Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer van Muji
Industrieel interieur Woonkamer inspiratie

Woonkamer van Muji


Deze woonkamer heb ik gevonden op de website van Muji, een Japanse retailketen die vooral bekend is om de nadrukkelijke afwezigheid van merkartikelen. Muji is de afkorting van Mujirushi Ryohin, Japans voor `no label quality goods`. De producten, die variëren van kleding tot huishoudelijke artikelen, worden ontworpen door enkele van `s werelds grootste designers, maar ze zijn geen van alle herkenbaar aan hun merknaam of logo.

Woonkamer van Muji

Woonkamer in zijn essentiële basisvorm

Volgens de designfilosofie van Muji zijn al deze producten ontdaan van overbodige franje en teruggebracht tot hun essentiële basisvorm. Zo hebben cd-spelers maar 1 knop en zijn de prullenmanden gemaakt van industrieel karton. Er is nauwelijks reclamemateriaal in de winkels te vinden en producten liggen uitgestald in kunststof kratten.

Eigenlijk past deze gedachte ook heel goed bij het interieur van een huis. Een neutrale woonkamer zonder overbodige franje, die tóch heel erg mooi is. Sommigen zullen het saai vinden, maar voor vele anderen is zo’n woonkamer een oase van rust.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.