Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuin voorbeelden - mooie tuin met grind
Tuin inspiratie

10x Tuin voorbeelden


Ben je op zoek naar mooie tuin voorbeelden? Dan zit je hier goed, want wij hebben een aantal prachtige tuinontwerpen verzameld, inclusief mooie inspiratie foto’s, boordevol leuke ideeën en handige tips. Kijk snel verder en doe leuke ideeën op voor de inrichting jouw eigen tuin!

Tuin ideeën en inspiratie opdoen kan tegenwoordig overal, maar een échte waardevolle inspiratiebron waar je mooie tuin voorbeelden kunt vinden, zijn natuurlijk hoveniers, tuinarchitecten en ontwerpers. Zo kwamen we laatste bij Garden Club London terecht, een Brits awardwinning tuinontwerp bureau die al vele prachtige tuinontwerpen heeft gerealiseerd – van kleine stadstuinen tot grote landelijke tuinen.

1. Familietuin in camberwell

De opdrachtgevers waren bezig met de renovatie van een substantieel monumentaal Georgiaans huis, en vroegen Garden Club London om een ontwerp te maken voor de royale tuin die overwoekerd was geraakt en werd gebruikt voor opslag van bouwmaterialen. Het gaat om een jong gezin met energieke jongens. De opdracht was dan ook om de buitenruimte te gebruiken om te spelen, te ontdekken en iedereen de kans te geven om zijn eigen groenten en fruit te verbouwen. Een groot gazon was een must voor spelen met de bal en om lekker rond te rennen, maar dit moest gepaard gaan met zorgvuldig overwogen, niet-giftige planten die tegen een stootje kunnen. Een groter dan normaal eetgedeelte was nodig om vrienden en familie te ontvangen, met een voldoende uitgeruste buitenkeuken. De tuin zou direct vanuit de verhoogde keuken en eetkamer worden bekeken, dus het hele jaar door was interesse en structuur een must met interessante verlichting.

tuin voorbeelden familietuin camberwell

tuin voorbeelden op maat gemaakte houten ronde bank

Buitenkeuken en eethoek, open gazon en speelruimte

De tuin is ontworpen met de algemene lay-out die drie belangrijke gebieden definieert: de buitenkeuken en eethoek, het open gazon en aan de achterkant van de tuin de meer avontuurlijke speelruimte. In de eethoek hebben ze slijtvaste ‘Millboard’ terrasplanken met verbeterde korrel gebruikt die antislip zijn en een authentieke, natuurlijke uitstraling hebben. Dit tilt het gebied op en vormt een contrast met een donkere betonnen keuken met een gootsteen en ‘Big Green Egg’ met planken en veel voorbereidingsruimte die gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Het team heeft een lang ingebouwde bank gebouwd en op maat gemaakt en ze hebben een op maat gemaakte hardhouten tafel gevonden die gemakkelijk plaats biedt aan 14 personen. Om het gebruik van het buitenzitje uit te breiden, hebben ze een overdekte pergola toegevoegd om sterke zon, bladresten en lichte regen weg te houden van de tafel.

tuin voorbeelden moderne pergola eethoek

Het gazon is ontworpen om zoveel mogelijk bruikbare speelruimte te bieden en tegelijkertijd voldoende robuuste beplanting te creëren om een ​​reis door de ruimte te creëren en de tuin breder te laten lijken dan hij is. Een van de borders bevat zelfs een ‘Cacoon’ hangstoel die zachtjes boven lavendel zwaait voor meer relaxte tijden in de tuin.

tuinvoorbeelden verlichting bomen

Beplanting en moestuintje

Aan de achterkant van de tuin bevindt zich een vuurkorf met op maat gemaakte eiken bank, omringd door hoge nectarrijke bloemen en grassen om dieren in het wild aan te moedigen, en een transparant scherm te creëren in de speelruimte met piratenschip en stapsteenblokken. De rest van het gebied is beplant met fruitstruiken en bomen, evenals beheersbare verhoogde bedden voor het verbouwen van salades en groenten.

tuinvoorbeelden moestuin houten plantenbak

Deze tuin is een ruimte geworden waar het hele gezin jarenlang van kan genieten met vrienden en familie en naarmate de tuin groeit, zal deze een groter gevoel van reis en karakter ontwikkelen. De tuin biedt het hele jaar door interesse. Deze foto’s zijn in de winter genomen, slechts 10 maanden na de eerste aanplant. Er is een mooie maar zeer bruikbare en praktische ruimte gecreëerd die een waardevolle toevoeging is aan deze gezinswoning.

2. Kleine weelderige tuin

Garden Club London kreeg de opdracht om een eenvoudig, maar toch visueel verbluffend uitzicht te creëren door de glazen deuren van de voorheen donkere, rommelige tuin van een klein rijtjeshuis in Belsize Park. Met twee jonge kinderen wilden ze een veilig en praktisch oppervlak, opslag en zoveel mogelijk open ruimte, zonder concessies te doen aan de dichtheid van bladeren en bloemen die nodig zijn om de ruimte weelderig en groen te laten aanvoelen. Hoewel ze erkenden dat de ruimte niet groot genoeg was om er een echt ruime tuin te creëren, kon het toch een fijne buitenruimte worden voor dit jonge gezin.

kleine tuin voorbeelden planten tuin voorbeelden glazen schuifpui kleine tuin

Composiet vlonders en Cortenstalen plantenbakken

De ontwerpers hebben een tuinontwerp ontwikkeld dat alle verschillende niveaus en materialen heeft verwijderd die de ruimte klein en donker maakten. Een composietdek werd geïntroduceerd als een slijtvast oppervlak met een natuurlijke kleur. Het ontwerp legt de planken diagonaal om interesse en een visueel gevoel van ruimte toe te voegen. Als inheemse Nieuw-Zeelanders wilden hun klanten graag boomvarens, Dicksonia Antartica, opnemen, die perfect geschikt zijn voor deze schaduwrijke plek. Ze plantten de boomvarens in verhoogde cortenstalen bloembakken, om de planten van de grond te tillen, zodat er ruimte voorbij kon lopen en schaduwen en licht onder de architectonische bladeren konden weerkaatsen. Het middelpunt van het hele plan is een op maat gemaakte Cortenstalen muur, beplant met een verscheidenheid aan schaduwtolerant blad, met verschillende bladvormen en kleuren. Hun inspiratie werd gehaald uit geometrische vormen en rotswanden. Ze hebben gekeken hoe ze het idee konden ontwikkelen om zowel planten als een visueel sterk materiaal een duurzame en verbluffende kenmerkende wand te laten geven, die ook speelt met diepte, zodat de kleine tuin een beetje groter aanvoelt. Ten slotte hebben ze opbergruimte voor speelgoed geïntegreerd in een grote bank in de vorm van een ‘kofferbak’ van western red cedar, die ook dienst doet als comfortabele zitplaats met veel kussens voor ontspanning en ruimte voor een vrijstaande barbecue, zodat deze naar wens kan worden verplaatst.

tuin voorbeelden kleine weelderige tuin

tuin voorbeelden cortenstalen bloembakken

Integratie van binnen en buiten

Deze kleine stadstuin is nu een warme en uitnodigende uitbreiding van het interieur en doet de hele begane grond van het pand groter en helderder lijken, terwijl het het hele jaar door belangstelling biedt. De sterke geometrie van de kenmerkende muur wordt verzacht door de beplanting en creëert een verbluffend kenmerk van binnen en van buiten bekeken. Door gebruik te maken van een gedurfde verfkleur en eigentijdse bekleding zijn de tuingrenzen geharmoniseerd.

tuin voorbeelden cortenstalen plantenbakken

3. Landelijke tuin aan het water

Dit prachtige pand ligt aan de rivier de Lee en is aan drie kanten omgeven door water en heeft een royale tuin die helemaal rondom loopt. De opdrachtgever vroeg de Londense ontwerpbureau een plan te maken dat leent van het landschap en voorziet in verschillende zones en kamers rondom het pand, waaronder een moestuin, bloementuin, gazons en terras.

tuin voorbeelden landelijke tuin aan water

Gazon met dicht beplante borders

De landelijke tuin is prachtig gelegen, maar het terrein is erg hoekig en loopt op sommige plaatsen onevenredig af. Het ontwerp is gebaseerd op een centraal rond gazon dat is omgeven door dicht beplante borders. In de ene richting leidt een boog en kronkelend pad je naar de moestuin en naar een steiger aan het water, via een teruggewonnen kleitakpad. In de tegenovergestelde richting leidt een andere boog je naar een cirkelvormig terras, omsloten door hoge grassen en luchtige bloeiende vaste planten. Dit vormt de belangrijkste eetruimte in de tuin die grenst aan de keuken. Als je het pad rond het pand volgt, kom je bij een comfortabele zithoek met buitenbanken, gelegen op een zandstenen terras met uitzicht op een uitgestrektheid van kalm water.

landelijke tuin aan het water

landelijke tuin ronde tafel mooie beplanting

Uitzicht op het water

De tuin heeft een gevoel van afzondering terwijl je toch optimaal profiteert van het uitzicht op het water. De beplanting is dicht gerangschikt om een overvloed aan zomerse kleur te geven, met stengels en zaadkoppen die structuur toevoegen in de winter. De verschillende tuingebieden zorgen voor een gevoel van avontuur en verrassing in de hele tuin en bieden veel flexibele zitjes, van ligstoelen tot een eethoek. Het open gazon creëert een gevoel van ruimte en laat de beplanting in zijn verschillende vormen waarderen, naarmate het licht en het aspect van de tuin veranderen.

tuin voorbeelden comfortabele loungebank landelijke tuin

tuin voorbeelden landelijke tuin gietijzeren bankje

4. Luxe stadstuin

De opdrachtgever van Garden Club Londen had een nieuwbouwpand gekocht met een compacte achtertuin. De ontwikkelaars hadden de tuin aangelegd met kunstgras en er werden een aantal traditionele heesters aangeplant. De klant wilde echter een luxe stadstuin die het meeste uit de open keuken en eetkamer zou halen en een echt verlengstuk van het interieur zou worden als de dubbele deuren open waren, en die er het hele jaar door aantrekkelijk uitzag.

tuin voorbeelden luxe stadstuin

tuin voorbeelden verlichting gazon

Verlengde van de woonkamer en keuken

Het ontwerp dat ze ontwikkelden, was geplaatst rond een kenmerkende muur, de inspiratie kwam van een zeer minimale foto op de oorspronkelijke wensenlijst van de klant. Bekleding met cortenstaaleffect wordt gebruikt om de muur aan te kleden en bijpassende Urbis-potten met cortenstaal zijn beplant met kleine olijfbomen, om nog een eenvoudig detail toe te voegen, terwijl het gevoel van ruimte behouden blijft.

Ze hebben een bank ontworpen die eruitziet alsof hij wordt ondersteund door de kenmerkende muur, terwijl hij zweeft boven onderhoudsarme groenblijvende planten. Door het bestaande hekwerk te bekleden met horizontale latten en het gebruik van een gedurfd, diepblauw dat de klant had gekozen voor een kenmerkende binnenmuur, konden ze het gevoel van ruimte naar buiten duwen. Een waterornament, verwerkt in het hekwerk, zit iets verder naar achteren dan de kenmerkende muur, waardoor diepte wordt toegevoegd en ook de mogelijkheid voor detail dat ’s avonds wordt opgepikt door het verlichtingsplan. Voor de verharding is gekozen voor beige bestrating, terwijl een rij gescheurde zandsteenplanken in verschillende kleuren voegt textuur en contrast toe.

tuin voorbeelden luxe tegels

Onderhoudsarme beplanting

Deze kleine luxe stadstuin is niet alleen een waardevolle uitbreiding van de woonruimte, maar is ook een fantastische toevoeging van sfeer en detail, wat de look en feel van deze nieuwbouwwoning aanzienlijk heeft verbeterd. De op maat gemaakte kenmerken en onderhoudsarme beplanting zitten comfortabel in de ruimte en hoewel er veel elementen in het ontwerp zitten, is elk element zorgvuldig overwogen en zijn de kenmerken zo samengesteld dat de tuin ruimtelijk en licht aanvoelt.

tuin voorbeelden moderne vuurkorf

5. Moderne tuin

Voor deze kleine tuin in Balham, werd aan Garden Club Londen gevraagd om de vermoeide en vervallen tuin volledig om te toveren tot een eigentijdse amusementsruimte, terwijl het toch warm en uitnodigend aanvoelde. Onderhoudsarme beplanting en veel zitplaatsen stonden bovenaan de agenda voor onze drukke professionele klant.

tuin voorbeelden moderne tuin l-vormige bank

De tuin is klein maar een perfect gemiddelde grootte voor dit deel van SW Londen. De achtergrens is echter hoger dan gemiddeld aangezien de gebouwen erachter op hoger gelegen grond zijn gebouwd. Terwijl deze grens voorheen nogal omsluitend aanvoelde, gebruikten ze de ruimte om een ​​frisse achtergrond te vormen door horizontaal gelegde Western Red Cedar-latten met natuurlijke afwerking te gebruiken. Ze hebben deze sterke, eenvoudige lijnen vervolgens door de hele tuin voortgezet om het effect te geven van een grotere ruimte, die ook naadloos de veranderende niveaus in de tuin integreert.

tuin voorbeelden moderne tuin vaste plantenbakken

Om binnen het budget te blijven en te spelen met het idee om de grenzen te verleggen, hebben de ontwerpers bestaande grenzen bewaard die konden worden hersteld en geverfd met zachte neutrale tinten buitenverf om de zijterugkeer en de aangrenzende grens te verlichten. Een eenvoudig vasthoudbed gemaakt van blok en render past de verandering in het maaiveld op en ondersteunt een l-vormige bank met zwevend effect die flexibele ruimte biedt voor drankjes of diners. Groenblijvende planten met verschillende bladkleuren en -vormen zorgen het hele jaar door voor architecturale interesse, waaronder Pittosporums, Phormium en geurende Trachelospermum.

tuin voorbeelden moderne tuin houten bank

De moderne tuin is volledig getransformeerd en biedt nu vanuit alle gezichtspunten een visueel verbluffende buitenruimte, inclusief de keuken, woonkamer en slaapkamers. De zitplaatsen zijn er in overvloed, maar vormen een belangrijk kenmerk dat de tuin niet rommelig maakt. De gezaagde beige zandsteen en western red ceder complimenteren het historische pand terwijl ze de ruimte een warme, eigentijdse afwerking geven.

tuin voorbeelden moderne tuin horizontale houten schuttingen

6. Geometrische tuin

Voor deze tuin hadden de ontwerpers het geluk dat de klant hun binnenhaalde om een ​​tuinontwerp te maken voor dit ongebruikelijke hoekperceel in een zeer vroeg stadium van een verbouwings- en uitbreidingsproject voor een Victoriaans pand in Wandsworth. Dit betekende dat details konden worden besproken met de architect en huiseigenaar om te helpen bij het maken van een schema dat de opdracht van de klant vulde en perfect trouwde met de voorgestelde stroom en stijl van de renovatie.

tuin voorbeelden geometrische tuin houten vlonders terras

Een van de belangrijkste criteria voor het ontwerp was het introduceren van privacy door uitzicht op ramen en zolderconversies. Ze selecteerden een combinatie van groenblijvende en loofbomen en integreerden deze in het hoofdbeplantingsschema, waarbij ze zorgvuldig de hoogte integreerden zodat de vereiste grote bomen het schema niet domineerden. Ze gebruikten ook groenblijvende meerstammige bomen om als visuele afleiding te fungeren wanneer ze vanaf verschillende punten in het huis werden bekeken. Deze bomen vormen ook een verbluffende nachtfunctie met de toevoeging van een gevoelig ontworpen verlichtingsschema.

In een relatief kleine ruimte was het belangrijk om visuele onderbrekingen in de stroom van het schema toe te staan ​​en dit is bereikt met een l-vormig kunstgrasveld dat een all-weather oppervlak biedt voor spel en ontspanning, terwijl de beplanting en geometrie kunnen worden gewaardeerd vanuit alle hoeken.

tuin voorbeelden geometrische tuin mooie beplanting

Mooi uitzicht op de tuin

Hoewel de omhullende lay-out van het huis de ruimte domineert, bood het ook een geweldige kans om een buitenruimte te creëren die echt met het interieur van het huis stroomt. Elk raam en elke deur werd zorgvuldig overwogen voor uitzicht op de tuin om het effect van het huis te maximaliseren. Zodra je door de voordeur loopt, trekt het groen en de structuur van de tuin naar binnen en kan je vanuit alle kamers in het huis genieten van het effect dat een huis in een groene oase ligt in plaats van een tuin die aan een huis vastzit.

tuin voorbeelden moderne tuin eethoek

Staal en beton

Om evenwicht te brengen in de sterke geometrische lijnen van de architectuur van het pand, werden metalen kenmerkende muren in het ontwerp geïntegreerd om visueel belang toe te voegen en een link naar de structurele details van het huis. Deze constructies zijn opgetrokken uit beton met een slijtvaste porseleinen bekleding afgewerkt in een donker staaleffect. Voor een superieure afwerking van de hele tuin zijn is de tuinafscheiding bekleed en afgewerkt met eigentijdse horizontale stokken van verschillende breedtes. De wapenstokken zijn afzonderlijk geïnstalleerd en geverfd in Farrow and Ball ‘Railings’ als aanvulling op de interieurafwerking van het huis. Hierdoor voelt het interieur en exterieur als één schema aan. en wordt het gevoel van ruimte binnen en buiten.

tuin voorbeelden uitzicht op groene tuin

Eethoek, lounge en pergola

Binnen de tuinindeling zijn drie zitgedeeltes ontworpen. De belangrijkste eethoek bevindt zich op een composiet terras met eiken effect aan de achterzijde van het huis. Dit biedt ook ruimte om buiten te werken naast de studeerkamer. Een afgelegen ruimte met loungestoelen en een lage tafel bevindt zich buiten de keuken en is de perfecte plek voor koffie in de ochtend of een drankje in de avond. Om een ​​gevoel van privacy nog meer toe te voegen, is een op maat gemaakte vrijdragende pergola ontworpen die plaats biedt aan een hangende schommelstoel, omgeven door bomen en planten. Dit is de perfecte plek om op elk moment van de dag een boek te lezen of te ontspannen.

tuin voorbeelden moderne geometrische tuin verlichting

7. Sfeervolle tuin

Garden Club Londen was verheugd met het ontvangen van de opdracht voor dit vrijstaande pand in Clapham, met een royale achtertuin. Ondanks de stedelijke ligging biedt de tuin met een volwassen kersenboom veel privacy. De klant wilde dat ze gingen onderzoeken hoe we de boom en bestaande blokmuren konden behouden zonder dat ze zich te dominant voelden. Een buitenkeuken, een terras en stoelen om te ontspannen waren allemaal nodig, samen met interessante beplanting die het hele jaar door voor structuur zou zorgen.

tuin voorbeelden sfeervolle tuin verlichting

Beplanting

Het voorstel behield de bestaande kersenboom en er werd een beplantingsontwerp geformuleerd om deze in de nieuwe tuin te integreren door verschillende hoogtes te introduceren, door het gebruik van hoge grassen en meerstammige groenblijvende bomen. Om het meeste uit de overvloedige kersenbloesem die de boom voortbrengt te halen, hebben ze honderden bollen geplant in vijf verschillende tinten roze en wit om de komst van de lente in de tuin duidelijk te markeren. Het planten wordt dan zachter als de boom in blad komt en de lente in zomer verandert.

tuin voorbeelden sfeervolle tuinverlichting bomen

Muur met buitenhaard

Crèmekleurige en groene bloemtinten van hortensia, jasmijn en allium zitten trots tegen de achtergrond van natuurlijk hout en de kleur van Farrow & Ball ‘Railings’ op de achtergrenzen, om het schema nog meer diepte te geven. Een deel van de bestaande muren werd gerenoveerd en hergebruikt als een kenmerkende muur met een buitenhaard, terwijl werd besloten om de andere verhoogde bedden en muren te verwijderen die de tuin een gesloten gevoel gaven en weinig belangstelling boden.

tuin voorbeelden sfeervolle tuin terras stoelen tuinhaard stoelen

Buitenkeuken

Een veelzijdige buitenkeuken in cederhout integreert naadloos met het gekozen grensmateriaal en een massief granieten werkblad zorgt voor een praktisch en slijtvast werkblad voor de gasbarbecue en voedselbereiding. Een zorgvuldig doordacht verlichtingsschema maakt gebruik van verschillende soorten verlichtingsarmaturen om warmte en schaduw rond de tuin te creëren, terwijl de huiseigenaar verschillende verlichtingsmomenten kan creëren, afhankelijk van de stemming of gelegenheid.

tuin voorbeelden sfeervolle tuin hortensia verlichting houten schuttingen

Sfeervolle tuinverlichting

Als je naar de voor- en na foto’s van de tuin kijkt, kun je zien hoeveel waarde er aan de ruimte is toegevoegd, maar ook hoe ze met bestaande features hebben gewerkt om een toch al royaal budget zoveel mogelijk te laten opleveren, zonder in te leveren op kwaliteit. De buitenhaard vormt een prachtige achtergrond voor het zorgvuldig gekozen beplantingspalet. Zomeravonden kunnen worden genoten rond een royale eettafel, terwijl eten wordt bereid op de buitenkeuken, voordat je gaat ontspannen op het verhoogde hardhouten terras. De tuinverlichting maakt deze sfeervolle tuin compleet.

tuin voorbeelden stenen terras houten tuintafel stoelen

8. Grindtuin

Garden Club Londen werd gevraagd om een tuin te ontwerpen voor mensen die een grote renovatie en uitbreiding van hun huis ondernamen. Als enthousiaste tuinders wilden ze enkele speciale planten in de tuin behouden en een zacht, overvloedig gevoel geven aan de beplanting met cottage-tuinplanten, terwijl ze enkele structuurelementen aan het schema hadden. De grindtuin had voorheen een grote boom die de ruimte overschaduwde, maar deze werd vanwege ziekte verwijderd en bood de mogelijkheid voor nieuwe aanplant. Er moest opslag worden opgenomen om een rottende schuur te vervangen. Een nieuw terras en trede waren ook nodig om de nieuwe aanbouw en niveauverandering in de tuin te integreren.

tuin voorbeelden grindtuin

Cottage-stijl

De ontwerpers presenteerden een schema dat het gazon weghaalde en het plantoppervlak vergroot, het onderhoud vermindert en toch een doorlaatbaar oppervlak oplevert waar de zachte planten in cottage-stijl kunnen omvallen. Een schuur in vintage stijl van Crane Garden Buildings voegt karakter en praktische opslag- en oppotruimte toe. Een reeks cirkels creëert een reis door de tuin met planten die subtiel in en uit de ooglijn snijden. Topiary paarsbladige beuken in een gelaagde bruidstaartstijl werden geselecteerd om het schema en alle structuur te accentueren.

tuin voorbeelden grindtuin paarse bloemen tuin voorbeelden grindtuin beplanting

Grind

Rotte grenzen werden vervangen door traditionele omheiningen van verenbord en geverfd met een zachte neutrale ‘Mouses Back’ van Farrow and Ball, een perfecte partner in de tuin voor het zachte kalksteengrind van Cotswold. Het hoofdterras werd gelegd met Yellow Kota Limestone-bestrating met gele bakstenen uit Londen, passend bij de uitbreiding.

tuin voorbeelden grindtuin cortenstalen waterornament

Eigentijdse en tijdloze tuin

De tuin staat vol met planten en struiken, maar voelt niet aanmatigend aan. De open centrale ruimte is aangekleed met een cortenstalen waterbak die prachtige reflecties van de wolken biedt, en een plek biedt voor dieren in het wild om te drinken. Deze tuin straalt een eigentijdse maar tijdloze uitstraling uit die prachtig samenvloeit met het vernieuwde interieur en de stoere openslaande stalen deuren vanuit de keuken.

tuin voorbeelden grindtuin openslaande stalen deuren vanuit keuken

9. Moderne tuin met kunstgras

Voorheen was deze tuin in een zeer generieke vorm aangelegd, met een indeling die weinig aandacht bood aan het maken van een verbinding met het interieur, en uiteindelijk de tuin een stuk kleiner deed lijken dan hij is. De bewoners vroegen daarom aan de ontwerpers te onderzoeken hoe de moderne keukenuitbreiding en grote glasvlakken gecombineerd konden worden met de tuin, op een manier die meer bruikbare ruimte zou bieden om buiten te koken, te ontspannen en te dineren.

tuin voorbeelden moderne tuin met kunstgras en tegels combineren

Ten eerste moesten ze beginnen met de ruimte als een leeg canvas te beschouwen en de enorme hoeveelheid functies die in het vorige schema waren opgenomen, verwijderen. De tuin had een aantal mooie planten, maar door de manier waarop de plantbedden waren aangelegd, waren ze hun vorm kwijt of begonnen ze het licht te blokkeren.

Tegels en kunstgras combineren

De ontwerpers presenteerden verschillende opties voor de bestrating in de tuin, maar de klanten kozen uiteindelijk voor lichte kleuren, zandstenen ‘planken’ die de tuin naar buiten zouden duwen door in een halfsteensverband over de lay-out te worden gelegd. Er werd een klein stukje gazon bewaard zodat de hond van de klant kon genieten, terwijl ze kunstgras gebruikte dat een praktische, doorlatende oplossing biedt voor bodembedekking.

tuin voorbeelden moderne tuin harmonica deuren

Planten, houten bank en buitenkeuken met Green Egg BBQ

Een ingebouwde houten bank maakt het mogelijk om eronder te planten om het uiterlijk te verzachten en het zachte landschapsschema verder te interesseren. Een groenblijvende meerstammige boom die voor structureel belang is geplant, verbergt ook de barbecue voor de hoofdlijn van het huis. Er zijn delicate kruidachtige vaste planten, waaronder Astrantia, Erigeron en Brunnera, samen met bloeiende en structurele struiken zoals hortensia, Garrya en buxusballen. De opdrachtgever koos voor een ‘Big Green Egg’ gehuisvest in een eigentijds, gepolijst betonnen ‘WWOO’ keukenblok, dat ze op maat lieten bouwen in Nederland, om een ​​veelzijdige kookoplossing en buitenkeuken te bieden.

tuin voorbeelden moderne tuin zithoek

tuin voorbeelden moderne tuin buitenkeuken green egg bbq

Verlengstuk van interieur

Vanuit alle hoeken van de tuin en intern vanuit de keuken en loungehoek is het nieuwe tuinontwerp een naadloos verlengstuk van het interieur. Een rij groenblijvende bomen zorgt voor de broodnodige privacy vanuit de ramen van de eigendommen erachter. Met licht en karakter is deze tuin zorgvuldig ontworpen om een balans te bieden tussen de harde landschappelijke elementen en de beplanting. Het is gemakkelijk om van de tuin te genieten met de openslaande deuren open, terwijl je thuis werkt of als je een diner en een drankje organiseert voor vrienden in de buitenkeuken. De treden zijn aangepast om extra kussens en zitplaatsen mogelijk te maken, voor grotere zomerbijeenkomsten en speciale gelegenheden.

tuin voorbeelden moderne tuin planten

10. Kindvriendelijke tuin

Deze tuin vormt een verlengde van een schitterende huis vlak bij de bruisende en steeds evoluerende winkelstraat van Teddington. Een fijne kindvriendelijke tuin, waar zowel volwassenen als kinderen volop kunnen genieten.  Naast genoeg ruimte om te spelen en te rennen, is er ook een opslag voor houtblokken gecreëerd voor de benijdenswaardige houtkachel, ruimte om kruiden te kweken, een modderkeuken voor natuurlijk spel en veel duurzame stoelen met een look die past bij de donkere maar toch volledig tijdloze tinten van de keuken.

tuin voorbeelden kindvriendelijke tuin speelhuisje sedumdak

Deze tuin was bekleed met horizontale hekwerken voordat het ontwerp begon. Deze zagen er al geweldig uit, maar hadden wel een opfrisbeurt nodig, zodat het bij het nieuwe ontwerp past. De klant koos voor handgemaakte klinkers in een ‘Ebony’ afwerking die de visgraat patroon van het interieur op subtiele wijze in de tuin introduceerde. Er is een subtiele niveauverandering gecreëerd met de veranderende richting van de baksteen, en de trede strekt zich uit over de hele breedte van de tuin om de grenzen visueel te verlengen en een royaal terras mogelijk te maken. Je vindt er een aantal zitplaatsen, een moestuintje en een royaal en aantrekkelijk Cortenstaal blok opslagsysteem.

tuin voorbeelden kindvriendelijke tuin houten bank speelhuisje

tuin voorbeelden kindvriendelijke tuin opslag haardhout blokken

Deze kindvriendelijke tuin heeft nu drie duidelijk afgebakende delen en een kenmerkende stijl die naadloos aansluit bij de mooie afwerking van het interieur. Een groot gazon biedt een speelruimte voor een groeiend gezin, en een slim ontworpen speelhuis met een sedumdak en uittrekbare zandbak is een mooie feature tussen de groenblijvende en kruidachtige planten. Praktische elementen zoals opslag zijn zorgvuldig ontworpen en geïmplementeerd.

tuin voorbeelden kindvriendelijke tuin zwarte potdekselen schutting tuin voorbeelden kindvriendelijke aan keuken

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
11x Moderne tuin ideeën
10x Voortuin inspiratie
30x Tuinontwerpen
5x Tuin ontwerpen online tools

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.