Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

10x Moderne tuin


Zou jij graag een strakke moderne tuin willen ontwerpen, waar je heerlijk van het buitenleven kunt genieten? Een moderne tuin kan natuurlijk op verschillende manieren gecreëerd worden. Het kan een kleine stadstuin zijn, maar het kan ook een grote moderne tuin met alles erop en eraan. Om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn, hebben we een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van moderne tuinontwerpen voor je op een rijtje gezet, inclusief handige tips en originele tuin ideeën waar je zelf wellicht niet op zou zijn gekomen. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Een tuin inrichten is hetzelfde als het inrichten van een huis. Natuurlijk heb je met andere aspecten te maken, maar uiteindelijk gaat het erom om te kiezen voor een stijl die jij persoonlijk mooi en leuk vindt. Een moderne tuin biedt de mogelijkheid om op een comfortabele manier te kunnen genieten van de buitenlucht. Maar het ontwerpen van zo’n tuin is veel meer dan alleen het uitkiezen van de juiste moderne tuinmeubelen, zoals een comfortabele loungebank, een tuintafel, tuinstoelen, noem maar op. Je moet ook denken aan looppaden, tuinverlichting en natuurlijk bloemen en planten. Vooral deze laatste twee onderdelen zijn een absolute musthave voor elke tuin, ook in een strakke moderne tuin.

Vandaag willen we je inspireren met een aantal moderne tuinontwerpen, die gerealiseerd zijn door tuinontwerp bureau Ginggaanbai uit Thailand, die een team heeft dat bestaat uit ontwerpers en architecten die een voorliefde hebben voor de minimalistische moderne tuin. Hoewel ze voornamelijk tuinen ontwerpen in Thailand, kan je deze tuinontwerpen natuurijk goed gebruiken om inspiratie en ideeën op te doen voor het inrichten van jouw strakke moderne tuin van je dromen.

1. Moderne smalle lange tuin met grote fontein

Een groen gazon kan super mooi zijn, maar is het natuurlijk geen absolute musthave in de tuin, vooral niet in een strakke moderne tuin. Deze tuin is een smalle lange tuin, dat zich aan de zijkant van het huis bevindt. Het totaalbeeld van de tuin maakt gebruik van zwarte en grijze tinten die een gevoel van rust geven. De grijze vierkante stenen op de vloer spelen hierbij een belangrijke rol. Door dit te combineren met luxe moderne houten schuttingen, straalt de tuin tóch sfeer en warmte uit. Daarbij is er ook gekozen voor een moderne houten bank met comfortabele grijze rug- en zitkussens.

Er zijn verschillende plantenborders gecreëerd aan de randen van de tuin, begroeid met een mix van verschillende soorten planten en bomen. Maar de blikvanger in dit ontwerp wordt gevormd door de smalle lange fontein, gepositioneerd bij de ingang van de binnenplaats naar de tuin. Het is de zichtlijn tussen de zithoek en de grote boom.

moderne smalle lange tuin met grote fontein

moderne smalle lange tuin met grote fontein

moderne smalle lange tuin met grote fontein

2. Moderne tuin met houten terras en schommelhoek

Dit is de moderne tuin van een vrijstaande woning. De woningen heeft een vrij ruime voorzijde die doorloopt tot aan de zijkant van de woning. Het ontwerp van het bruikbare gebied richt zich op de open voorkant van het huis als een geplaveid vlonder terras met een vlak oppervlak, waar de twee rennende dochters kunnen spelen. De tuin is ontworpen met een ​​kleine schommelhoek die speelt met de details van het opengewerkte metalen frame met boomtakken om prachtige schaduwen te creëren wanneer je zit en ontspant. In deze hoek zijn ook hoge heggen langs de lijn geplant om het zicht van buitenaf te omsluiten. Ze creëeren tegelijkertijd een gevoel van privacy, de boomgrens helpt ook om het probleem van gekanteld land op te lossen om het er rechter en mooier uit te laten zien.

Het houten terras is 30 centimeter verhoogd om een ​​brede binnenplaats te vormen die verbonden is met de moderne schuifpui aan de woonkamer. In deze hoek is het ontwerp eenvoudig, maar verbergt het elegantie op zich. Naast moderne vaste plantenbakken aan de zijkanten, waar spotjes in verwerkt zijn, vind je er ook een luxe lounge- en eethoek, met een grijs gestoffeerde vaste bank, witte tafel en bijpassende tuinstoelen. Aan de rechterkant vind je ook een modern waterornament in dezelfde moderne witte stijl.

moderne tuin met houten terras schommelhoek

moderne tuin met houten terras schommelhoek

moderne tuin met houten terras schommelhoek

3. Moderne tuin met houten terras en schommelhoek

De verbouwing van deze moderne tuin was onvermijdelijk, nadat ook het balkon en het interieur volledig werden vernieuwd. De oude levenloze tuin werd omgetoverd tot een strakke moderne tuin, waar heel het gezin graag gebruik van maakt.

3. Luxe moderne tuin met zwembad

Betonnen visgraat stenen zijn gecombineerd met betonlook tegels en vooral een groot gebied met houten vlonders rondom het zwembad. De vallende bladeren van de oude Luk Wa-boom maakten de vijver regelmatig vies. Daarom is deze vervangen door met een rijke boom die gemakkelijker te onderhouden is – de enige grote boom in deze tuin. Er is een grote plantenbak ontworpen met een verhoogde en met betonlook tegels betegelde randen, en is omringd met een mix van verschillende soorten planten. Het is eerst aangevuld met zachte bodembedekkers zoals irissen, klimop, puangthongs en margarets, en vervolgens slim verborgen met een waterval systeem richting het zwembad. Dit geheel zorgt voor levendigheid, en voegt luxe toe aan deze moderne tuin.

De blikvanger van de tuin wordt gevormd door de bijzondere zithoek, met een op maat gemaakte vaste bank, waarvan de grote leuning volledig bestaat uit wit marmer. Daarbij is een overkapping ontworpen volgens het concept van Inside to Outside, ontworpen in een strakke schuine lijn die alles behalve saai is. Door het transparante karakter laat het licht en wind door. De schaduwen van de bewegende bladeren en de graphics van de structuren zorgen ervoor dat het een heel interessant gedeelte is van de tuin. Er is ook een soort buitenbar gecreëerd, waar je op hoge barkrukken aan kunt zitten.

luxe moderne tuin met zwembad

luxe moderne tuin met zwembad

luxe moderne tuin met zwembad

4. Moderne tropische tuin met luxe voorzieningen

Een kleine tuin inrichten brengt verschillende uitdagingen met zich mee, maar eigenlijk is het inrichten van een moderne tuin een stuk lastiger. Je hebt namelijk veel meer te ontwerpen. Maar daar wisten de ontwerpers van Ginggaanbai wel raad mee bij het ontwerpen van deze geweldige moderne tuin.

De woning is direct verbonden met de grote tuin met een ruim terras, of je nu uit de slaapkamer of woonkamer komt. Oorspronkelijk was het al deze tropische tuin al een prachtige sfeer. Maar toen de bewoners een nieuw perspectief wilden, veranderden ze van een tropisch geïnspireerde tuin naar een strakke moderne tuin met luxe voorzieningen, maar nog steeds warm en schaduwrijk is met grote bomen die op bijna alle originele locaties bewaard zijn gebleven. Er zijn elementen van open ruimte, een groot zwembad, fitnessruimte en woonruimtes ontworpen voor feesten en de actieve levensstijl van de bewoners. Deze luxe moderne tuin biedt plaats aan vrienden om rond te hangen en is een thuisgym gecreëerd voor degenen die van sporten houden om volledig actief te zijn wanneer ze maar willen.

moderne tropische tuin luxe voorzieningen

moderne tropische tuin luxe voorzieningen

moderne tropische tuin luxe voorzieningen

5. Moderne tuin met verborgen hoekjes

Deze moderne tuin is ontworpen voor een klant die veel plezier maakt, en een plek wilt voor dagelijkse feestjes met vrienden. Daarnaast wilt ze ook een aantal leuke verborgen hoekjes creëren die in eerste instantie niet meteen zichtbaar zijn.

Het concept van deze moderne tuin is om het buitengewone te benadrukken. Het begint met het kiezen van planten die gebladerte accentueren en eigenzinnige vormen hebben, die ligbedden verbergen in mysterieuze maar luchtige hoeken. De glooiende, met gras begroeide hellingen trekken het oog om te verkennen en voor te stellen, terwijl ze een ronde vijver bereiken die verborgen is in het midden van een plein, een ander verborgen object. De kleur van de vijver is in harmonie met de lichtgrijze granieten vloeren afgewisseld met grafische patronen. Het helpt de ogen te richten en te begeleiden naar de functies die zijn ingericht om bezoekers te verwelkomen.

Een set banken op een verhoogde vloer verdeelt de verhoudingen van de ruimte duidelijk. Maar de kleurtonen en de continuïteit van de gebruikte materialen zorgen voor een verbinding tussen de verschillende hoeken van de tuin.

moderne tuin met verborgen hoekjes

moderne tuin met verborgen hoekjes

moderne tuin met verborgen hoekjes

6. Moderne kindvriendelijke tuin

Deze moderne tuin hebben we eerder laten – een kindvriendelijk tuin, waar het eigenlijk allemaal draait om één ding, namelijk het speelhuisje in de tuin. Het luxe speelhuis met twee verdiepingen en zandbak steelt de show in dit ontwerp. Daarnaast is er ook een hoekje gecreëerd waar de kinderen huiswerk kunnen maken in de buitenlucht. Een groen gazon is afgewisseld met betegelde paden, die je de weg wijst door de tuin.

moderne kindvriendelijke tuin

moderne kindvriendelijke tuin

moderne kindvriendelijke tuin

7. Moderne tuin als verlengde van het huis

Dit tuinontwerp is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van een groot gezin. vooral om een ​​ruimte te creëren die geschikt is om buitenshuis te wonen. Omdat de structuur van het huis in L-vorm is, blijft er een ruimte ongebruikt. Ze bouwden de shelter om tot een multifunctionele ruimte die ook kan worden gebruikt voor het ontvangen van gasten. De tuinoverkapping doet tevens dienst als balkon van een slaapkamer op de bovenverdieping, tegelijkertijd een balkon van een slaapkamer op de bovenverdieping.

De ontwerpers gebruikten een houten vlonder om de ruimte uit te breiden en een verbinding tussen ruimtes te creëren, zodat iedereen optimaal van de tuin kan genieten. De toonbank naast de shelter kijkt uit op de tuin die verfrissend aanvoelt. Marmerlook U-vorm omgeven door 3 meter hoogte bomen. Het hebben van deze groene muur als achtergrond is verfrissend en zorgt voor privacy. Als je goed kijkt, kun je de grenzen en lijnen onderscheiden van een ander type materiaal dat wordt gebruikt. Het gebruik van kasseien maakt het opruimen gemakkelijk. Bovendien is dit materiaal veilig voor kinderen en ouderen omdat de textuur niet glad is.

De cirkelbeplanting in het midden van de tuin staat open voor creativiteit. De planten kunnen hier worden aangepast en vervangen. Omdat het midden op de grond staat, kan dit tuinitem een ​​opvallende rotonde zijn. Deze schommel van 2,80 meter hoog heeft een minimalistische stijl. Het ziet er eenvoudig maar gezellig uit. Eem stalen plaat met speciaal sjabloon maakt deze schommel niet alleen uniek, maar werkt ook als een soort lichtfilter. Omdat deze schommel vrij groot is, kunnen veel mensen er tegelijkertijd op zitten en ontspannen. Een hangmat wordt in het gras gelegd onder de schaduw van de grote boom te midden van deze minimalistische moderne tuin. Een vaste U-vormige bank is ontworpen voor feesten of andere buitenactiviteiten waar de bloemen en gemengde planten te zien zijn.

moderne tuin verlengde van huis

moderne tuin verlengde van huis

moderne tuin verlengde van huis

8. Kleine L-vormige moderne tuin

Deze moderne tuin heeft een l-vorm, wat voor velen een uitdaging zijn om het zowel mooi als praktisch in te richten. De ontwerpers hebben ervoor gekozen om de volledige tuin te bekleden met moderne houten vlonders.

Er is een terras gecreëerd, waar je toegang tot hebt vanuit verschillende ruimtes in huis. Daar is een luxe loungebank ontworpen, waar je niet alleen op kunt zitten, maar breed en diep genoeg is, zodat je het als een ligbed kunt gebruiken.

Het houten terras dient om de in- en uitgangen op elk punt van het huis en de tuin met elkaar te verbinden. En het zijn allemaal wandelingen in de tuin. Parallel aan het lange houten terras zijn boominzetstukken geplant als wandelgids om je dichter bij de natuur te brengen. Er zijn bomen die schaduw bieden tegen de zon in de tuin zelf, maar ook voor verfrissing zorgt binnen in huis.

moderne l-vormige tuin

moderne l-vormige tuin

moderne l-vormige tuin

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
18x Kleine tuin ideeën
11x Moderne tuin ideeën
15x Schutting ideeën
Japanse tuin
Mediterrane tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.