Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Met welke stijl maak jij je badkamer compleet?
Badkamer inspiratie

Met welke stijl maak jij je badkamer compleet?


Voor badkamers zijn er veel verschillende stijlen te vinden. Aan de ene kant heel fijn, want er is altijd een stijl te vinden die bij jouw badkamer past. Het is begrijpelijk als je niet kunt kiezen uit alle stijlen en het overzicht verliest. In dit artikel helpen we je graag met het vinden van de stijl die bij jou past en geven we je graag een aantal handige tips.

De stijl kiezen die bij jou past

Hoe kies je uit alle stijlen een stijl die past bij jou? Pak er een aantal woontijdschriften bij en ga eens kijken welke thema’s en decoraties je aanspreken. Maak van de inrichtingen die jou aanspreken een moodboard. Zo krijg je een beter overzicht van de kleuren, materialen en vormen die je interessant vindt. Ook kun je inspiratie halen uit je huidige interieur. Welke kleuren vind je mooi? Wat is de rode draad in je woning? Wellicht kun je elementen van je interieur terug laten komen in je badkamer. Kijk ook eens naar het gevoel dat je wilt krijgen wanneer je in je badkamer bent. Wil je graag het luxe gevoel? Of kom je graag tot rust? Zo kun je al een aantal stijlen wegstrepen.

Dankzij de betonstuc muren, vloer en plafond, heeft deze badkamer een stoere industriële look gekregen. Klik hier voor meer foto's.

Dankzij de betonstuc muren, vloer en plafond, heeft deze badkamer een stoere industriële look gekregen. Klik hier voor meer foto’s.

Welke stijlen zijn er?

Er zijn veel verschillende badkamerstijlen te vinden. Om het makkelijker te maken, noemen we hieronder een aantal trendy badkamerstijlen:

  • De luxe badkamer. Hierbij wordt er niet zo zeer gekeken naar de stijl, maar meer naar de producten die erin komen te staan. De producten hebben een strakke look, hoge kwaliteit en extra functies. Daarnaast geeft het vaak een echt spa-gevoel.
  • Een marmeren badkamer. Met deze stijl heb je garantie op een luxe stijl en sfeer. De naam zegt het al: het marmer speelt de hoofdrol bij deze stijl. Dit  geeft de badkamer een unieke uitstraling en het materiaal is erg hip.
  • Een designbadkamer. Wanneer je een persoon bent die graag gaat voor originaliteit, is deze stijl echt iets voor jou. Hierbij is niet alleen de functionaliteit van het product belangrijk, maar ook hoe deze eruit ziet. Je vindt hierbij vaak een inrichting die je niet snel in andere badkamers zult vinden.
  • Kleurrijke badkamer. Hierbij is kleurgebruik de focus. Je kunt hiermee alle kanten op. Werk bijvoorbeeld met gekleurde tegels of met één accentkleur.
Deze designbadkamer is ingericht met lichte wanden en lichte vloer, terwijl de houten meubels sfeer en warmte toevoegt aan de ruimte. Klik hier voor meer foto's.

Deze designbadkamer is ingericht met lichte wanden en lichte vloer, terwijl de houten meubels sfeer en warmte toevoegt aan de ruimte. Klik hier voor meer foto’s.

De finishing touch

Om jouw badkamer af te maken, zijn de finishing touches heel belangrijk. Je brengt de badkamer hiermee samen als een geheel. Denk bijvoorbeeld aan planten, een kleur of materiaal die je doortrekt, leuke accessoires zoals een kleed of kaarsjes of flessen waarin je bijvoorbeeld de shampoo kunt bewaren.

Deze kleine chique klassieke badkamer is ingericht met hele stijlvolle details. Klik hier voor meer foto's.

Deze kleine chique klassieke badkamer is ingericht met hele stijlvolle details. Klik hier voor meer foto’s.


Met deze badkamer inspiratie ben jij helemaal klaar om de badkamer te gaan creëren waar jij van droomt. Kies de stijl die past bij jouw wensen en maak de badkamer jouw meest geliefde plek!

Bekijk ook:
10x Badkamer ontwerpen tips
10x Musthaves voor de moderne badkamer
15x Luxe badkamer
Inbouwspots in de badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.