Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2
Landelijk interieur Modern interieur Slaapkamer inspiratie

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2


Dat een appartement klein is, hoeft niet te betekenen dat elke ruimte in het appartement klein is. Vandaag willen we een slaapkamer laten zien, wat het perfecte bewijs daarvoor is. De slaapkamer van een klein appartement met een woonoppervlakte van slechts 33m2. Dan kun je wel zeggen dat het een klein appartement is, maar dat zie je eigenlijk helemaal niet aan deze slaapkamer. Kijken jullie mee?

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2

Schuine wand met houten binten

Het appartement is gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is ontworpen door de interieurontwerpers Fayette Proper en Margarita Antessont van de interieurdesign studio Equipo Nimu. Naast de beperkte oppervlakte van dit kleine appartement, hebben de interieurontwerpers ook te maken met een extra uitdaging, namelijk dat het een zolderappartement is. Dit houdt onder andere in, dat er schuine wanden aanwezig zijn in het appartement. En deze schuine wand is vooral zichtbaar in de slaapkamer.

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2

Charmante sfeer

Door de aanwezigheid van de schuine wand is het bijvoorbeeld niet mogelijk om aan één kant, de laagste kant, een hoge kast te plaatsen. Maar de schuine wand maakt de slaapkamer wel weer erg charmant, vooral in combinatie met de stoere rustieke houten binten aan het plafond. Het past bovendien erg goed bij het Spaanse karakter van het appartement.

Half open slaapkamer

Om het appartement licht en ruimtelijk te maken, is er gekozen voor een half open indeling. Dit betekent dat er alleen een deuropening aanwezig is, zonder deur. Naast de deur vind je ook een grote binnenraam/doorkijkje, waar het natuurlijk licht van de slaapkamer door kan stromen naar de woonkamer. Dankzij het dakkapel heb je in de slaapkamer heel veel zonlicht, waar de woonkamer nu ook mee van kan profiteren.

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2

Vrolijke kleurrijke accessoires

De interieurontwerpers hebben het kleine appartement erg stijlvol en kleurrijk ingericht. Hoewel de basis neutraal is gelaten, met bijvoorbeeld witte wanden en een witte houten vloer, zorgen de accessoires voor de vrolijke kleuren. In de slaapkamer zie je at terug in het super leuk opgemaakte bed met een mooie roze en blauwe bedsprei en een mix van kussens met verschillende kleuren en patronen. Het bed zelf is ook erg stoer. Ze hebben gekozen voor een rustieke bed met een stoere frame, dat gemaakt is van dikke takken. Daarbij passend vind je aan het uiteinde van het bed een stoer houten bankje. En ook de houten decoratieladder van dikke takken past er natuurlijk perfect bij.

Charmante slaapkamer van een klein zolderappartement van 33m2

En wie zegt dat knuffeldierenkoppen alleen in kinderkamers thuishoren? Hier zie je dat ze ook super leuk zijn voor een ‘normale’ slaapkamer. Deze vind je aan de muur boven het bed. Aan de andere kant van de slaapkamer is een klein kledinghoekje ingericht, met een witte ladekast en daarboven de wandkledingroede van IKEA. De bruine caféstoel is ook helemaal leuk!

Bron: Elmueble.com | Fotografie: Alicia Macias

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.