Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

carport ideeen
Wooninspiratie

10x Carport ideeën


Een carport bouwen aan huis biedt verschillende voordelen, waarvan het grootste voordeel natuurlijk bescherming voor je auto is. Wil jij ook een carport aan huis, maar je hebt nog geen idee wat voor soort ontwerp je wilt? Wij hebben de mooiste carport ideeën en inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder en laat je inspireren!

Een carport zou je het beste kunnen omschrijven als een soort afdak of overkapping voor je auto. In tegenstelling tot een garage heeft een carport een open constructie. Het meest gebruikelijke is om een carport in de voortuin of oprit te bouwen. Een voorwaarde is dus dat je wel de ruimte moet hebben. Als je een grote voortuin of een grote oprit hebt, zou je zelfs een grote carport kunnen bouwen die plaats biedt voor twee of meer auto’s of andere voertuigen zoals een motor, scooters of zelfs je boot. Door je auto in een carport te parkeren, zorg je ervoor dat het wordt beschermd tegen verschillende verschillende weersomstandigheden en bijvoorbeeld vogelpoep. Daarnaast kan je jouw altijd altijd in de schaduw parkeren, waardoor je in de zomer minder last hebt van mega hete auto’s als je binnenstapt.

Carports zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren, materialen en formaten. Afhankelijk van wat voor soort woning je hebt, bijvoorbeeld een vrijstaande villa, een rijtjeshuis of een tweeondereenkap woning, kies je een ontwerp dat het beste erbij past. Je kunt het volledig van scratch bouwen, een bouwpakket bouwen of een carport volledig op maat laten maken op basis van een ontwerp, zodat het perfect aansluit op de architectuurstijl van je woning. Om je een idee van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste carport ideeën en inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Carport onder huis

Als je een carport wilt bouwen, denk je misschien als eerst aan een carport aan de zijkant van je huis. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Zo zou je bijvoorbeeld ook een luxe carport onder het huis laten bouwen. Onderstaande luxe villa is in 2015 ontworpen door LIAG Architects – een prachtige vrijstaande duurzame woning. Parkeren is gemakkelijk en handig gemaakt door het creëren van een carport onder de begane grond om directe toegang tot het huis mogelijk te maken.

carport ideeen onder huis

2. Betonnen carport

Hoewel het duurst is om een volledig op maat gemaakt carport aan huis te laten bouwen, heb je wel de meeste flexibiliteit, waarbij vaak het resultaat het mooist is. Deze betonnen gelijkvloerse woning in Slowakije, werd in 2015 ontworpen door N/A Bradnansky Halada. Passend bij de stoere betonnen woning, is ook een betonnen carport aan huis gemaakt, perfect passend bij het ontwerp.

carport ideeën betonnen carport

3. Entreezone met carport

‘House with Niches’ is een modern huis met twee verdiepingen gelegen in het Poolse Strzelce Opolskie, dat in 2018 ontworpen is door architectenbureau RS+ Robert Skitek. De compositie van het gebouw bestaat uit meerdere witte, langwerpige dozen die tegen elkaar zijn verschoven. Ze omvatten niet alleen kamers, maar ook open vides. De resulterende nissen, meestal afgewerkt met hout, creëren intieme, gedeeltelijk overdekte terrassen. Dankzij deze oplossing was het mogelijk om afstand te doen van buitenzonwering en worden kamers tijdens de zomer niet blootgesteld aan oververhitting dankzij verzonken ramen. In een van de nisjes is de entreezone met carport weggewerkt. De anderen begeleiden de woonruimte. Op de begane grond openen ze naar de dagzone, het kantoor en de seniorenkamer. Boven komen ze uit op de slaapkamers en kinderkamers.

carport ideeen entreezone met carport

4. Carport bouwpakket

Veel mensen kiezen voor een carport bouwpakket. Het grote voordeel van een bouwpakket, is dat je vrij eenvoudig zelfs je eigen carport kunt bouwen. Je hoeft geen ontwerp te (laten) maken, en je weet van tevoren hoe je carport eruit komt te zien. Daarnaast is een carport bouwpakket een stuk goedkoper vergeleken met een volledig op maat gemaakte carport. Onderstaande houten Doe-Het-Zelf carport van die gemaakt is met Lariks en Douglas is verkrijgbaar voor € 1.813,95. Klik hier voor meer informatie.

carport ideeen bouwpakket

5. Aluminium carport

Naast houten carports zijn er ook aluminium carport bouwpakket verkrijgbaar. Een aluminium carport ziet er niet alleen strak, stoer en modern uit, het biedt ook het voordeel dat het meer onderhoudsvriendelijk is dan een houten carport. Onderstaande alulminium carport van Gardendreams, verkrijgbaar in enkel en dubbel en verschillende kleuren, is voorzien van een dakbedekking van helder of opaal polycarbonaat. Klik hier voor meer informatie.

carport ideeen aluminium carport

6. Moderne carport tegen houten gevel

Hoewel een carport bouwen met hetzelfde materiaal als de gevel van je huis, kan het juist ook heel mooi zijn om een ander soort materiaal te kiezen. Eastop Architects heeft met onderstaande betonnen carport een geweldig mooi contrast gecreëerd ten op zichte van de vrijstaande woning met zwarte houten gevel.

carport ideeen moderne carport tegen houten woning

7. Open carport

Dit is een huis van beton, ontworpen voor een betonwerker; en het materiaal is volledig omarmd met al zijn inherente sterke punten en gebreken. Auhaus Architecture heeft afstand gedaan van de controle over onvolkomenheden die inherent zijn aan het materiaal, waardoor oppervlakken onbehandeld blijven. In combinatie met natuurlijk hardhout is het huis elementair en rauw, maar toch warm en gastvrij als een thuis voor een jong gezin. De dialoog met de straat wordt geïnitieerd door een open carport en een kunststudio erboven, waardoor gefilterde doorkijkjes via doorgelatte schermen naar de privéwereld daarbuiten worden uitgenodigd. Een doorschijnend scherm versluiert de studio en gloeit ’s nachts over de straat als de kunstenaar aan het werk is.

carport ideeen open carport

8. Carport met poort

Zoals gezegd kenmerkt een carport zich met een open constructie, dit in tegenstelling tot een garage. Dit betekent niet dat je een carport ook kunt afsluiten. Onderstaand huis beslaat een voorheen leegstaand perceel naast de bestaande woning van de klant van OJT. Aangezien het huis wordt beschouwd als een uitbreiding van de oorspronkelijke woning, zijn er geen duidelijke, visuele aanwijzingen voor toegang, afgezien van een open carport. Tóch hebben ze besloten om de carport af te sluiten met een moderne poort, passend bij de moderne gevel.

carport ideeen met poort

9. Zwarte stalen carport

Dit project hebben we gevonden in de portfolio van Andyrahman Architect, een moderne woning in Indonesië. Ook hier hebben ze ervoor gekozen om een carport te bouwen die afgesloten kan worden. De carport beslaat de volledige breedte van de woning, en is gemaakt van stoer zwart staal, gecombineerd met glas. Hierdoor heeft de carport een stoer industrieel tintje gekregen.

carport ideeen zwarte stalen carport

10. Minimalistische carport

Deze super mooie minimalistische carport hebben we gevonden in de portfolio van Het Fundament Architectuur. Zij werden gevraagd om een moderne carport te ontwerpen en te bouwen die past bij de uitstraling van het huis. De moderne minimalistische carport kenmerkt zich met een minimalistisch dakvlak die volledig strak wit is gestuukt.

carport ideeen minimalistische carport

Bekijk ook:
Carport bouwen
Houten tuinoverkapping maken
10x Tuinoverdekking
Voortuin ideeën
Garage of carpoort?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.