal houten stokken. Het ontwerp lijkt een beetje op een moderne tak. Omdat de kapstok volledig met een speciale lak is gespoten, lijkt het op een metalen kapstok. Stoer! Klik hier voor de volledige handleiding.

Moderne tak kapstok

Moderne tak kapstok

5. DIY minimalistishce zigzag kapstok

Deze stoere kapstok is door Molly gemaakt, de creatieveling achter Almostmakesperfect.com. Met smalle houten latjes heeft ze een minimalistische zigzag kapstok gemaakt. In de zigzag zijn gaten geboren, waar houten pinnen in geschoven zijn. Daar kunnen jassen en andere kledingstukken aan gehangen worden.

DIY minimalistishce zigzag kapstok

DIY minimalistishce zigzag kapstok

DIY minimalistishce zigzag kapstok

6. Kapstok van steigerbuizen

Steigerbuizen worden gebruikt voor het in elkaar zetten van steigers, maar het leuke is dat je ze ook op een heel verschillende manieren in huis kunt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld met steigerbuizen hele stoere onderstellen maken voor een tafel. Je zou er ook een stoere kapstok van kunnen maken. Hieronder vind je een mooie inspiratie foto, waar een eenvoudige wandkapstok is gemaakt en een verticale kapstok, die ook op de vloer staat. Beiden zijn met steigerbuizen en bijbehorende koppelingen gemaakt.

kapstok van steigerbuizen

7. Houten plank met haken aan onderkant

Dit idee vinden we ook helemaal te gek. Vooral omdat het een kapstok is, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Over de gehele breedte van de muur is een stoere rustieke houten plank gemonteerd. Aan de onderkant van de plank zijn haken vast gemaakt, waar jassen en accessoires aan gehangen kunnen worden. Hoe groter de plank, hoe meer haken je kunt gebruiken. En bovenop de plank kan je natuurlijk ook spullen plaatsen. Deze kapstok staat overigens super stoer bij de rauwe bakstenen muur.

Houten plank met haken aan onderkant

8. Kapstok combinatie van kledingroede en haken

Deze kapstok is een variant op bovenstaand idee. In plaats van een rustieke houten plank, hebben ze hier strakke witte planken gebruikt. En aan de onderkant van de plank vind je aan de linkerkant een kledingroede, terwijl de haken aan de rechterkant zijn gemonteerd. Op die manier kan je de jassen en accessoires op verschillende manieren ophangen. Ze hebben er zelfs een complete garderobekast van gemaakt, door aan de onderkant schoenenplanken te creëren. Aan de bovenkant vind je handige opbergboxen.

Kapstok combinatie van kledingroede en haken

9. Staande houten kapstok

Het ontwerp van deze kapstok is gemaakt door de creatieve Ama. Een verticale houten kapstok, die je op de vloer tegen de muur kunt plaatsen. Zij heeft de tutorial gemaakt van deze kapstok voor Bob Vila. Je hebt niet heel veel nodig, maar het vergt wel wat nauwkeurigheid en tijd om het voor elkaar te krijgen. Maar als het eenmaal af is, dan heb je wel een hele stoere en unieke kapstok voor je hal.

Staande houten kapstok

Staande houten kapstok

10. Bezemsteel kapstok

Ana White is de brein achter deze bijzondere kapstok. Het ontwerp doet een beetje denken aan grote geurkaarsen, maar Ana heeft dit idee de ‘bezemsteel kapstok’ genoemd. Ze heeft namelijk meerdere houten bezemstelen gebruikt, die vast gegoten zijn met cement in een emmer. Super leuk idee! Klik hier voor de hele handleiding.

Bezemsteel kapstok

11. Kapstok met post opberger

We hadden hierboven al een aantal mooie voorbeelden laten zien van kapstokken met opbergruimte. Dit idee hebben we gevonden op Ehow.com. In zes stappen laten ze zien hoe je vrij eenvoudig een hele chique kapstok kunt maken, inclusief een opbergvak voor post en brieven. Klik hier voor de volledige handleiding.

Kapstok met post opberger

12. Minimalistische houten kapstok

Idle Hands Awake is een super leuke DIY blog. Marlene laat de leukste DIY projecten zien, juist voor mensen die eigenlijk niet zo handig zijn. Zo heeft ze ook laten zien hoe je heel eenvoudig deze mooie minimalistische houten kapstok kunt maken. De kapstok heeft vijf houten haken en een handige plank erbovenop waar kleine spullen op geplaatst kunnen worden. Klik hier om de handleiding te zien.

Minimalistische houten kapstok

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.