Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Minimalistisch DIY houten bedframe
Bedden

Minimalistisch DIY houten bedframe


Hoewel ik niet een hele handige klusser ben, vind DIY projecten wel heel leuk. Vooral als ze niet te moeilijk zijn om te realiseren. Daarom vind ik The Merry Thought helemaal geweldig, een super leuke en creatieve blog van Caitlin en Manda. Samen delen ze zo nu en dan hele leuke, maar vrij eenvoudig realiseerbare DIY projecten. Vandaag wil ik één van die DIY projecten laten zien, namelijk een minimalistisch DIY houten bedframe!

Minimalistisch DIY houten bedframe

De meeste bedframes vind ik niet zo mooi. Ik houd van minimalistische bedframes, zonder al teveel poespas. Vandaar dat we zelf gekozen hebben een boxspring van IKEA, die we gecombineerd hebben met het Emma matras. Het bedframe, die Caitlin en Manda hebben gemaakt vind ik wel erg mooi. Het kenmerkt zich met een minimalistisch ontwerp, en het feit dat het geen poten heeft, spreekt me ook wel aan. Het is eigenlijk een rechthoekige houten box. Eenvoudig, maar wel erg stijlvol.

Wat heb je nodig?

Het fijne van dit DIY project, is dat je niet heel veel Gereedschap nodig hebt! Hieronder kan je zien wat je allemaal nodig hebt om dit mooie bedframe te maken:
– boormachine
– Meetlint
– 12x schroeven;
– Houten planken;

Stap 1 – Houten planken

Het leuke van dit project, is dat het formaat van het bedframe heel flexibel is. Meet de afmetingen van je matras. Aan de hand daarvan, bepaal je de lengte en de breedte van de vier planken die je nodig hebt. Je kunt bovendien zelf bepalen wat voor houtsoort je gebruikt. Vind je grenen planken mooi, dan kan je grenen planken gebruiken. Vind je eiken planken mooi, dan kan je eiken planken gebruiken. Je zou ook underlayment kunnen gebruiken, zoals in deze slaapkamer te zien is. It’s your call! Als je de afmetingen hebt, is het beste om de planken op maat te laten zagen. Op die manier hoef je dat zelf niet te doen.

Minimalistisch DIY houten bedframe

Stap 2 – Bedframe monteren

Als de planken in het juiste formaat in huis hebt, volgt stap 2. Begin met een lange plank vast te boren aan een korte plank. Hier heb je ongeveer drie schroeven voor nodig, die je op drie punten vast schroeft. De overige twee planken schroef je op dezelfde manier vast, totdat je een rechthoekige box hebt. Als de planken nog niet opgeschuurd zijn, is het wel verstandig om dat eerst te doen. Je wilt immers geen last hebben van splinters. En als je het mooi vindt, zou je het houten bedframe zelfs kunnen lakken, met een transparante lak of met een mooi kleurtje. That’s it!

Minimalistisch DIY houten bedframe

Minimalistisch DIY houten bedframe

Minimalistisch DIY houten bedframe

Minimalistisch DIY houten bedframe

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.