Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klussen Meubels Wooninspiratie

IKEA meubels schilderen doe je zo!


IKEA meubels zijn mega populair – dat weten we allemaal. Hoewel de meubels van de Zweedse meubelgigant erg leuk zijn, is de kans wel groot dat een vriend of vriendin hetzelfde in huis heeft staan. Op zich niks mis mee, maar als je leuker vindt om iets unieks in huis te hebben, dan zou je ook kunnen overwegen om jouw meubels een ander kleurtje te geven. Het is bovendien een leuke een eenvoudige manier om jouw oude meubels een opfrisbeurt te geven = of het nou gaat om een tv meubel, kledingkast, dressoir, tafel of ladekast. Wil jij ook jouw IKEA meubels schilderen? Lees onze praktische tips en super leuke IKEA hacks inspiratie voorbeelden!

Je IKEA meubels schilderen heeft natuurlijk als doel om ze er mooier, leuker en frisser uit te laten zien. Om ervoor te zorgen dat je een mooi resultaat krijgt is het belangrijk om de juiste stappen te volgen:

  1. Wanneer je IKEA meubels gaat schilderen, begin dan met het verwijderen van alle verwijderbare onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan planken en deuren. Dit zijn onderdelen die makkelijker apart te schilderen zijn. Daarnaast is het ook handig als je het beslag, zoals scharnieren en knoppen ook verwijdert. Label elk stuk en bewaar het goed, zodat je, als je klaar bent, weet wat waar hoort.
  2. Maak met behulp van een schone doek en een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel alle oppervlakken schoon. Let op dat de spaanplaat niet verzadigt. Reinig dus alleen de laminaat gedeelten van het meubel, niet het geperste hout. Als je klaar bent, veeg je het goed af met een droge doek om eventuele zeepresten te verwijderen.
  3. Nadat het droog is, is het tijd om het goed op te schuren. Omdat de meeste IKEA meubels gemaakt zijn van laminaat spaanplaat, raden we aan om schuurpapier met korrel 120 of 140 te gebruiken. Op die manier kan de eerste grondlaag goed hechten.
  4. Als je klaar bent met schuren, veeg je het schuurstof af en stofzuig je de werkruimte zodat het stof niet terug kan komen. Gebruik daarna een kwalitatieve kwast om een laag op olie gebaseerde primer aan en laat deze drogen.
  5. Nadat de eerste laag goed is opgedroogd, schuur je het nog een keer lichtjes op met schuurpapier met korrel 400. Maak het daarna weer goed schoon voordat je de tweede laag primer aanbrengt. Hierna raden we aan om een aantal dagen te wachten tot de primer goed is uitgehard.
  6. Indien de tweede laag primer goed is uitgehard, schuur je de gegronde oppervlakken lichtjes op met schuurpapier met een gemiddelde korrel. Veeg het schuurstof weg en breng vervolgens de eerste laag verf aan met de gewenste kleur. Doe dit in een dunne laag, en laat een dag of twee drogen.
  7. Schuur de eerste verflaag lichtjes op en veeg weer het schuurstof weg , zodat de tweede en laatste laag aangebracht kan worden. Geef het een paar dagen om te drogen. Daarna kan het meubel weer gemonteerd worden.
  8. That’s it!

1. IKEA Kallax schilderen

DE IKEA Kallax kast, vroeger de Expedit kast, is dé populairste vakkenkast ter wereld. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten, maar welk formaat is uiteraard net zo geschikt om geschilderd te worden. Deze IKEA Kallax hack hebben we gevonden bij Aboderie.co.uk, waar Innes laat zien hoe ze haar originele groene IKEA Kallax kast niet alleen heeft geschilderd, maar ook super leuk is afgewerkt met houten pootjes en deurgrepen. Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen kallax kast

2. IKEA Hemnes ladekast schilderen

Amanda, het gezicht achter Loveandrenovations.com, had een witte IKEA Hemnes ladekast die ze als TV meubel gebruikte. Ze besloot het een kleine makeover te geven door het in een andere mooie kleur te schilderen. In plaats van een kwast en verfroller, gebruikte ze een verfspuit. De nieuwe olijfgroene Hemnes ladekast ziet er geweldig uit, vind je ook niet? Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen hemnes ladekast

3. IKEA Hemnes ladekast schilderen

De Hemnes serie bevat meer dan alleen ladekasten, maar ook bijvoorbeeld een grote vitrinekast met glazen deuren. En ja, ook die kan je gerust schilderen naar een mooie gewenste kleur als jij dat wilt. Lauren van Blesserhouse.com heeft deze IKEA Hemnes vitrinekast opnieuw geschilderd, zodat het mooi bij haar groene keukenkasten past. Om de binnenkant te verbergen, voegde ze ook gespiegelde antieke raamfolie toe. Benieuwd hoe ze dit heeft gedaan? Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen hemnes vitrinekast

4. IKEA VITTSJÖ rek schilderen

Kennen jullie de metalen IKEA VITTSJÖ rek, die verkrijgbaar is in het wit en zwart? Het strakke design en de glazen planken laten je mooiste spullen opvallen, in wat voor kamer dan ook. Sara, die samen met haar zus Alice, de gezichten zijn achter de blog Aliceandlois.com, had een zwarte VITTSJÖ rek in haar woonkamer staan naast de bank. Ze besloot deze echter volledig roze te schilderen met krijt spuitverf. Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen VITTSJÖ rek

5. IKEA Pax kast schilderen

Vier IKEA PAX kasten zijn nu in hetzelfde roze geverfd als de omringende muren, waardoor ze eruitzien als een strakke inbouwkast. Michella Laura heeft roze veranderd in een verfijnde neutrale kleur die het witte beddengoed en de afwerking prachtig doet uitkomen en het prachtige wit-blauwe vintage Murano-licht laat knallen. De nieuwe kleur past ook heel goed bij de warme tinten van de rieten mand en houten vloer. Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen pax kast

6. IKEA Pax kast schilderen

Het DIY bureau van Emy, het gezicht achter Semiglossdesign.com, is gemaakt van IKEA Sektion kasten in combinatie met de Grimslov deuren. De werkkamer voelde een beetje saai aan, dus besloot ze de kasten te schilderen. De nieuwe groene tint ziet er geweldig uit! Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen sektion bureau

7. IKEA Alve secretaire schilderen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om melkverf te gebruiken, een niet – giftige verf op waterbasis. Melkverf heeft een mooi poederig effect met een rustige uitstraling, en is verkrijgbaar in mooie zachte kleuren. Onderstaande IKEA hack hebben we gevonden bij Fusionmilkpaint.com, waar ze laten zien hoe ze met grijze melkverf een mooie IKEA Alve secretaire hebben geschilderd. Wil jij ook jouw IKEA kast, tafel of bureau schilderen met melkverf? Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen alve secretaire

8. IKEA Alve secretaire schilderen

De IKEA Besta kast is ook super populair – een mega veelzijdige kast die je op verschillende manieren in huis kunt gebruiken – van wandkast tot tv meubel en zelfs bureau. Leslie van Flowredesigned.com liet zien hoe hij een witte IKEA Besta kast geschilderd had met een super mooie groene kleurtint – de Benjamin Moore HC-124 Caldwell Green. Het resultaat mag er wezen! Klik hier voor meer informatie.

ikea meubels schilderen besta kast

Bekijk ook:
Het plafond schilderen
10x IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks
Creëer een bed met een IKEA ladekast!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.