Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

10x Glazen scheidingswand


Overweeg jij een glazen scheidingswand in huis? Goed idee! Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, zijn wij op zoek gegaan naar de mooiste inspiratie voorbeelden van glazen scheidingswanden. Hieronder vind je tien verschillende glazen scheidingswanden in tien verschillende ruimtes. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke ideeën en handige tips!

Open ruimtes kunnen super fijn, licht en ruimtelijk zijn, maar soms kan het een goed idee zijn om die grote open ruimte op te delen in kleinere kamers of gedeeltes. Bijvoorbeeld als je in een eenkamerappartement woont waar de slaapkamer en woonkamer zijn gecombineerd. Of als je de open keuken een beetje wilt afschermen ten op zichte van de eethoek of de woonkamer. En we kunnen ons ook goed voorstellen dat je de badkamer ensuite op de één of andere manier tóch een beetje van je slaapkamer wilt scheiden. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren.

Wil je een ruimte opdelen, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid en de lichtinval? Dan kan een glazen scheidingswand de perfecte oplossing zijn. Hoewel ze op subtiele wijze verschillende gebieden kunnen definiëren, doen ze nooit af aan het gevoel van ruimte dat de kamer biedt. Ze zijn decoratief en creëren een stroom, waardoor er meer licht en ruimte binnenkomt. Dankzij het gebruik van gehard glas, hoef je bovendien niet bang te zijn dat het makkelijk kapot gaat. Hieronder vind je tien mooie inspiratie voorbeelden van glazen scheidingswanden in tien verschillende huizen. We zijn benieuwd welke glazen scheidingswand in welke ruimte jij het mooist vindt!

1. Glazen scheidingswand tussen woonkamer en slaapkamer

Het interieurontwerp van dit kleine appartement, gerealiseerd door Nelly Prodan Design, is geïnspireerd op het favoriete restaurant Dishroom (in Shoreditch) van de klant in Londen. Indiase motieven met een focus op adequate materialen en kleuren. Afgeveegd, oud, gezellig, luxueus en vintage. Een messing van warme tinten van natuurlijk hout en diepe kleuren.

Het appartement moest zo worden ontworpen dat de open ruimtes maximaal waren. De keuken, woonkamer en speelruimte voor de kinderen zijn allemaal gedeeld. De slaapkamer is gescheiden van het hoofdgedeelte door een messing kast en een geweldige glazen scheidingswand met slanke zwarte stalen kozijnen. Er zijn extra gordijnen opgehangen om de kamer verder af te sluiten van de rest van het appartement. Met de aannemer hebben ze een systeem ontwikkeld voor het plaatsen van een glazen scheidingswand zonder zichtbare bevestigingsmiddelen en profielen. Hierdoor is het resultaat super strak.

glazen scheidingswand tussen woonkamer en slaapkamer

glazen scheidingswand tussen woonkamer en slaapkamer

2. Glazen scheidingswand van melkglas tussen slaapkamer en badkamer

Dit appartement is door CXEMA ontworpen voor een jong stel dat geïnteresseerd is in interieurdesign en kunst. Vlak voor de start van het project kwamen ze terug van de reis naar Marokko, waar ze onder de indruk waren van de ingewikkelde structuur van de medinawijk en geïnspireerd door de Marokkaanse houding ten opzichte van kleur. Het prototype van het plan van het appartement is dus een fragment van de medina dat bestaat uit een huis, een plein en een straat die alle delen met elkaar verbindt.

Architecten hebben veel aandacht besteed aan de functionele component. De woonkamer kan visueel worden gescheiden van het zitgedeelte door een paar schuifwanden. En de badkamer is van de slaapkamer gescheiden door een mat geprofileerde glazen (melkglas) scheidingswand, die daglichttoetreding mogelijk maakt.

glazen scheidingswand melkglas tussen slaapkamer en badkamer

glazen scheidingswand melkglas tussen slaapkamer en badkamer

3. Glazen scheidingswand met witte profielen

Dit moderne appartement is gelegen in het centrum van St. Petersburg, niet ver van de St. Isaac’s Cathedral. De hoofdtaak van het project was om de oorspronkelijke ruimte van de hoofdkamer van het appartement met grote ramen te behouden. Daarom bevinden alle hoofdgebieden (woonkamer, keuken en slaapkamers) zich samen met de ramen, en bijkeukens en badkamers bevinden zich langs de blinde muur.

Ze wilden het licht en volume van de kamer zoveel mogelijk behouden, dus de woonkamer/keuken kreeg het centrale deel van het appartement met twee ramen, en de grote slaapkamer met een derde raam is gescheiden van de gemeenschappelijke ruimte door een glazen scheidingswand met witte profielen, die helpt om het gevoel van een gemeenschappelijke ruimte te behouden.

glazen scheidingswand glazen profielen

glazen scheidingswand glazen profielen

4. Glazen scheidingswand met schuifdeuren

In het centrum van São Paulo werd dit appartement van 138 m² gerenoveerd met het uitgangspunt om de geschiedenis van het gebouw en de buurt waarin het zich bevindt te eren, terwijl deze context ook past bij de huidige realiteit van de nieuwe bewoner.

En om een ruimtelijk plan te hebben, maar toch een gastvrije sfeer te creëren, zijn een stalen glazen scheidingswand met schuifdeuren en een multifunctionele houten paneelwand ontworpen en op maat gemaakt. Deze laatste doet dienst als vaste kast, een kantoorruimte en de entree naar de master bedroom.

Glazen scheidingswand met schuifdeuren

Glazen scheidingswand met schuifdeuren

5. Glazen scheidingswand met houten profielen

De Spaanse architectuurstudio Pauzarq heeft de originele betonnen liggers van dit appartement in Bilbao blootgelegd om de nieuwe lay-out van het gebroken plan in kaart te brengen.

Bij de herinrichting van het appartement van 100 vierkante meter hebben de architecten veel aandacht besteed aan de originele kenmerken. Ze ontdekten de originele betonnen structuur die werd gebruikt om een gebroken planlay-out met glazen scheidingswanden met houten profielen scheidingswanden te creëren die de lijn van de liggers volgen. Daarmee hebben ze een hele bijzondere en knusse eethoek ingericht, gescheiden van de keuken.

glazen scheidingswand houten profielen

glazen scheidingswand houten profielen

6. Gegolfde glazen scheidingswand

Gegolfde glazen scheidingswanden, gestuukte muren en rood notenhouten maatwerk zijn kenmerkend voor deze renovatie van een compact appartement in Tokio door de lokale studio I IN.

Gemaakt voor Smarg, de renovatietak van het Japanse vastgoedbedrijf Goodlife, werd het Life-conceptappartement ontworpen om de manier waarop Japanse huiseigenaren gerenoveerde appartementen zien, opnieuw in te kaderen. Gegolfde glazen scheidingswanden laten licht door in het raamloze toilet en de badkamer, terwijl rood notenhouten maatwerk, gepolijste chromen verlichtingsarmaturen en gebroken witte stucwerkwanden werden gekozen om een gevoel van luxe op te roepen.

gegolfd glazen scheidingswand

gegolfd glazen scheidingswand

7. Halve muur met glazen scheidingswand

Architectuurstudio Cavaa heeft dit appartement in Vilanova i la Geltrú, Spanje, vernieuwd met multifunctioneel meubilair om de ruimte te maximaliseren. Het appartement met twee slaapkamers, genaamd Galla House, beschikt over een aanrecht met een ingebouwde bank en een opslagruimte die ook dienst doet als een bank bij het raam.

Aan de andere kant van de kamer wordt de keuken gemarkeerd door een derde meubelelement – een halve muur met een toegevoegde glazen scheidingswand die doorloopt tot aan het plafond.

halve muur glazen scheidingswand

8. Grote scheidingswand met dubbele deuren

In deze ruime lichte woonkamer is een aparte werkplek ingericht met behulp van een grote op maat gemaakte scheidingswand met dubbele deuren. Doordat de kamer zo breed is, en het hoge plafond, ziet het geheel er erg indrukwekkend uit. De werkplek is aan de kant van de grote raampartijen ingericht, en dankzij de glazen scheidingswand kan de woonkamer nog steeds profiteren van de natuurlijke lichtinval. De stalen kozijnen passen bovendien perfect bij de industriële sfeer van het interieur. Klik hier voor meer foto’s.

grote glazen scheidingswand woonkamer werkplek

9. Glazen scheidingswand met dikke stalen profielen

Vaak geven mensen de voorkeur aan slanke stalen profielen, maar dit appartement laat zien dat dikke stalen profielen ook heel mooi kunnen zijn. In dit kleine appartement met een woonoppervlakte van slechts 45m2, is de vaste wand en deur van de enige slaapkamer vervangen door een grote glazen scheidingswand met dubbele deuren. De dikke zwarte stalen profielen zien er stoer uit, en zorgen tegelijkertijd voor een hele chique uitstraling, zowel in de slaapkamer als de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

glazen scheidingswand dikke stalen profielen

glazen scheidingswand dikke stalen profielen

10. Glazen schuifwand

In deze ruime lichte keuken in een een appartement uit Finland, is een hele fijne thuiswerkplek gecreëerd. Naast een ruime eethoek, is er nog steeds heel veel ruimte over. De bewoners hebben daar goed gebruik van gemaakt door er een werkplek in te richten. In plaats van een volledige open werkplek hebben ze gekozen om een glazen schuifwand te plaatsen, waarmee de werplek volledig afgesloten kan worden. Hierdoor blijft het lekker ruimtelijk, en kan de werkplek mee profiteren van de lichtinval in de keuken. Klik hier voor meer foto’s.

kleine werkplek mag glazen schuifdeur keuken

Bekijk ook:
Glazen wand in huis
Gordijnen als roomdivider
Zwarte kozijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.