Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

bespaartips vintage meubels
Wooninspiratie

Bespaartips bij het kopen van nieuwe meubels


Het aanbod is groots in de meubelwereld. Het is dan ook niet vreemd als je soms overweldigd raakt. Misschien raak je soms wel een beetje in paniek wanneer je naar de prijzen kijkt. Je loopt regelmatig tegen torenhoge prijzen aan. Prijzen waarmee je nog geen woonkamer kunt vullen voor enkele duizenden euro’s. Het is gelukkig niet nodig om in paniek te raken als je niet zo’n groot budget hebt. Er zijn genoeg meubelzaken te vinden waar je wel voor mooie prijsjes nieuwe meubels kunt aanschaffen. Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere manieren hoe je eenvoudig en relatief goedkoop aan nieuwe meubels kunt komen. In dit artikel geven we enkele handige tips om te besparen op meubels.

Kijk de folders na

Bij veel meubelwinkels worden er regelmatig mooie acties opgezet. Zo kan je voor een paar honderd euro al een prachtige, luxe bank aanschaffen bij Seats and Sofas. Het loont echt om de folders na te lopen. Je kunt deze zowel thuis ontvangen als online checken. Heb je een mooie deal gezien en wil je wellicht meerdere meubels tegelijk kopen? Dan valt er vaak ook nog wel te onderhandelen over de prijs. Bedenk daarom goed hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan deze meubels en of dit reëel is. Wees je er wel van bewust dat niet iedere winkel en verkoper korting wil geven. Zeker niet wanneer het al om een actie gaat. Als afdingen niet mogelijk is, kun je er wellicht wel voor kiezen om een showroommodel mee te nemen. Deze mogen meestal voor een lagere prijs weg.

Verkoop oude meubels

Weinig budget om nieuwe meubels te kopen? Probeer hier dan iets aan te veranderen door oude meubels te verkopen. Met het geld wat dit opbrengt, kun je vervolgens weer geheel nieuwe meubels op de kop tikken. Bovendien is dit een leuke manier om je oude meubels nieuw leven in te blazen. Ze krijgen een nieuw leven bij een nieuwe eigenaar en jij kunt vervolgens weer geheel nieuwe of tweedehands meubels in huis halen. Bovendien kost dit je verder niets extra’s. Leuk om zo af en toe eens te vernieuwen in huis.

vintage  meubels kopen

Goedkoop is duurkoop

Het is natuurlijk heel verleidelijk om weer een goedkoper meubelstuk te kiezen. Zeker wanneer je ziet hoe hoog de prijzen regelmatig kunnen zijn. Wanneer een meubelstuk echter wel erg goedkoop is vergeleken met de rest, geeft dit natuurlijk wel stof tot nadenken. Want hoe kan dit meubelstuk tegen zo’n lage prijs worden verkocht? Meestal is dit toch een kwestie van slecht materiaal of ongunstige arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces. Daarom geldt: goedkoop is duurkoop. Wil je liever niet over enkele jaren weer toe zijn aan een geheel nieuw bed of een nieuwe bank? Investeer dan liever wat extra’s in een duurder meubelstuk, zodat je hier langer plezier van zult hebben.

Koop tweedehands

En last but not least… tweedehands kopen. Er zijn vaak enorme parels op de tweedehands markt verkrijgbaar. Deze hebben enkel een kleine opknapbeurt nodig en ze kunnen weer enkele jaren gebruikt worden. Zo kun je met heel weinig geld een geheel nieuw interieur aanschaffen.

vintage meubels woonkamer bespaartips

Bekijk ook:
10x Design retro meubels
Goedkoop verhuizen? 10x Tips!
Een huis kopen of huren? Bekijk de voordelen en nadelen van beide opties!
5 Manieren om water te besparen
Hoe kan je besparen op energiekosten? 10x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.