Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie

Kleine zolder slaapkamer met schuin dak


Heb je een kleine zolder slaapkamer met een schuin dak? We weten dat het best een uitdaging kan zijn om zo’n ruimte optimaal in te richten. De kunst is om de perfecte balans te vinden tussen wat praktisch is en wat mooi is. Maar geen paniek, want op deze pagina vind je de beste tips, leuke ideeën en hele mooie inspiratie voorbeelden voor het inrichten van een kleine zolder slaapkamer met schuin dak. Kijk snel verder!

Zolders zijn zoveel meer dan alleen stoffige opslagruimtes en griezelige kruipruimtes. Sterker zelfs, zolders kenmerken zich met hele bijzondere details, waarmee ze de potentie hebben om de mooiste ruimtes in huis te worden als je het op de juiste manier aanpakt. Een schuin dak of een schuine wand behoren tot die details. Veel mensen weten niet wat ze ermee moeten, omdat ze de loopruimte op zolder beperken. En als het ook nog eens gaat om een kleine zolder slaapkamer met een schuin dak, dan kan het nóg lastiger zijn. Om je te helpen om van jouw kleine zolder met schuin dak te verbouwen tot een droomslaapkamer, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet, met leuke originele ideeën een mooie inspiratie foto’s. Heel veel succes!

1. Lichtinval

De beste tip die we je kunnen geven voor een kleine zolder slaapkamer met schuin dak: zorg ervoor dat je zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval krijgt. Natuurlijk licht is altijd fijn, wat niet alleen veel doet met je eigen gemoedstoestand, maar ook een grote impact heeft op de sfeer en uitstraling van de slaapkamer. In een kleine slaapkamer is het nog veel belangrijker. Als het donker is, wordt je slaapkamer namelijk kleiner, terwijl een lichte slaapkamer juist natuurlijk ruimtelijker oogt. Heb je nog geen ramen op zolder? Creëer dan minimaal één dakraam. Je zult enorm aangenaam verrast worden wat zo’n raam doet met je slaapkamer. Met kosten tussen 800 – 1500 euro is het een relatief kleine investering, terwijl je er wel heel veel voor terug krijgt.

Met een dakraam heb je natuurlijk wel raamdecoratie nodig, om ervoor te zorgen dat je voldoende privacy en verduistering hebt tijdens het slapen. Bij Veneta is een rolgordijn voor een dakraam al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes. Het rolgordijn is bevestigd tussen zijgeleiders waardoor je geen kieren hebt en de gehele slaapkamer geheel verduisterd wordt. Wel zo fijn!

kleine zolder slaapkamer schuin dak dakraam

2. Dakkapel

Het kan zo zijn dat de zolder slaapkamer zo klein is, waardoor je het niet in kunt richten met alle dingen die je nodig hebt. Dan zou een dakkapel een oplossing kunnen zijn. Met een dakkapel, afhankelijk van hoe groot het dakkapel wordt, creëer je namelijk extra loopruimte in een kleine zolder slaapkamer met schuin dak. Daarnaast krijg je meteen ook heel veel natuurlijke lichtinval, zelfs meer dan met een dakraam. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een werkplek wilt creëren in de slaapkamer. Het enige nadeel is dat een dakkapel best een investering is. Houdt rekening met minimale kosten van 5000 euro. Een voordeel is dat je met een dakkapel ervoor zorgt dat je huis ook meer waard wordt. Dus die investering krijg je bij de verkoop van je huis gewoon terug.

Voor een dakkapel is het ook mooi om een plissé gordijn te gebruiken. Daarmee bljft het lekker koel in de zomer en houdt het juist kou buiten in de winter. En doordat ze eenvoudig zijn te bedienen, heb je volledig de controle over hoe jij jouw lichtinval en privacy wilt in de slaapkamer.

kleine zolder slaapkamer schuin dak dakkapel

3. Omarm het schuine dak

Aan de ene kant lijkt een schuin dak of een schuin plafond misschien onhandig in een kleine zolder slaapkamer, maar het heeft ook iets bijzonders. In plaats van ermee te zitten, is het dus een veel beter idee om een schuin dak te omarmen. Verf ze bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de wanden om een knus gevoel te creëren. Of plaats je bed onder het schuine dak, om goed gebruik te maken van die ruimte.

kleine zolder slaapkamer-met-schuin dak blauwe muren

4. Op maat gemaakte kast

Door een schuine wand wordt zoals gezegd de loopruimte beperkt in een zolder slaapkamer. Naast dat je er niet onder kunt lopen, kan je er bijvoorbeeld ook geen grote hoge kast eronder plaatsen. Om toch tóch de ruimte onder een schuine wand of schuin plafond optimaal te benutten, is het een goed idee om te kiezen voor een op maat gemaakte kast onder de schuine wand. Daarmee kan je alle centimeters onder de schuine wand benutten. Daarmee creëer je dus heel veel opbergruimte, die altijd goed van pas komen in een kleine slaapkamer.

Dit is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens super strak uit. Je kunt bovendien helemaal zelf bepalen hoe jouw maatkast eruit komt te zien. Verf het bijvoorbeeld in jouw lievelingskleur of dezelfde kleur als de muren en het plafond, zodat het een mooi geheel wordt en meer ruimtelijk aanvoelt in je kleine zolder slaapkamer.

LeestipInbouwkast in schuine wand

kleine zolder slaapkamer schuin dak kast op maat

5. Schuin dak behangen

Voor diegenen die eens wat anders willen dan een normaal kleurtje, kan het een heel leuk idee zijn de muren te behangen. Met behang kan je namelijk een hele specifieke en unieke sfeer creëren in de slaapkamer. Met fotobehang bijvoorbeeld, of een thema behang zoals jungle of wolken. Heb je een schuin dak, dan zou je die ook mee kunnen nemen, om die uniforme look te creëren. Je kunt niet echt zien waar de muur eindigt en het plafond begint, wat ervoor zorgt dat het lijkt aslof je hogere plafonds hebt en de ruimte daaronder minder krap aanvoelt.

LeestipPlafond behangen

kleine zolder slaapkamer schuin dak behangen

6. Verlichting

Naast natuurlijk licht, die je met een dakraam of een dakkapel kunt creëren in de zolder slaapkamer, heb je natuurlijk ook te maken met verlichting. Verlichting is een heel belangrijk onderdeel van een zolderkamer, ongeacht waar je de ruimte voor wilt gebruiken. Omdat het vaak ruimtes kunnen zijn die niet veel natuurlijk licht krijgen, of alleen op bepaalde tijden van de dag licht krijgen, is het de sleutel om dat licht te repliceren met kunstmatige opties. Spotjes zijn een goede optie omdat deze compact zijn, en toch hele mooie functionele verlichting biedt. Combineer dit met ander soort verlichting zoals wandlampen en een nachtlampje. Liever geen spotjes? Een mooie grote hanglamp boven je bed kan ook prachtig zijn.

kleine zolder slaapkamer schuin dak wandlamp

7. Houten balken

Een ander soort detail die je vaak aantreft op zolder, zijn houten balken. In plaats van deze te verbergen met een verlaagd plafond, is het juist een goed idee om de houten balken te omarmen. Ze geven de slaapkamer heel veel sfeer en karakter, ongeacht of je een moderne strakke slaapkamer hebt, een stoere industriële slaapkamer of een rustieke landelijke slaapkamer.

kleine slaapkamer met schuin dak

kleine zolder slaapkamer schuin dak houten balken

8. Grote spiegel

Een ander goed idee om een kleine zolder slaapkamer groter te laten lijken, is door er een grote spiegel op te hangen of neer te zetten. Spiegels zijn sowieso een goed idee, maar in een kleine slaapkamer hebben ze ook de functie voor het creëren van meer ruimtelijkheid. Kies voor een zo groot mogelijke spiegel die je aan de wand kunt hangen. Je zou zelfs voor een grote spiegelwand kunnen gaan die je van muur tot muur op maat laat maken.

kleine zolder slaapkamer schuin dak ronde spiegel

Bekijk ook:
15x Mooiste slaapkamers op zolder

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.