Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

herinrichten van woonkamer
Woonkamer inspiratie

Herinrichten van de woonkamer


Als het gaat om de inrichting van de woonkamer zijn er vele mogelijkheden, daarom is het ook niet zo gek als je een keer een andere inrichting wil. Of je nu een andere kleur wil op de muur, of dat je andere meubels wil plaatsen in de woonkamer, of dat je gewoon simpelweg de meubels op een andere plek neerzet – het helpt allemaal bij het creëren van een nieuwe frisse blik op de woonkamer. In deze blog bespreken we deze verschillende mogelijkheden.

Een andere kleur op de muur

Om een andere uitstraling te krijgen in de woonkamer, kun je kiezen voor een andere muurkleur. Bij het nemen van een andere kleur op de muur hoef je niet persé de meubels te vervangen. Je kunt namelijk een nieuwe kleur kiezen welke wel bij het huidige interieur passen. Een makkelijke manier van het veranderen van de kleur van de muur, is door deze muur te gaan schilderen. Het schilderen van de muur is namelijk een eenvoudige DIY klus, waarbij je ook niet een heel groot budget nodig hebt.

Inspiratie voor een nieuwe muurkleur:
Groene muren
15x Zwarte muren
Grijze muur

woonkamer groene muur

Behang op de muur 

Wanneer je iets anders op de muur wil hebben dan verf, kun je er ook voor kiezen om de muur te gaan behangen. Je kunt behang nemen welke ook gewoon in één kleur is, maar er zijn ook andere soorten behang voor in de woonkamer. Zo kun je ook fotobehang nemen om de woonkamer levendiger te maken. Je kunt ervoor kiezen om een foto over de gehele muur te plakken, maar wanneer dat te druk wordt, dan zou je ook kunnen kiezen voor behangcirkels als alternatief in plaats van een grote afbeelding op de muur. Een behang cirkel is een kleinere foto die rond is uitgesneden. Het is dus eigenlijk een soort kunstwerk aan de muur.

woonkamer fotobehang

Een ander interieur

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een ander interieur te nemen. Het kopen van nieuwe meubels is wel aan de dure kant, maar het kan wel heel goed uitpakken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie nieuwe bank nemen, een andere TV meubel of een andere salontafel. Op die manier kan je de stijl van woonkamer volledig transformeren. Maar wanneer je alleen een frisse blik wil op de woonkamer, kun je ook de meubels ook een andere plek geven. Zo kost het niets maar voelt het wel als een nieuwe woonkamer.

woonkamer herinrichten interieur

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
10x Scandinavische woonkamers
10x Tips voor het decoreren van de woonkamer
Woonkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.