Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuinoverdekking
Tuin inspiratie

10x Tuinoverdekking


Een mooie tuin is fijn, maar zou het niet nóg fijner zijn als je er langer en vaker van kunt genieten. In Nederland hebben we helaas meer regen dan zon, waardoor je niet altijd in de tuin kunt zitten. Met een tuinoverdekking is dat wél mogelijk. Door een overdekt terras te creëren in je tuin, kan je niet alleen langer en vaker in de tuin zitten – het is ook een uitbreiding van je woonruimte. Daarnaast heeft een tuinoverdekking nog meer voordelen, zoals bescherming tegen wind, regen, zon en UV straling, maar daarmee heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de tuinmeubels overdekt op te kunnen bergen in de tuin. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij de mooiste tuinoverdekking voorbeelden voor je gevonden – van een tuinoverkapping tot een vrijstaande tuinoverdekking. Welke zou jij graag in je tuin willen hebben?

1. Mood Ype

Dit is Mood Ype, de luxe tuinoverdekking van het Italiaanse merk Unosider. De dragende structuur, volledig gemaakt van aluminium profielen met een doorsnede van 120 x 120 mm, heeft een grotere stabiliteit en stevigheid, terwijl het met de hand intrekbare afdekblad een maximale oppervlakte van 5×5 meter kan bereiken. Mood Ype biedt tal van nieuwe configuraties en aanpassingen: naast de traditionele zijgordijnen en het verlichtingssysteem met LED-strips, hebben ze zelfs schaduwrijke zijpanelen, verticale gordijnen en tot slot de mogelijkheid toegevoegd om een gootkanaal aan de omtrek toe te voegen voor de opvang van regenwater. De perimetergoot, die het prestatieniveau van het product aanzienlijk verhoogt, transformeert het paviljoen in een perfect antwoord, zelfs voor de meest veeleisende contractoplossingen. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking mood ype

2. Carloforte sail

Schaduwdoeken en zonnedoeken zijn erg populair, waarmee je schaduw kunt creëren in een zonnige tuin. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Carloforte sail is een super luxe schaduwdoek van het Italiaanse Unosider. Met behulp van vier dikke roestvrijstalen pilaren, wordt het doek gespannen. Het doek is gemaakt van high-tech stof die 91% tot 98% van de voor mensen schadelijke UV-stralen blokkeert (afhankelijk van de kleur). De bijzondere constructiemethode garandeert een hoge maatvastheid en elasticiteit bij het spannen.

tuinoverdekking carloforte sail

3. Lumi

Lumi is een hele moderne tuinoverdekking van Unosider. Het frame gemaakt van aluminium en polyester poedercoating, terwijl het dak van waterbestendig PVC is. Je kunt het volledig open laten, maar je kunt de zijkanten ook afschermen tegen wind en zon met behulp van overgordijnen of rolgordijnen. Je zou de tuinoverdekking zelfs volledig af kunnen sluiten met glazen panelen. Naast de zwarte variant, zoals te zien op de foto, is het ook verkrijgbaar in andere mooie kleuren. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking lumi

4. Malesta

Naast de strakke en moderne tuinoverdekkingen van Unosider, hebben zij ook prachtige klassieke modellen. De Malesta tuinoverdekking is daar een heel mooi voorbeeld van, die je aan de woning kunt monteren boven het terras. Het ontwerp, die perfect is voor een mooie rustieke landelijke tuin, is een mooie combinatie van stijl, elegantie en majesteit die is ingekapseld in de vorm van smeedijzer. Ook dit model kan je aan de zijkanten op verschillende manieren afwerken ter bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking malesta

5. Domus

Vind je het klassieke landelijke model mooi, maar je wilt liever een vrijstaande tuinoverdekking creëren achterin de tuin of bij het zwembad? Domus van hetzelfde Unosider is een vrijstaande variant van Malesta. Het is eigenlijk het klassieke equivalent van de moderne Mood Gazebo. De materialen zijn verschillend – ijzer in plaats van aluminium – maar met een vergelijkbaar handmatig systeem voor het openen van de afdekkap. De structuur is in de klassieke stijl met verfijnde geometrie. De zijgordijnen, die als accessoire verkrijgbaar zijn, versterken het uiterlijk en beschermen tegen de zon en matige wind.

tuinoverdekking domus

6. Pergola awnings

Unosider heeft dus hele mooie tuinoverdekkingen, maar er zijn ook heel veel andere merken die prachtige modellen hebben. Deze, Pergola awnings, is van het Duitse merk WAREMA. Het is een luxe tuinluifel die uitgevoerd kan worden in verschillende kleuren en formaten. Secudrive® – de innovatieve verenstalen stripgeleider – maakt zowel rechte als gebogen geleiderails mogelijk. De exclusieve uitstraling en de schitterende extra’s maken deze zonwering een aantrekkelijke optie op elk terras.

tuinoverdekking warema

7. Tettoia Eclissi

TETTOIA ECLISSI is een solide lamellendak met verstelbare lamellen, op maat gemaakt, in geëxtrudeerd aluminium. Het vermindert de lichtintensiteit en beschermt tegen zon en regen. Het ontwerp zorgt voor een perfecte integratie in elke architectonische context. Het kan schuin geplaatst worden in een bestaande wintertuin, pergola of ondersteunende constructies. De oriëntatie gebeurt via lierbediening of gemotoriseerd waardoor de lichtintensiteit en luchtcirculatie kunnen worden afgestemd, voor maximale bescherming tegen zon en regen. Het moet worden geïnstalleerd met een minimale helling van 15%, om water in de inbouwgoot te laten weglopen. Klik hier voor meer informatie.

Tuinoverdekking Tettoia Eclissi

8. Puro

Puro van Sunroom is het meest innovatieve en exclusieve systeem voor veranda’s, zonnekassen en overdekte terrassen. Het concept van een platte, zelfdragende dakconstructie maakt Puro tot een oplossing zonder concurrentie op de markt. Met zijn moderne en essentiële lijnen biedt Puro een nieuwe levensstijl, waarbij je ruimtes en tijd besteedt aan je welzijn. Alle constructies zijn in aluminium, een volledig recyclebaar materiaal dat compacte maar solide constructies mogelijk maakt, waardoor er maximale ruimte overblijft voor beglazing voor veel lichte en lichtgewicht constructies. Het thermische onderbrekingssysteem zorgt voor een hoog isolatieniveau, dat in combinatie met geschikte beglazing helpt om ze warm te houden in winter en koel in de zomer, waardoor ook extern geluid wordt verminderd voor maximaal comfort en ontspanning. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking puro

9. Algarve

Algarve Canvas van het Belgische merk Renson is een vrijstaande tuinoverdekking die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo zou je het als carport in de voortuin kunnen gebruiken, maar ook als een volwaarde terrasoverdekking in de achtertuin. Het vaste dak bestaat uit twee lagen, en met een canvas met ristsluiting, biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Wil je een vaste tuinoverdekking rondom het huis creeeren? Ook dat kan met het Algarve systeem. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking algarve

10. OSKURA

Oskura is een waterbestendige tuinoverdekking met eenvoudige, verfijnde en minimale uitstraling. Het is geschikt voor elke woningstijl, of je nu een moderne villa hebt of een landelijke woning. Oskura staat garant voor stevigheid en veiligheid, met respect voor het milieu. Oskura Waterproof is het enige zonneschermsysteem dat voorzien is van draaibare lamellen die volledig elektrisch samengevouwen kunnen worden, waardoor de intensiteit van zonlicht en ventilatie gecontroleerd kan worden. Wanneer de lamellen volledig gesloten zijn, garandeert het Oskura Waterproof-systeem een uitstekende bescherming tegen slecht weer en regen, maar het kan ook volledig worden geopend, het enige product op de markt dat deze drievoudige functie biedt. Je hebt de mogelijkheid om het aan te passen naar jouw persoonlijke wensen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een glassystemen (met schuif- of opbergbare deuren) en een integratie met LED-verlichting of klimaatsensoren. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking oskura

Bekijk ook:
Pergola
36x Tuin ideeën
Schaduwdoek voor de tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.