Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

ideetjes voor een nieuwe douche
Badkamer inspiratie

Ideetjes voor een nieuwe douche


Heb je een kleine badkamer, dan is een douche een voordehandliggende keuze. Maar er zijn ook heel wat andere redenen waarom je voor een douche kan kiezen. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om je even op te frissen en bijvoorbeeld je haren te wassen. Een bad nemen kost niet alleen meer tijd, maar ook meer water. Overtuigd van een douche? In dit artikel geven we je wat inspiratie, want er zijn heel wat mogelijkheden.

Douchecabine

Een douchecabine is ideaal voor wie een kleine badkamer heeft. Het neemt niet zoveel plaats in en toch kan je genieten van een snelle douche. Bovendien is deze cabine 100 procent waterdicht met dank aan de douchewand en bijhorende douchebak. Zo’n douchebak is verkrijgbaar met of zonder opstap en zorgt ervoor dat het water rechtstreeks naar de afvoer loopt waardoor er geen overstromingen ontstaan. Uiteraard horen bij een douchecabine ook waterdichte deuren. De populairste optie is glazen deuren. Deze deuren kunnen recht geplaatst worden, maar ook in een boog als dat makkelijker past in jouw badkamer.

mooie badkamer met visgraat vloer douchecabine

Inloopdouche

Een inloopdouche is verkrijgbaar in alle mogelijk kleuren, maten en stijlen. Douchewanden zijn er in gewoon glas, mat glas of met een frame. Deze douche geeft meteen een moderne touch aan je badkamer. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan je de prijs enigszins drukken. Ben je een handige Harry en besluit je de inloopdouche zelf te plaatsen, dan kan je het een pak goedkoper maken. Een ander voordeel is dat een inloopdouche écht voor iedereen is. Wie slecht te been is of wie in een rolstoel zit, kan ook gemakkelijk gebruik maken van deze douche. Er zijn namelijk geen drempels die je eerst over moet.

LeestipInloopdouche muur of glas?

Kraanwerk

Heb je gekozen voor een inloopdouche of een douchecabine? Dan kan je nu de kranen en sproeiers bekijken. Een regendouche en een aparte handsproeier zijn wellicht de beste keuze. Daarnaast raden we je aan om een thermostatische mengkraan te kiezen. Via een ingebouwde thermostaat beslis jij hoe warm je doucht. En ook een goede douchestraal is van belang. Bij een standaard douchekop kan je de straal handmatig regelen. Een regendouche is een pak groter dan een gewone douchekop, maar toch verbruikt het niet veel meer water. Tot slot zijn er ook douchepanelen waarbij water uit alle richtingen komt. Zo kan je dus ook zijsproeiers of een massagefunctie integreren. Nog een tip: monteer een spaardoucheknop zodat je minder water verbruikt. Wist je dat je met dit soort douchekop vijf tot dertien liter water per minuut kan besparen? Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

inloopdouche mengkraan marmeren tegels

Bekijk ook:
Op maat gemaakte glazen douchewand tot het plafond
Mooie flesjes shampoo, douchegel en handwasgel
5 Elementen voor een luxe douche

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.