Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Lamp boven eettafel
Lampen

De lamp boven onze eettafel


Voor onze nieuwe woning wordt zowel in de slaapkamers en badkamer in de souterrain verdieping als in de woonkamer en keuken op de beletage een verlichtingsplan gemaakt. Als basis krijgen we door heel het huis strakke plafondspots. Hiernaast willen we op bepaalde plekken ook extra lichtpunten hebben. Aan de keukenwand boven het aanrecht gaan we dus voor een industriële wandlamp. Maar ook aan de muur boven de spiegel en wastafel in de badkamer, boven het zitgedeelte in de woonkamer willen we een extra lamp.

En een plek waar we ook graag een extra lichtpunt willen hebben is boven de eettafel. De grote vraag voor nu is wat voor lamp we boven onze eettafel willen. We hebben al een aantal leuke ideeën in ons hoofd!

Lamp boven eettafel

Industriële hanglamp

Industriële hanglampen zijn misschien wel de meest populaire lampen op dit moment. Een stoere industriële hanglamp past in elke interieurstijl en ook boven de eettafel zal het een mooie toevoeging zijn. De harmonica lamp vind ik geweldig, maar een ‘normale’ met een grote stoere zwarte kap kan ook erg mooi zijn.

Industriële hanglamp

Lamp boven eettafel

Lamp boven eettafel

Frama Geometric Shade Circle lamp

Laatst kwam ik in de winkel een hele mooi hanglamp tegen met een minimalistisch maar super stijlvol ontwerp. De lamp bestond uit een gouden fitting met een soort platte schijf, gecombineerd met een vintage kooldraadlamp. Na wat onderzoek bleek het de Frama Geometric Shade Circle lamp te zijn. Ondanks het simpele minimalistische ontwerp, kan deze lamp super mooi staan boven onze eettafel.

Frama geometric Shade Circle lamp

Frama geometric Shade Circle lamp

Frama geometric Shade Circle lamp

Ay Illuminate lamp

Ja, de Ay Illuminate lampen behoren wel tot één van onze favorieten. De witte Z1 is ongetwijfeld het meest populaire model, maar ook de Z2 Ona en de Z5 Sisal Black vind ik prachtig. Sterker nog, als we voor de Ay Illuminate gaan, gaan we denk ik voor één van deze twee.

Ay illuminate lamp eettafel

Ay illuminate lamp eettafel

Ay illuminate lamp eettafel

Mand hanglamp

De mand hanglamp is ook een leuk idee. Een tijdje geleden had ik daar al over geschreven en vond daarbij de leukste inspiratie voorbeelden. De gevlochten lampenkappen geven elke ruimte een relaxte landelijke en ook een heerlijke bohemian sfeer.

Mand hanglamp eettafel

Mand hanglamp eettafel

Mand hanglamp eettafel

We zijn er nog niet helemaal over uit. Ze zijn allemaal zo leuk. Gelukkig hebben we boven de bank in de woonkamer een extra lichtpunt, waar we ook een lamp voor gaan uitkiezen. 🙂

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.