Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

Plekje voor shampoo en douchegel


Naast een mooie badkamer met mooie tegels en sanitair, is het ook belangrijk dat de badkamer praktisch is ingericht. Een praktische indeling speelt een grote rol, maar je moet ook rekening houden met de kleinere details. Vooral in een kleine badkamer zal je veel profijt hebben van een goede praktische inrichting.

Iedereen heeft shampoo en douchegel in de badkamer, en één van de problemen waar bijna iedereen mee te maken heeft is de vraag waar je het moet opbergen. Ik heb vier ideeën voor je op een rijtje gezet. Welke idee jou het meeste aan?

Nisje in de muur

Een nisje in de muur in de badkamer is niet alleen handig, maar ziet er ook super strak en mooi uit. Dit kan zowel in de muur boven het bad als in de muur in de douche. Het grote nadeel is dat een nisje in de muur relatief duur is. Je moet namelijk een soort voorzet muur plaatsen, zodat het nisje erin gebouwd kan worden.

Nisje in de muur

Nisje in de muur

Muurtje

Een muurtje is ook mogelijk. Het idee is vergelijkbaar met een nisje in de muur, maar in plaats van dat je de spullen in het nisje zet, plaats je de shampoo en douchegel op het muurtje. En ook hier heb je te maken met een muur die geplaatst moet worden en dus ook relatief duur is.

Muurtje

muurtje

Rekje

Veruit de meest gebruikte methode voor het opbergen van shampoo en douchgel is met een rekje. Een simpel badkamerrekje, die je door middel van zuignappen of schroeven aan de muur kunt ophangen. Het voordeel is dat dit goedkoop is, maar het nadeel is dat dit natuurlijk veel minder fraai eruit ziet dan bijvoorbeeld een nisje of een muurtje.

rekje

Shangle

De bovenste drie ideeën worden veruit het meest toegepast. Veel mensen weten echter niet dat er nog een andere mogelijkheid is, namelijk met een product als Shangle. Shangle is een RVS hoekschap die je aan de muur kunt monteren. Het ziet er niet alleen veel mooier uit dan een rekje, maar het grote voordeel is dat het super eenvoudig aan te brengen is. Je plaatst het namelijk tussen de voegen van de wandtegels, zodat je het daarna met kit netjes kunt afwerken. Leuk en praktisch voor een nieuwe badkamer, maar vooral voor bestaande badkamers is Shangle het ideale plekje voor de shampoo en douchegel!

Shangle

Shangle

Shangle

Bron: Karwei.nl | Interiordesign.net | Style-files.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    5 Elementen voor een luxe douche | Inrichting-huis.com
    10 augustus 2016 at 18:16

    […] eenvoudig op te lossen met een rekje, een plankje of bijvoorbeeld een nisje in de muur. Lees er hier meer […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.