Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Geen categorie

Ga je verhuizen? Bespaar eenvoudig met een nieuw energiecontract.


Het is zover: je gaat verhuizen. Of misschien ga je zelfs wel voor de eerste keer op jezelf wonen. Waarschijnlijk ben je volop bezig met de inrichting: wat voor vloer leg je in de huiskamer? Welke gordijnen passen daar bij? Uiteindelijk woon je in een fijn huis dat helemaal bij jou past.

Maar verhuizen is niet goedkoop. Vaak kost het meer dan je in eerste instantie hebt begroot en daarom is iedere kostenbesparing welkom. Dit kan met je energiekosten. Bij een nieuw huis hoort vaak een nieuw energiecontract. Heb je er al eens aan gedacht om je verbruik in te vullen in een energievergelijker? Energieleveranciers bieden namelijk scherpe tarieven aan via online vergelijkers.

Je energiecontract meenemen of een nieuwe afsluiten?

Bij een verhuizing kun je het oude energiecontract vaak meenemen naar je nieuwe woning. Daarvoor geef je een adreswijziging door aan de energieleverancier. Maar misschien ga je wel groter wonen of juist kleiner en verandert je energieverbruik. Energie vergelijken is daarom erg interessant! Maar welk energieverbruik vul je in voor op je nieuwe adres? Dat is eenvoudig. Op een online vergelijker kun je namelijk aangeven uit hoeveel personen je huishouden bestaat en wordt automatisch een passend energieverbruik ingevuld. Vervolgens krijg je een overzicht van de verwachte jaarkosten. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen welk energiecontact jij wilt. Ben je verhuisd en stap je over? Check dan nog wel even of je vrij bent om een nieuw contract af te sluiten of dat je nog vast zit aan je huidige energiecontract. Daarmee voorkom je een opzegboete.

Lagere energierekening met de juiste inrichting
Als je dan toch je huis aan het inrichten bent, houd dan direct rekening met de isolatie. Een paar investeringen kunnen eenvoudig je energierekening omlaag brengen. Hieronder geven we een paar tips. Meer handige isolatietips vind je bij Slim woner.

Vloerkleed voor de isolatie
Een vloerkleed – en dan met name hoogpolig – werkt isolerend. Een vloerkleed staat dus niet alleen mooi in je huis, maar houdt je ook lekker warm.

Doe de gordijnen ‘s avond dicht
Op koude winterdagen de gordijnen dicht doen helpt. De warmte blijft binnen én het geeft een knus gevoel. Schijnt er overdag een winterzonnetje? Zorg dan dat de gordijnen open zijn. De zon verwarmt dan kosteloos je huis! Wist je trouwens dat dagelijks de kachel een graad lager zetten je €80,- op jaarbasis scheelt?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.