Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

10x Kleine eethoek


Zou jij graag een kleine eethoek in de keuken of de woonkamer willen inrichten waar je gezellig aan kunt eten? Wat ons betreft is dat altijd een goed idee. Dat laten we op deze pagina zien aan de hand van hele mooie inspiratie voorbeelden. Daarnaast hebben we ook een aantal handige tips en leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Scroll snel verder naar beneden en ga aan de slag met het inrichten van jouw kleine eethoek!

Het is altijd een goed idee om een eethoek in huis te hebben, of je nou woont in een grote vrijstaande villa of een super mini klein appartement in de stad. Een plekje in de keuken of woonkamer waar je rustig aan kunt zitten om een hapje te eten is een absolute musthave. Woon jij in een klein appartement waar je niet heel veel ruimte hebt, en kom je er niet helemaal uit met het inrichten van jouw kleine eethoek? Lees onze handige tips, bekijk de mooie inspiratie voorbeelden en doe leuke ideeën op en tover jouw kleine eethoek om tot de favoriete ruimte in huis!

Kleine eethoek tips

  • De juiste eettafel kiezen – Het begint allemaal met het kiezen van de eettafel, aangezien deze het middelpunt van de eethoek wordt. Bij het werken met beperkte ruimte is slim winkelen de sleutel – en wat we hier zoeken is een kleine tafel het perfecte balans is tussen stijl en functionaliteit. Een kleine vierkante eettafel kan altijd, en je zou bijvoorbeeld voor een uitschuifbare variant kunnen gaan die je eenvoudig kunt vergroten. Maar je kunt ook een kleine ronde eettafel overwegen, wat in een kleine eethoek ook heel mooi en praktisch is. Met een ronde eettafel met één voetstuk in het midden in plaats van vier poten, zorg je ervoor dat je genoeg beenruimte hebt.
  • Kleine eethoek groter laten lijken – Zodra je je tafel op zijn plaats hebt, is het tijd de kleine eethoek te decoreren. En wij hebben een paar visuele trucs om de illusie van meer ruimte en hoogte te creëren. Hang bijvoorbeeld een mooie hanglamp direct boven de eetttafel. En hang kunstwerken op ooghoogte of iets erboven worden. Het strategische gebruik van spiegels zal ook helpen om een gevoel van ruimte te creëren – ze kunnen het beste tegenover de tafel worden geplaatst, of loodrecht op een lichtbron om de kamer helderder te maken.
  • Houd het simpel – Bij het inrichten van een kleine eethoek is een gouden tip om het lekker simpel te houden. Houd het meubilair overzichtelijk en eenvoudig en zorg ervoor dat er genoeg beweegruimte is in dit kleine gebied, zodat het niet te krap aanvoelt.
  • Extra eetkamerstoelen – Een van de lastigste aspecten van het hebben van extra gasten, zijn de extra eetkamerstoelen die je nodig hebt om ze te ontvangen. De oplossing? Opvouwbare of stapelbare stoelen die in een kast kunnen worden opgeborgen of zelfs als designelement aan de muur kunnen worden gehangen!
  • Flexibele meubels – In veel kleine appartement waar ruimte schaars is, is er misschien niet altijd een duidelijke grens tussen woon- en eetkamer. Dus winkel en stijl met veelzijdigheid en flexibiliteit in gedachten. Een kleine eettafel kan immers gemakkelijk dienst doen als kookeiland, werkruimte, leeshoek, noem maar op. Als je een rechthoekige tafel hebt, zet het dan tegen een muur als je meer ruimte nodig hebt, en verplaats hem naar een meer prominente plek als hij in gebruik is als eettafel. Kleine eettafels zijn ook een fantastische aanvulling op een keukenruimte voor een meer informele eetgelegenheid.

1. Scheidingswand tussen slaapkamer en keuken met kleine eethoek

Heb je een klein eenkamerappartement waar de slaapkamer, woonkamer en keuken in dezelfde open ruimte bevinden? Met een scheidingswand kan je ervoor zorgen dat er toch een duidelijke scheiding is tussen verschillende ruimtes. In dit kleine appartement is een stoere stalen scheidingswand met glas tussen de slaapkamer en keuken geplaatst. In de keuken is een kleine eethoek met een leuke ronde eettafel geplaatst met een mix van mooie zwarte eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

Scheidingswand tussen slaapkamer en keuken met kleine eethoek

Scheidingswand tussen slaapkamer en keuken met kleine eethoek

2. Kleine eethoek met hoge bartafel in keuken

We hadden hierboven als tip gegeven om flexibel om te gaan met een kleine eethoek. In dit kleine appartement van 44m2 heeft architect Artem Tiutiunnyk gekozen om een hoge bartafel te ontwerpen tussen de kleine woonkamer en open keuken. In de keuken is het super handig als een soort keukeneiland met extra werkruimte, terwijl er aan de andere kant ook leuke barkrukken aan geschoven zijn, zodat je het ook een kleine eethoek is. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek hoge bartafel keuken

kleine eethoek hoge bartafel keuken

3. Eettafel aan de keuken

Ook in dit kleine appartement gelegen in de historische wijk Eixample van Barcelona, zijn de architecten van architectenbureau Cometa Architects op het idee gekomen om flexibel om te gaan met de inrichting van een kleine eethoek. Aan de super mooie keuken met spiegelwand, is een tafel gecreeerd, die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het is een kleine eethoek waar je aan kunt eten, terwijl het ook een werkplek is. Daarnaast is het ook handig om als extra werkruimte te gebruiken als je aan het koken bent. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek eettafel aan keuken

kleine eethoek eettafel aan keuken

4. Kleine eethoek naast zithoek

In een klein appartement van 47m2 uit Stockholm hebben ze deze kleine eethoek ingericht. Het bevindt zich in dezelfde open ruimte als de kleine woonkamer en open keuken. Er is gekozen voor een eenvoudige witte rechthoekige eettafel, die tegen de stoere bakstenen muur is geplaatst. Daaromheen vind je vier stijlvolle cognac bruine leren eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek naast zithoek

kleine eethoek naast zithoek

5. Oven in hoge bartafel

In dit kleine appartement zijn ze echt super creatief omgegaan met de beperkte ruimte. In de keuken is een kleine eethoek gecreëerd met een industriële bartafel waar je aan stoere industriële barkrukken aan kunt zitten. Maar wat het meest bijzonder is, is dat ze een oven hebben geïntegreerd in de hoge bartafel. Geweldig toch?! Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek oven in hoge bartafel

kleine eethoek oven in hoge bartafel

6. Kleine eethoek met ronde eettafel

Dit kleine appartement heeft een woonoppervlakte van slechts 37m2, maar ze hebben het super leuk, praktisch en speels ingericht. Zo hebben ze bijvoorbeeld een glazen wand met dubbele stalen deuren geplaatst voor de woonkamer, die de gehele ruimte naar een hoger niveau tilt. In de kleine open keuken met l-vormige keukenopstelling vind je de kleine eethoek, waar gekozen is voor een mooie moderne ronde eettafel. Perfect! Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek met ronde eettafel

kleine eethoek met ronde eettafel

7. Kleine industriële eethoek

Ben jij liefhebber van industriële interieurs? Dan zal je deze stoere eethoek helemaal geweldig vinden. Het is het kleine appartement van Sofia Jagert en haar vriend Michael Poulsen, die hun appartement hebben ingericht in een stoere New York stijl. Tussen de zithoek en de open keuken, waar een grote verticale paal staat, is de kleine eethoek gecreëerd. De stoere industriële eettafel met houten tafelblad en stalen onderstel en de stalen industriële eetkamerstoelen passen perfect in het interieur. Klik hier voor meer foto’s.

kleine industriële eethoek

kleine industriële eethoek

8. Kleine eethoek met ovalen eettafel

Een ovalen eettafel heeft dezelfde praktische voordelen als een ronde eettafel. Het verschil is dat je met een ovalen eettafel vaak net iets meer zitplekken hebt. In deze kleine eethoek, ingericht in de open keuken van een klein appartement, is er gekozen voor een mooie witte ovalen eettafel, waar maar liefst zes leuke eetkamerstoelen aan geschoven zijn. De hanglamp is verplaatst aan het plafond, zodat het precies boven de eettafel hangt. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek ovalen eettafel

kleine eethoek ovalen eettafel

9. Kleine eethoek met vaste bank

De interieurontwerpers van Royal Roulotte hebben een super leuk klein appartement ontworpen in Parijs. Met een woonoppervlakte van slechts 55m2 was voor dit project het belangrijkst om meer ruimte en licht te creëren. Een van de oplossing was om meerdere glazen wanden te plaatsen. De kleine eethoek is naast de kleine keuken ingericht, waar je aan de ene zijde een vaste bank vindt, die gecombineerd is met eetkamerstoelen aan de andere kant van de eettafel. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek met vaste bank

kleine eethoek met vaste bank

10. Kleine eethoek bij het balkon

In de zomer is het heerlijk om de balkondeuren open te zetten. In dit kleine appartement van slechts 35m2 hebben ze de open keuken met kleine eethoek bij het balkon ingericht. Een witte rechthoekige eettafel is tegen de muur geplaatst, waar je praktisch op het balkon kunt eten als de dubbele balkondeuren open staan. In plaats van lijsten en schilderen aan de muur op te hangen, zijn de lijsten op tafel geplaatst, leunend tegen de muur. De zwarte wandlamp, de FLOS 265 wandlamp, is precies tussen de woonkamer en eethoek gemonteerd, zodat het voor beide gedeeltes gebruikt kan worden. Super nice! Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek bij balkon

kleine eethoek bij balkon

Bekijk ook:
Smalle eettafels
Ronde eettafel
Ovale eettafel
18x Kleine keuken tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.