Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

5 tips voor het verhuizen van je huisdieren
Klussen

5 tips voor het verhuizen van je huisdieren


Verhuizen is voor veel mensen een spannende, maar ook stressvolle gebeurtenis. Er moet veel geregeld en gedaan worden. Spullen inpakken, verplaatsen, veel tillen en weer reorganiseren. Er komt aardig wat kijken bij een verhuizing. Ook kost het tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor jouw huisdieren is verhuizen een hele belevenis. Een goudvis of hamster zal niet zo snel stress ervaren met een verhuizing, omdat de vertrouwelijke leefomgeving (een aquarium of kooi) gewoon mee verhuist. Wel belangrijk is om de rit naar de nieuwe plek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vooral voor honden en katten kan verhuizen een stressvolle gebeurtenis zijn. Hiervoor is het belangrijk als baasje om extra rekening met hen te houden.

1. Zorg voor herkenning voor gewenning

Honden en katten houden van structuur en routine. En laat een verhuizing dat nu net in de war schoppen. Vaste eettijden, routes en plekjes zorgen voor een vertrouwelijk gevoel bij je huisdier. Probeer dus zo veel mogelijk de normale gang van zaken vast te houden. Zorg dat de vaste spullen zoals eetbakjes, krabpalen of speeltjes weer snel in de nieuwe woning te vinden zijn, zodat je huisdier toch nog geuren en voorwerpen kan herkennen. Door alle spullen voor je huisdier apart in te pakken, zorg je dat je deze ook weer snel terug kunt vinden tijdens de verhuizing.

2. Bereid de verhuizing goed voor

Deze tip is voor zowel de huisdieren als de baasjes belangrijk. Een goede voorbereiding zorgt voor een vlekkeloos verloop van de verhuizing. Wil je alles zelf doen of krijg je hulp van een verhuisbedrijf in Amsterdam? Holland Movers is gespecialiseerd in ondersteuning bij verhuizing. Zij kunnen jou ondersteunen bij het inpakken, tillen en vervoeren van jouw spullen. Doordat jij ontlast wordt, draag je ook meer rust over aan je huisdier.

design kattenbak hout

3. Laat de hond alvast wennen aan de nieuwe omgeving

Wanneer je een hond hebt, is het fijn als deze alvast aan de nieuwe buurt kan wennen. Ga voor de verhuizing alvast met je viervoeter wandelen in de nieuwe omgeving. Zo kan hij vertrouwd raken met de buurt zodat de verhuizing minder vreemd zal zijn.

  • Zorg voor een logeeradres tijdens de verhuizing
    Tijdens een verhuizing moet er natuurlijk veel in- en uitgelopen worden. Met een verhuisbedrijf in Amsterdam lopen er ook veel onbekende mensen in en uit het huis en maken geluid. Om je hond of kat deze chaos te besparen, zorg je voor een logeeradres op de dag(en) van de verhuizing. Zo kan je huisdier weer terugkomen wanneer het nieuwe huis helemaal is ingericht en de rust is wedergekeerd.
  • Extra stabiliteit na de verhuizing
    Eenmaal verhuisd naar de nieuwe woning, is het belangrijk om extra stabiliteit te bieden. Wees de eerste dagen zo veel mogelijk thuis, maar geef je huisdier ook voldoende ruimte. Katten dienen de eerste 6 weken binnen te blijven, zodat ze in alle rust kunnen wennen aan het nieuwe huis en de geurtjes.

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.