Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

goedkoop verhuizen
Wooninspiratie

Goedkoop verhuizen? 10x Tips!


We weten allemaal dat verhuizen niet goedkoog is. Of je nou verhuist van je ouderlijk huis naar een studentenkamer, van een studentenkamer naar je eerste appartement, of van je eerste appartement naar een eengezinswoning. Het kost geld, en soms heel veel geld. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden. Ben jij dus op zoek naar tips om goedkoop te verhuizen? Op deze pagina hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Verhuizen wordt door heel veel mensen gezien als een van de vijf meest stressvolle dingen in het leven. Niet alleen het inpakken, uitpakken, maar het verbouwen en inrichting van het nieuwe huis, het schoonmaken, en natuurlijk ook de kosten waar je mee te maken hebt bij een verhuizing. Daarom leek het ons wel zo handig om wat tips te delen om goedkoop te verhuizen, of in ieder geval goedkoper.

1. Begin vroeg met inpakken

Wacht niet tot het laatste moment met inpakken. Vroeg beginnen zal het leven om verschillende redenen gemakkelijker maken. Ten eerste verzamelen we allemaal rommel. Verhuizen wordt goedkoper en gemakkelijker als je alle rommel opruimt die je niet meer nodig hebt. Het verwijderen van de rommel voordat je begint, vermindert de hoeveelheid inpakken, vervoeren en uitpakken die je moet doen. Daarnaast is minder spullen verhuizen goedkoper. Als er meubels zijn die je niet meer nodig hebt of dingen die je niet meer gebruikt, kan je tijd en geld besparen door ze niet mee te verhuizen.

2. Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt

In plaats van alle spullen weg te gooien, is het een heel goed idee om te kijken naar meubels en accessoires die je kunt verkopen. Een oude bank, een eettafel, de eetkamerstoelen, de koelkast, of zelfs het laminaat die je eigenlijk niet mee kunt verhuizen. Plaats het op Marktplaats, zodat je er geld mee kunt verdienen. Geld dat je weer goed kunt gebruiken voor je nieuwe huis.

3. Laat spullen die je niet nodig hebt ophalen door een kringloopwinkel

Krijg je bepaalde spullen niet verkocht op Marktplaats? Gooi het dan niet weg. In plaats daarvan is het een veel beter idee om spullen op te laten halen door een Kringloopwinkel. Dit scheelt je niet alleen sjouwen, maar het is ook beter voor het milieu. En je kunt er ook een ander blij mee maken. Je spullen op laten halen door een kringloopwinkel is bovendien vaak gratis.

4. Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar bij elke verhuizing. Zonder verhuisdozen kan je praktisch gezien eigenlijk niet verhuizen. De meeste mensen kopen nieuwe verhuisdozen, maar we weten dat verhuisdozen zijn niet goedkoop zijn. De beste tip die je kunt krijgen is om rond te vragen of er mensen zijn die nog oude verhuisdozen hebben liggen. Je ouders, broers of zussen, nichten en neven, vrienden… Gooi het in die Whatsapp groep. Niet gevraagd is altijd mis, en elke verhuisdoos is mooi meegenomen. Hiermee zal je niet alleen wat geld besparen, het is ook nog eens beter voor het milieu.

goedkoop verhuizen tips verhuisdozen

5. Korting

Bij een verhuizing ontkom je er niet aan om nieuwe spullen te moeten kopen. Naast spullen waarmee je jouw nieuwe huis kunt inrichten, zoals meubels, een vloerkleed of een nieuwe keuken, moet je ook denken aan bijvoorbeeld een stofzuiger, de wasmachine, de droger, of nieuwe boxen. Omdat je toch al van plan bent om dit soort aankopen te doen, is het verstandig om het te kopen met korting, bijvoorbeeld tijdens Black Friday of Cyber Monday. Woon je in Nederland, neem een kijkje op Cyber Monday in Nederland, en als je in België woont, ga dan naar Cyber Monday in België, voor korting bij winkels zoals Mediamarkt, Dyson, Keukenloods, Nespresso, etc.

6. Zelf verhuizen

Het makkelijkste is natuurlijk om een professioneel verhuisbedrijf in te huren bij een verhuizing. Maar als je goedkoop wilt verhuizen, dan is het natuurlijk logischer om het zelf te doen. Ook hier is het raadzaam om te vragen aan vrienden en familie of ze een handje kunnen helpen. Vraag ook gelijk of mensen tools hebben, zoals een steekwagen of meubelhondje. Deze tools zorgen er niet alleen voor dat je sneller kunt werken, maar ook dat je minder last zult krijgen van je rug. Daarom is het absoluut ook het overwegen waard om dit soort tools te kopen of te huren.

7. Busje

Transport is een belangrijk onderdeel bij een verhuizing. Als je een verhuisbedrijf inhuurt, dan hoef je je daar natuurlijk geen zorgen over te maken. Ga je volledig zelf verhuizen, dan is het een goed idee om te kijken of je een busje kunt lenen of huren. Het beste is natuurlijk als je het van iemand kunt lenen, maar het is absoluut ook het overwegen waard om een busje te huren. Afhankelijk van hoe ver je moet verhuizen, zou je de kosten terug kunnen verdienen op brandstof. Een goede tip hierbij is om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken.

8. Verhuis op een doordeweekse dag

Het maakt heel wat uit of je gaat verhuizen op een doordeweekse dag of in het weekend. Op een doordeweekse dag verhuizen is namelijk goedkoper dan in het weekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor als je een verhuisbedrijf wilt inschakelen, maar ook als je een busje wilt huren.

9. Betaal niet voor de meeste verpakkingsmaterialen

Wist je dat je huis waarschijnlijk vol zit met verpakkingsmateriaal die je effectief kunt gebruiken als alternatief voor nieuw verpakkingsmateriaal dat je moet kopen? Ze zullen niet dezelfde hoge kwaliteit hebben als professionele verpakkingsmaterialen, maar ze zijn in ieder geval 100% gratis. Denk aan manden, emmers, vuilnisbakken, koffers, lades en tassen, dekens, lakens, handdoeken, sokken en andere kledingstukken als inpak- en opvulmateriaal.

10. Ga voor vintage meubels

Zoals je ook spullen kunt verkopen op Marktplaats, kan je natuurlijk zelf ook weer andere meubels kopen. Op Marktplaats, in Kringloopwinkels en vintage winkels, zijn heel veel super mooie en meubels die nog in perfecte staat zijn. En ook dit is weer beter voor het milieu!

Bekijk ook:
5 tips voor het verhuizen van je huisdieren
De voordelen van verhuizen
Ga je verhuizen? Bespaar eenvoudig met een nieuw energiecontract.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.