Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

waterval in de tuin
Tuin inspiratie

Waterval in de tuin


Wil jij een waterval in de tuin (laten) maken? Leuk! Om je alvast goed op weg te helpen, hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden van verschillende soorten watervallen verzameld. Sommige varianten kan je als een bouwpakket kopen, maar er zitten ook een aantal hele mooie DIY watervallen bij die je heel eenvoudig zelf kunt maken in je tuin. We zijn benieuwd hoe de waterval in jouw tuin gaat worden. Kijk snel verder en doe leuke ideeën op!

Water is zeer rustgevend en ontspannend, vooral als het het stromend water is. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom een waterornament of een waterval in de tuin zo populair is. Het geluid van stromend water kan ervoor zorgen dat je je midden in de natuur bevindt. Maar een waterval in de tuin biedt nog meer voordelen. Zo worden watervallen in veel culturen beschouwd als bronnen van opmerkzaamheid en rust, die nuttig kunnen zijn bij het verminderen van stress en angst. En een waterval in de tuin kan er ook gewoon heel leuk en mooi uitzien – het kan dé blikvanger van je tuin worden.

Bij het maken van een waterval in de tuin draait het om twee structuren, namelijk het gedeelte waarin het water valt en de structuur die ervoor zorgt dat het water stroomt. Met deze basis kunnen de mooiste watervallen gemaakt worden.

1. Grote natuurlijke waterval van een grote helling

Heb jij een grote landelijke tuin met een grote helling? Dan zou je de perfecte natuurlijke waterval kunnen creëren in jouw tuin. Adele liet zien hoe zij en haar zoon deze enorme DIY waterval hebben gemaakt – eentje die je bijna niet kunt onderscheiden van een echte natuurlijke waterval. Klik hier voor de stap voor stap handleiding!

grote natuurlijke waterval in de tuin helling

2. Waterval met drie schalen

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Daar heb je ook wel een punt. Dit is de super mooie Ubbink AcquaArte Nova Scotia waterval. Het bestaat uit drie grote schalen die boven elkaar worden geplaatst, waarbij het water geleidelijk van de grootste schaal naar boven naar de onderste schaal loopt. Een perfecte waterval die je combineert met een tuinvijver, die er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed is voor de waterkwaliteit in de vijver. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin drie schalen

3. Boomstam waterval

Er zijn ook hele mooie watervallen met een prachtige natuurlijke uitstraling die je kant en klaar kunt kopen. Deze kleine waterval met de afmetingen 36 (B) x 74 (D) x 21 (H) cm (B x D x H) lijkt op een houten boomstronk met meerdere niveau’s. Het water loopt geleidelijk naar beneden in een mooie natuurlijke bocht. Een super mooie waterval voor een kleine tuin met een kleine tuinvijver. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin ubbink reveton

4. Boomstronk waterval

Boomstronken, boomstammen en watervallen. Op de een of andere manier matchen ze perfect met elkaar, omdat ze en mooie natuurlijke look creëren. Deze decoratieve Vernier Acqua Arte waterval van Ubbink heeft een eigen waterreservoir. En dankzij de ingebouwde LED-verlichting ziet deze waterval er niet alleen mooi uit overdag, maar ook in de avond als het donker is. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin boomstronk

5. Vaas waterval

Liever wat anders dan een boomstronk of rots? Wat dacht je van een mooie vaas? Deze mooie Ubbink Acqua Arte waterval heeft een ontwerp van een mooie authentieke vaas die een beetje gekanteld is. Met een formaat van  21 x 31 x 26 cm is het een bescheiden waterval die compleet wordt geleverd met een bassin, pomp en metalen rooster. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin vaas

6. Grote privacy scherm waterval

Deze bijzondere waterval hebben we gevonden bij Interiorfrugalista.com. Marie, het gezicht achter de blog, heeft deze waterval ontworpen en gecreëerd waar ze al jaren had van gedroomd voor ongeveer $300. Het is niet zomaar een waterval, je kunt het ook ideaal gebruiken als een scoort privacy scherm in je tuin! Wil jij deze waterval in jouw tuin maken? Klik hier voor een complete handleiding!

grote waterval privacy scherm tuin

7. Moderne waterval van RVS

Heb je een strakke moderne tuin? Dan is het natuurlijk het mooist als je ook een moderne waterval hebt. Deze moderne waterval van Ubbink is gemaakt als decoratieve aanvulling op een tuinvijver of zwembad. Het is gemaakt van hoogwaardig RVS en ziet er niet alleen modern en mooi uit – het water zorgt ook voor een kalm en ontspannen gevoel. Het is speciaal ontworpen om te zorgen voor een constante, gelijkmatige waterstroom. Hier verkrijgbaar!

moderne waterval in de tuin

8. Klassieke waterpomp waterval met reservoir

Je hebt niet altijd een zwembad of een tuinvijver nodig om een waterval in de tuin te kunnen plaatsen. Deze Ubbink Acqua Arte set Austin waterval kenmerkt zich met een houten ton die als reservoir dient, waar al het water naar stroomt. Het water komt uit een mooie klassieke waterpomp, die de rustieke look compleet maakt. Je kunt het dus zowel op een terras of op een grasveld tussen de plaatsen plaatsen. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin pomp houten ton reservoir

9. Mini waterval met rotsen en stenen

Droom je van een mooie natuurlijk waterval die je ook weleens tegenkomt in de prachtige natuur tijdens kajakken?Bij Family Handyman zijn we deze mooie DIY mini waterval tegengekomen, gekenmerkt met grind- en steenfilters en een heavy-duty pomp om onderhoud te verminderen en het water helder te houden. Deze doe-het-zelf vijverloze waterval is ontworpen om het filter- en reinigingsonderhoud dat bij vijvers hoort te elimineren. De truc voor weinig onderhoud is om de natuur (lagen van grind en steen) het water te laten filteren, met behulp van een ondergrondse opvangbak aan de onderkant om het gefilterde water op te vangen voordat het terug naar de top van de beek wordt gepompt. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe water toe te voegen om te vervangen wat verdampt. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

mini waterval in de tuin rotsen en stenen

10. Waterval met rotsen en kruik

Wil je een mooie natuurlijke waterval met rotsen, maar wel eentje die je kant en klaar kunt kopen zonder gedoe? Dan is deze waterval perfect voor jou. Deze waterval is gemaakt van Polyresin, en bestaat uit prachtige natuurlijke rotsen, en met een gekantelde kruik bovenaan de waterval.  Het water klettert vanuit de kruik subtiel op de stenen waardoor het vervolgens rustig naar beneden stroomt. Hier verkrijgbaar!

waterval in de tuin rotsen kruik

Bekijk ook:
18x Kleine tuin ideeën
36x Tuin ideeën
Mediterrane tuin
Japanse tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.