Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

een professioneel en inspirerend kantoor aan huis creeren
Kantoorinrichting

Een professioneel én inspirerend kantoor aan huis creëren?


Een kantoor aan huis: voor veel zelfstandig ondernemers dé basis van hun eigen onderneming. Ben je net gestart als zelfstandig ondernemer en nog zoekende naar een passende inrichting van jouw kantoor aan huis? Of werk je al langere tijd voor jezelf en kan jouw thuiskantoor ondertussen wel een upgrade gebruiken? Een goed doordachte kantoorinrichting is van groot belang – ook bij een kantoor aan huis. Zo wordt het een plek waar jij komt tot de beste ideeën én je klanten met een gerust hart kunt uitnodigen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw thuiskantoor zowel professioneel als inspirerend is? Officetopper geeft je tips!

De basis van jouw nieuwe inrichting

Zelfstandig en in alle rust werken aan je bedrijf of samen met klanten overleggen over een nieuwe opdracht: jouw kantoor aan huis is het liefst een ruimte waar je zowel geïnspireerd als professioneel te werk gaat. Het gebruik van degelijke, comfortabele en stijlvolle meubels is hiervoor belangrijk, maar wist je dat de manier waarop je je meubels plaatst, ook van belang is? Daarnaast zorgt een open, lichte ruimte voor een uitnodigende en inspirerende uitstraling, net als consistent kleurgebruik. Zo zorg je voor een verpletterende (eerste) indruk op jouw klanten – en zorg je er ook nog eens voor dat jouw kantoor aan huis een plek is waar je je fijn voelt en waar je goed kunt werken.

professioneel thuiskantoor inrichten

Zorg voor een opgeruimde omgeving

Als je voor meerdere klanten werkt, is het wel zo handig als je alle documenten, gegevens en bijkomend papierwerk veilig kunt opbergen. Een opgeruimde, nette omgeving geeft een professionele indruk, terwijl rondslingerende papieren of klantgegevens juist zorgen voor het tegenovergestelde. Je kunt hiervoor natuurlijk kiezen voor een goede kantoorkast, maar er zijn ook uniekere alternatieven. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de houten lockerkasten van Officetopper in jouw thuiskantoor? Deze lockerkasten zijn beschikbaar in verschillende kleuren – en bevatten verschillende compartimenten waarin jij jouw documenten overzichtelijk opbergt. Zo zorg je er ook nog eens voor dat alle documenten en dossiers veilig worden opgeborgen; alle compartimenten kunnen namelijk afzonderlijk afgesloten worden.

kantoor aan huis lockerkast

Kies voor comfortabel en ergonomisch kantoormeubilair

Of je nu hele dagen in je kantoor werkt, of slechts enkele uren per dag: het is belangrijk dat jouw werkplek voldoet aan de ergonomische richtlijnen. Denk hierbij aan een ergonomische bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau, zoals een zit-sta bureau, maar ook aan een monitor- of laptopverhoger. Zo zorg je ervoor dat je te allen tijde een goede werkhouding kunt aannemen en daardoor minder last hebt van vervelende rugklachten. Daarnaast zorgt een goede houding ook nog eens voor een verhoogde productiviteit, meer energie en, jawel, meer inspiratie. Win-win, dus! Natuurlijk wil je ook dat jouw gasten ook fijn zitten. Voor korte meetings of sparsessies kun je ervoor kiezen om een vergadertafel met comfortabele vergaderstoelen neer te zetten. Een relaxhoek met mooie fauteuils is natuurlijk ook een optie; dat houdt de sfeer ontspannen en informeel.

kantoor aan huis ergonomische bureaustoel

De juiste details in jouw inrichting

Met bovenstaande punten heb je al heel wat gewonnen in jouw nieuwe inrichting. Natuurlijk zijn er nog kleine tricks om jouw kantoor aan huis nog nét wat professioneler te maken. Een eerste indruk maak je immers maar één keer, en dus is het goed om te zorgen voor een professionele uitstraling. Kies daarom voor de juiste stijl in jouw kantoor aan huis. Zorg er hierbij voor dat deze stijl aansluit bij jouw huisstijl én het imago dat bij jouw bedrijf past. Kies daarbij voor de juiste accessoires, zoals kunst of planten. Dit zorgt ervoor dat je kantoor niet kil of té onpersoonlijk wordt. Plaats tot slot je meubels op de juiste plek. Je verhoogt je inspiratie en creativiteit door je bureau zo te plaatsen dat je de ruimte inkijkt. Zorg er wel altijd voor dat je nooit met je rug of met je gezicht in het daglicht werkt; het liefst zijn de ramen links of rechts van je, in verband met de weerspiegeling van de zon.

professioneel kantoor aan huis inrichten tips

Bekijk ook:
10x Thuiswerken tips
10x Kantoor inrichten tips
Goede verlichting voor thuiswerkplek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.