Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

traprenovatie met pvc laminaat vinyl hout of pvc spc
Wooninspiratie

Traprenovatie met PVC, laminaat, vinyl, hout, of PVC SPC?


Overweeg jij een traprenovatie, maar twijfel je tussen de verschillende soorten materialen PVC, laminaat, vinyl, hout, of PVC SPC? Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende soorten materialen traprenovatie, zodat je beter kunt beslissen wat voor soort materiaal de beste en meest geschikte keus is voor jou, jouw gezin en jouw huis. Lees snel verder!

De trap is een functioneel element in huis die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Naast dit functionele aspect, heeft een trap absoluut ook een decoratieve karakter – vooral als je trap zich in de woonkamer bevindt. Maar de trap heeft ook een grote impact op de look en feel van je hal, dé plek in huis waar je als eerst binnenkomt. Met een mooie hal mét mooie trap zorg je ervoor dat je gasten een goede eerste indruk krijgen. Een oude lelijke trap met versleten traptreden is dus absoluut not done! Daarnaast speelt veiligheid natuurlijk ook een belangrijk rol. In plaats van een compleet nieuwe trap, kan het in veel gevallen een betere keus zijn om te kiezen voor een traprenovatie, die vaak goedkoper is en sneller te realiseren is. Een traprenovatie van HomingXL beginnen bijvoorbeeld al vanaf 27 euro per traptreden.

Een trap kan je op verschillende manieren en met verschillende soorten materialen renoveren. Als je kiest voor tapijt, dan zou je de montage door een professionele tapijtlegger moeten laten doen, omdat het een vrij complex en nauwkeurige klus is. Wil je kosten besparen en de traprenovatie helemaal zelf doen, dan zijn PVC, laminaat, vinyl, hout en PVC SPC de meest populaire soorten materialen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over deze verschillende soorten materialen. Laas daarom snel verder om erachter te komen wat de beste traprenovatie is voor jou, jouw gezien en jouw huis?

traprenovatie betonlook

Traprenovatie met PVC

Traprenovaties met PVC zijn erg populair. PVC staat voor polyvinylchloride en is één van de meest bekende en toegepaste kunststoffen. PVC vloeren zijn daar een heel mooi voorbeeld van, maar steeds meer mensen kiezen dus ook voor PVC traprenovaties. Belangrijke kenmerken van PVC, is dat een dergelijke traprenovatie erg sterk, en tegelijkertijd zacht aanvoelt. Het heeft een geluiddempende werking, wat ervoor zorgt dat het erg geschikt is als je te maken hebt met kleine kinderen. Een ander voordeel is dat PVC erg onderhoudsvriendelijk is. Stofzuigen is eenvoudig, en je kunt er ook makkelijk overheen dweilen. En tot slot is een traprenovatie met PVC relatief goedkoop. PVC traprenovatie is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten afwerkingen en kleuren. Naast houtlook PVC, die bijna niet te onderscheiden zijn van echte houtlook, is traprenovatie met betonlook PVC tegenwoordig ook erg populair.

Prijsindicatie: vanaf 34 euro per trede

traprenovatie met pvc

Traprenovatie met PVC SPC

Een opkomend alternatief van traprenovatie met PVC is PVC SPC. SPC staat voor Stone Pressed Composite, dat opgebouwd is uit lavagesteente en polypropyleen, met een kern van kalksteen. Vergeleken met PVC, hebben deze nieuwe vorm van PVC overzettreden een iets dikkere toplaag – dankzij deze sterke en harde transparante toplaag heeft een PVC SPC trapbekleding een betere bescherming tegen slijtage en krassen. PVC SPC is dus 100% krastvast, 100% waterbestendig, slijtvast (nooit meer een andere trap nodig), heeft een bijna onzichtbare antislip (Je kunt eigenlijk niet uitglijden), is anti-bacteriologisch en daardoor veilig voor kinderen en eenvoudig schoon te maken, makkelijk te zagen, en de installatie is super eenvoudig. Een nadeel is dat het minder schokabsorberend dan een PVC is, waardoor het ook minder zacht aanvoelt onder je voeten.

Prijsindicatie: vanaf 34 euro per trede

traprenovatie met pvc spc

Traprenovatie met vinyl

Vinyl heeft onterecht een negatief imago, vooral bij een traprenovatie van vinyl. Veel mensen associeren een vinyl trapbekleding met een goedkoop materiaal en slechte kwaliteit, terwijl een als een traprenovatie met vinyl op de juiste manier wordt gedaan, je een hele mooie en kwalitatieve trap mee kunt realiseren. Het voordeel van vinyl is dat het naadloos is, je hebt niet te maken met kieren en spleten waar vuil tussen kan komen. Vinyl is bovendien slijt- en stootvast, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben zonder teveel onderhoud. En omdat vinyl gerecycled kan worden, is een traprenovatie met vinyl ook een duurzame en milieuvriendelijke keus. Hoewel het duurder is dan een traprenovatie met laminaat, is vinyl goedkoper dan hout en PVC. Je kunt kiezen tussen zelfklevende PVC of PVC trapbekleding die je met behulp van modelleer tape vast kunt plakken. PVC traprenovatie is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijsindicatie: vanaf 34 euro per trede

traprenovatie met vinyl

Traprenovatie met laminaat

Een andere veel gekozen vorm van traprenovatie is met laminaat. Laminaat en PVC zijn twee soorten materialen die vaak met elkaar worden vergeleken bij vloeren. Beide soorten materialen zijn onderhoudsvriendelijk. Over het algemeen is laminaat goedkoper, en is de duurzaamheid afhankelijk van de kwaliteit. Het verschil is dat PVC waterafstotend is en meer geluiddempend is. De overeenkomsten en verschillen gelden ook als het over de vergelijking van een traprenovatie met laminaat en PVC. Net als met vloeren is een traprenovatie met laminaat over het algemeen iets goedkoper dan een traprenovatie met PVC. Net als PVC, is laminaat traprenovatie ook verkrijgbaar in houtlook of betonlook.

Prijsindicatie: vanaf 27 euro per trede

traprenovatie met laminaat

Traprenovatie met hout

Houd je van die mooie, sfeervolle en natuurlijke look? Dan is traprenovatie met hout de beste keus. Hoewel houtlook PVC en laminaat soms niet te onderscheiden zijn van echt eikenhout, zien de echte kenners wel degelijk het verschil. Houten traptreden voelen bovendien zachter en warmer aan. De meeste overtzettreden van hout hebben een toplaag van onbehandeld eikenhout. Om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk mooi en goed blijft, is het aan te raden de houten trapbekleding te behandelen met een olie naar keuze. Van alle soorten materialen traprenovaties, is traprenovatie met hout over het algemeen het duurst.

Prijsindicatie: vanaf 39 euro per trede

traprenovatie met hout

Bekijk ook:
Trap bekleden
Trap ideeën
10x Trapkast inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.