Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuin make-over inspiratie
Tuin inspiratie

Inspiratie voor een make-over in jouw tuin!


Het wordt weer warmer en de dagen dat je heerlijk in jouw tuin kan genieten komen eraan. Nu dus de perfecte tijd om de tuin een make-over te geven! Toe aan een nieuwe schutting of is het terras wel aan vernieuwing toe? In deze blog geven we je een aantal ideeën voor jouw tuin zodat je in de zomer weer heerlijk van buiten kan genieten.

Privacy of doorkijk?

Wanneer je voor een nieuwe schutting gaat, is het goed om een keuze te maken over de hoeveelheid doorkijk die je wil hebben. Zo heb je met een rabatschutting een volledig zichtdichte tuinafscheiding, wat zorgt voor veel privacy in je tuin. Kies bijvoorbeeld een schutting van Zweeds rabat, die je door het handige potdekselprofiel gemakkelijk zelf in elkaar zet. Liever geen onderhoud? Dan kan je ook kiezen voor een composiet rabatschutting.

Wanneer je juist een open karakter aan jouw tuin wil geven, kan je kiezen voor tuinschermen met een gemiddelde doorkijk. Ook deze zijn er in veel verschillende materiaalsoorten, zoals hardhout of grenenhout. Daarnaast kan je deze tuinschermen prachtig afwisselen met een trellisscherm. Deze geven nog meer openheid aan de tuin en zorgen eveneens voor een speels effect in de schutting.

Leestip15x Schutting ideeën

Cate heeft voor stoere zwarte houten schuttingen gekozen. Klik hier voor meer inspiratie.

Cate heeft voor stoere zwarte houten schuttingen gekozen. Klik hier voor meer inspiratie.

Sfeervol terras

Om lekker te genieten van de tuin is een terras onmisbaar. Wederom zijn hier veel verschillende keuzes in te maken, zo kun je composiet vlonderplanken kopen voor een duurzaam en onderhoudsvrij terras. Voordeel van composiet is ook dat deze planken nagenoeg kleurvast zijn, waardoor je lang van dezelfde kleur kan genieten. Vlonderplanken van hardhout of douglas vergrijzen echter heel mooi, wat een luxe effect geeft. Daarnaast kan je ook kiezen voor groen of bruin geïmpregneerd hout. Deze planken zullen hun kleur wel langer behouden en zorgen ook voor een mooie tint aan het terras. Wanneer je budget wat lager ligt, zijn geïmpregneerde planken van vuren- of grenenhout een goede optie. Deze houtsoorten zijn goedkoper dan bijvoorbeeld douglas- of padoukhout, maar gaan door de impregnatie toch zo’n 10 tot 15 jaar mee.

LeestipHardhouten vlonders vs composiet vlonders

Dit terras is schaduw gecreëerd met een begroeide pergola.

Dit terras is schaduw gecreëerd met een begroeide pergola.

Op zoek naar een chique terras? Kies dan voor bamboe vlonderplanken! Deze planken zijn erg stijlvol en zijn eveneens een ecologisch verantwoorde keuze, aangezien de planken wel 25 tot 30 jaar meegaan en bamboe een grassoort is die erg snel groeit. Bamboe heeft wel meer onderhoud nodig dan andere materiaalsoorten, zeker wanneer deze aan het water toegepast worden.

Om extra te genieten van jouw tuin deze zomer is het nu de tijd om deze op te knappen. Zo krijgt de tuin meteen al een hele andere uitstraling door een nieuwe schutting te plaatsen. Kies je bijvoorbeeld voor strakke, zichtdichte rabatschermen om een moderne look aan de tuin te geven of ga je voor een open karakter door tuinschermen met gemiddelde doorkijk af te wisselen met trellisschermen? Ook het vernieuwen van het terras doet wonderen. Met vlonderplanken van composiet, bamboe of hardhout heb je eenvoudig een prachtig terras liggen waar je erg lang van kan genieten. Met een kleiner budget kunnen geïmpregneerde houten planken een uitkomst bieden.

In deze kleine tuin is een houten trellisscherm geplaatst voor de witte muur, zodat er mooie klimplanten aan kunnen groeien. Klik hier voor meer foto's.

In deze kleine tuin is een houten trellisscherm geplaatst voor de witte muur, zodat er mooie klimplanten aan kunnen groeien. Klik hier voor meer foto’s.

Voor meer inspiratie kan je kijken op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram, zodat je ook meteen een beeld hebt bij de mogelijkheden.

Bekijk ook:
18x Kleine tuin ideeën
Voortuin ideeën uit ’t Zand
30x Tuinontwerpen
5x Tuin ontwerpen online tools
Tuin voorbeelden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Veenma
  31 maart 2022 at 16:20

  Ziet er super tof uit! Hopelijk volgend jaar weer wat geld opsparen om dit voor elkaar te krijgen 😉

  Groetjes,
  Anne

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.