Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer verbouwing op zolder
Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer verbouwing op zolder


De zolder, de bovenste verdieping van een woonhuis, wordt vaak niet goed benut. Veel mensen zien de potentie van de ruimte niet en gebruiken het bijvoorbeeld als één grote opbergruimte voor oude meubels en spullen. Zonde! De zolder kan namelijk een prachtige ruimte zijn, die je in kan richten als slaapkamer.

Vorig jaar hebben Mark en Janneke de make-over gewonnen van Velux. Een duurzame woning make-over cadeau ter waarde van 25.000 euro. Na de geboorte van het kindje van het stel, waren ze genoodzaakt om op zolder te slapen. Echter door de slechte isolatie en de donkere ruimte was dit geen ideale situatie, terwijl het wel een prachtige ruimte is met het puntdak en de mooie houten balken. Daarom kwam de make-over prijs als geroepen!

Slaapkamer verbouwing op zolder

Slaapkamer verbouwing op zolder

Slaapkamer verbouwing op zolder

Isolatie

Veel mensen onderschatten het belang van goede isolatie. Vooral in een slaapkamer op zolder, waar de temperatuur in de zomer hoog op loopt en in de winter juist erg koud is, is goede isolatie erg belangrijk. Dit was dan ook de eerste taak van de verbouwing, goede isolatie in het dak en de muren.

Dakramen voor méér licht

Daarna was het taak om meer licht te creëren in de donkere ruimte. Dit hebben ze gedaan door middel van twee Velux daglichtsystemen geplaatst aan de ene zijde, en twee grote dakramen aan de andere zijde. Hierdoor werd de slaapkamer niet alleen voorzien van super veel zonlicht, Mark en Janneke hebben nu ook een prachtig uitzicht. Vooral de zonsondergang is adembenemend.

Naast de isolatie en de dakramen, hebben ze ook een nieuwe vaste kastenwand gekregen, die heel veel opbergruimte biedt. Het wordt zelfs gebruikt als een wasmachine kast – de wasmachine die voorheen veel lawaai maakte, is nu opgeborgen in de kast.

Slaapkamer verbouwing op zolder

Slaapkamer verbouwing op zolder

Slaapkamer verbouwing op zolder

Slaapkamer verbouwing op zolder

Bron: Velux.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Gudrun
  3 maart 2015 at 22:19

  Prachtig gedaan, om van te dromen. Wat is de kostprijs?

  • Reply
   Manfung
   3 maart 2015 at 22:27

   In totaal heeft het 25.000 euro gekost. Maar zij hebben het dus gewonnen via Velux!

 • Reply
  De ideale zolder speelkamer voor het perfecte kinderfeestje! | Inrichting-huis.com
  11 november 2017 at 11:01

  […] te richten. Daar hebben we al een aantal hele mooie voorbeelden van laten zien zien zoals de super inspirerende zolder slaapkamer van Mark en Janneke of de zolder slaapkamer suite met badkamer. Sommige mensen richten de zolder in […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.