Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stoer klein appartement met betlook muren
Binnenkijken Industrieel interieur

Stoer klein appartement met betlook muren


Vandaag gaan we binnenkijken in een super klein appartement van slechts 33m2 uit Moskou, die ontworpen en ingericht is door de ontwerpers van SHKAF interior architects. Houd je van strakke moderne interieurs met een stoer industrieel tintje? Kijk dan snel verder, want je gaat heel blij worden van dit interieurontwerp!

SHKAF interior architects, een interieur- en architectenbureau uit Moskou, kreeg de opdracht om een klein appartement met een totale woonoppervlakte van slechts 33m2 in te richten. Het idee is om het uiteindelijk als huurappartement te verhuren. Het is gelegen in het centrum van de dynamische hoofdstad en is perfect voor bijvoorbeeld een jong professional, die alleen of met een partner woont.

Multifunctioneel appartement

Het idee was om een ​​multifunctioneel appartement te creëren en het gevoel van ruimte te behouden. Daarom hebben de ontwerpers deze kleine ruimte architectonisch ontworpen: ze hebben hem opgedeeld in twee grote volumes. De witte, die de ingangszone, de keuken en de ruimte voor het bed omvat. Het tweede deel is gemaakt in beton, het is expressiever en emotioneler. Het belangrijkste element is de deuropening, in de vorm van halve boog, die een gevoel van dynamiek en beweging in de ruimte geeft. Het is een soort pad van het ene volume naar het andere. Het is een deel van een groot wit volume, dat een gevoel van frisheid en lucht geeft. Het tweede betonnen deel is iets actiever.

speelse deuropening

Hal en keuken in dezelfde ruimte

De belangrijkste taak was om een ​​goede zonering te creëren en in een vrij kleine en smalle ruimte verschillende functies in te passen: keuken, woonkamer en ruimte voor het bed.

Je komt binnen in de hal, wat in dezelfde ruimte bevindt als de keuken. Het is een smalle lange ruimte, met aan de linkerkant grote strakke witte kledingkasten die tevens als garderobekasten gebruikt kunnen worden. Hiermee is dus genoeg opbergruimte gecreëerd. Ook is er een grote spiegel in de hal geplaatst. Aan de rechterkant heb je toegang tot de kleine badkamer.

In dit gedeelte zijn alle wanden strak gestuukt en wit geverfd, samen met het plafond. Dit hebben ze gecombineerd met mooie grijswitte terrazzo tegels op de vloer.

De IKEA keuken is klein en eenvoudig, maar voor de rest prima voor een huurappartement. Witte lage keukenkasten en wandkasten zijn gecombineerd met een houten werkblad en keuken achterwand.

eenvoudige witte ikea keuken

Woonkamer en slaapkamer

Via de speelse deuropening kom je terecht in het woongedeelte van het appartement. Daar zijn de woonkamer en de open slaapkamer ingericht. Deze ruimte heeft een iets stoerdere uitstraling met een industrieel tintje gekregen. Dankzij de vele en grote raampartijen is het er heerlijk licht, wat het appartement ook lekker ruimtelijk maakt.

kleine eethoek hoge bartafel barkrukken naast bank

Betonlook muren

Het originele betonnen plafond is volledig in tact gehouden, net zoals de daaraan gemonteerde zichtbare leidingen – het belangrijkste element in het appartement wat voor de stoere industriële uitstraling zorgt. In plaats van strakke witte muren, hebben de ontwerpers hier gekozen voor betonlook muren, passend bij de industriële look. De betonlook muren zijn gerealiseerd met betonlook verf – wat een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld betonstuc of tadelakt.

De enige muur wat wel strak wit is, is de muur van de slaapkamer. De open slaapkamer is ingericht in de grote nis, eigenlijk naast de keuken. Om die kleine ruimte optimaal te benutten, hebben de ontwerpers ervoor gekozen om een maatwerk bed te realiseren. Daarmee is niet alleen de gehele nis gebruikt, maar is het ook mogelijk om opbergruimte te creëren onder het bed, in de vorm van twee grote laden. Dit soort handige opbergoplossingen zijn altijd een goed idee in kleine woonruimtes.

open slaapkamer betonlook muren

Houtlook PVC vloer

In tegenstelling tot de hal, waar terrazzo tegels de vloer liggen, hebben ze in de leefruimte gekozen om de vloer te bekleden met een houtlook PVC vloer. PVC is sterk, duurzaam en budgetvriendelijk, wat het een ideale vloer maakt voor een huurappartement. De houtlook zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling, en compenseert daarmee de rauwe look van de betonlook muren en betonnen plafond.

LeestipPVC vloer of vinyl vloer?

In de woonkamer hebben ze gekozen voor railverlichting. Moderne witte railverlichting in een grote u-vorm, die met behulp van kleine kabels aan het plafond is opgehangen.

terazzo tegels smalle keuken

IKEA meubels

De ontwerpers wilden niet veel teveel decoratie en textiel gebruiken in het interieur. De innerlijke architectuur spreekt voor zich. Dit appartement is een prachtige achtergrond voor kunst en schilderijen. Daarom plaatsen ze abstracte schilderkunst van Dmitry Raspopov. En omdat het budget beperkt was, hebben ze voornamelijk gekozen  IKEA meubels. Denk bijvoorbeeld aan de hoge witte bartafel in de kleine eethoek en de bijbehorende witte barkrukken, de witte IKEA Besta kast, de kleine ronde witte bijzettafel die als salontafel wordt gebruikt, en de kleine grijze bank. Ook het grijze bedlinnen is afkomstig van IKEA. De enige uitzondering is het op maat gemaakte bed en de Fowertop VP1 verlichting in de slaapkamer.

En wat ook niet onbelangrijk is in een stad als Moskou, waar de temperaturen in de zomer hoog op kunnen lopen – het is voorzien van een moderne airco!

ikea besta kast tv meubel betonlook muur

Fotografie: Polina Poludkina

Bekijk ook:
Betonnen muur
Dit klein huurappartement van 35m2 uit Polen is super leuk ingericht in de Scandinavische stijl!
Budget verbouwing van een huurappartement
Huurappartement van Deense communicatiestudent Julie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.