Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

plekje douchespullen badkamer
Badkamer inspiratie

Plekje voor shampoo en douchegel


Berg je flesjes verzorgingsproducten op een praktische en leuke manier op in je badkamer. Hoe? Dat laten we op deze pagina zien, met praktische tips en mooie producen. Kijk snel verder!

Ben je op zoek zijn een praktische, maar ook leuke manier om je douchespullen en badspullen een plekje te geven in de badkamer? Goed idee! Nog téveel mensen plaatsen hun flesjes verzorgingsproducten gewoon nog op de vloer of op de rand van het bad. Dit is niet alleen onhandig, het maakt je badkamer ook rommelig en onrustig. Dus als je op zoek bent naar een manier om je badkamer af te maken en te stijlen, dan zou je hiermee moeten beginnen.

En zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Er zijn hele eenvoudige manieren om je flesjes shampoo, douchegel en alle andere verzorgingsproducten op een praktische en leuke manier op te bergen. Ben jij klaar om die hotel chique badkamer te creëren waar je altijd al van heb gedroomd? Je bent in ieder geval goed op weg!

Voor diegenen die nog twijfelen of het gewoon op de vloer kan, of dit projectje constant uitstellen. Het bewaren van flesjes shampoo en douchegel op de vloer in de badkamer is om meerdere redenen niet zo handig:

 1. Onpraktisch gebruik: Het kan ongemakkelijk en onpraktisch zijn om telkens te bukken om de flesjes op te pakken tijdens het douchen. Dit kan vooral voor mensen met rugklachten of beperkte mobiliteit lastig zijn.
 2. Hygiëne: De badkamervloer kan een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels, vooral in de buurt van de douche of het bad waar de omgeving vochtig is. Flesjes die direct op de vloer staan, kunnen gemakkelijker besmet raken met deze micro-organismen, wat onhygiënisch is.
 3. Water- en zeepresten: Tijdens het douchen of baden kunnen water en zeepresten zich ophopen op en rond de flesjes die op de vloer staan. Dit kan leiden tot de vorming van een glibberige laag rond de flesjes, wat het risico op uitglijden en vallen verhoogt.
 4. Esthetiek en organisatie: Het bewaren van flesjes op de vloer kan de badkamer er rommelig en ongeorganiseerd uit laten zien. Het gebruik van planken, doucherekjes of andere opbergoplossingen kan helpen om de ruimte netter te houden en alles binnen handbereik te houden.

Om deze redenen is het aan te raden om te zoeken naar alternatieve opbergmethoden die zowel praktischer als hygiënischer zijn. En guess what? Die hebben wij voor jou netjes op een rijtje gezet!

Deze chique badkamer is ontworpen door Homes By Ivy, die een brede nis hebben gecreëerd in de muur van de douche | Fotografie: Dylan James Photography

Deze chique badkamer is ontworpen door Homes By Ivy, die een brede betegelde nis hebben gecreëerd in de muur van de douche | Fotografie: Dylan James Photography

1. Rekje

De meest eenvoudige manier om een praktisch plekje te creëren voor alle douchespullen is door een rekje op te hangen. Ze worden ook wel douchemanden genoemd, omdat ze open gaten en speten hebben, zodat het eenvoudig water erdoor kan. Deze rekjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren.

Wil je niet boren in de muur? Er zijn verschillende rekjes verkrijgbaar die je kunt ophangen zonder boren. Sommige werken op basis van zuignoppen, maar er zijn ook stevigere varianten die voorzien zijn van waterbestendige zelfklevende strips, of rekken die je aan een de wandtegel kunt lijmen.

Heb je een glazen douchewand met een opening aan de bovenzijde? Er zijn hele handige rekken die je aan de douchewand kunt hangen. Dan heb je helemaal geen lijm of schroeven nodig.

Wil je zéker weten dat het rekje stevig vastzit, en vind je het niet erg om in de muur te boren? Kies dan voor een rek die je met behulp van schroefjes vast kunt zetten. Aangezien een wandrekje voor douchespullen vaak niet extreem zwaar beladen wordt, kan boren in de voeg een goede optie zijn. Dit minimaliseert het risico op schade aan de tegels zelf en kan voldoende houvast bieden voor het gewicht van het rekje en de douchespullen. Het is wel belangrijk om te controleren of de voegen breed en diep genoeg zijn om een stevige plug te kunnen plaatsen die het gewicht kan dragen.

In dit moderne badkamerontwerp, gevisualiseerd door Alina Nykonets, is er gekozen voor een strakke zwarte rek van metaal, waar veel douchespullen in passen.

In dit moderne badkamerontwerp, gevisualiseerd door Alina Nykonets, is er gekozen voor een strakke zwarte rek van metaal in de douche, waar veel douchespullen in passen.

Rekje kopen

2. Plankje

Voor diegenen die een rekje niet mooi vinden, kan een plankje een goed alternatief zijn. Een plankje biedt een strakke en minimalistische uitstraling, perfect voor het creëren van een opgeruimde en stijlvolle badkamer. Gemaakt van materialen zoals glas, hout, of metaal, kan een plankje aan de muur bevestigd worden, waardoor het niet alleen ruimtebesparend werkt maar ook bijdraagt aan het moderne gevoel van de ruimte.

Hoewel een plankje minder organisatiemogelijkheden biedt dan een rekje en voornamelijk geschikt is voor grotere items, zoals flessen shampoo of decoratieve elementen, zorgt het vlakke oppervlak ervoor dat alles netjes en overzichtelijk blijft. Bovendien, voor wie de voorkeur geeft aan een minder volle badkamer, kan een plankje de perfecte oplossing zijn om een select aantal essentiële douchespullen binnen handbereik te houden zonder de ruimte te overladen.

Ook boven het bad kan je douchespullen op een stijlvolle en praktische manier opbergen. In deze stijlvolle badkamer is een mooi plankje boven het bad gemonteerd met leuke flesjes.

Ook boven het bad kan je douchespullen op een stijlvolle en praktische manier opbergen. In deze stijlvolle badkamer is een mooi plankje boven het bad gemonteerd met leuke flesjes.

Plankje kopen

3. Flessenhouder

Wil je een echte hotel chique badkamer creëren? Dan is een flessenhouder is heel chique alternatief. Dit kan je zowel aan de wand in de douche monteren voor flessen shampoo, douchegel en eventueel conditioner, als bij de wastafel, voor flessen zeep en handlotion.

Deze stijlvolle methode kom je bijna tegen in elk luxe boetiekhotel, die het ook nog eens combineert met mooie merken, zoals Aesop, Zenology, Frama, of Labo.

Het enige nadeel is dat je een stuk minder spullen kwijt kunt, vergeleken met een rekje of een plankje, maar eerlijk is eerlijk, zo’n flessenhouder met flesjes ziet er wel echt heel chic uit in de badkamer.

Dit is de super mooie badkamer van Hotel âme in Rotterdam, waar een flessenhouder met Zenology flessen aan de muur is gemonteerd in de douche.

Dit is de super mooie badkamer van Hotel âme in Rotterdam, waar een flessenhouder met Zenology flessen aan de muur is gemonteerd in de douche.

Flessenhouder kopen

4. Muurtje

Een slimme en stijlvolle manier om je badkamer te organiseren en tegelijkertijd een element van design toe te voegen, is door het integreren van een smal muurtje. Dit type muurtje, vaak gecreëerd op een bepaalde hoogte in de douche, dient niet alleen als een esthetische toevoeging maar biedt ook praktische opbergmogelijkheden. Het kan dienen om leidingen weg te werken, maar het biedt ook een uitgelezen kans om een op maat gemaakte opbergruimte te creëren.

Een dergelijk muurtje kan over de hele breedte van een muur lopen, boven de wastafel of het bad, en biedt een perfecte plek om al je essentiële verzorgingsproducten binnen handbereik te houden. Deze oplossing is niet alleen praktisch voor het opbergen van je douchespullen maar kan ook dienen als display voor decoratieve items, waardoor je badkamer een persoonlijke en luxe uitstraling krijgt.

Het ontwerp en de hoogte van het muurtje kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en de stijl van de badkamer. Door het gebruik van materialen die overeenkomen of complementair zijn aan de rest van de badkamer, zoals tegels, natuursteen of waterbestendig hout, wordt het muurtje een integraal onderdeel van het totale design.

Het grote voordeel van zo’n muurtje is de veelzijdigheid en de mogelijkheid om het te personaliseren. Je kunt kiezen voor een minimalistische stijl met strakke lijnen of juist voor een meer uitgesproken look met opvallende tegels of patronen. Bovendien, afhankelijk van de breedte en diepte, kan het muurtje ook ruimte bieden voor grotere items, zoals handdoeken of mandjes voor extra opbergruimte.

Een muurtje biedt over het algemeen de meeste plek voor meerdere spullen in de douche. | Bron: Zephyrandstone.com.au

Een muurtje biedt over het algemeen de meeste plek voor meerdere spullen in de douche. | Bron: Zephyrandstone.com.au

5. Nisje in de muur

En last but not least, het nisje in de muur is een stijlvolle en ingenieuze manier om opbergruimte te creëren in de badkamer zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare ruimte. Een nisje biedt een elegante oplossing voor het opbergen van douchespullen, zoals shampoo, douchegel, en andere verzorgingsproducten, door gebruik te maken van de holle ruimte binnenin de muur.

Dit type opbergoplossing is bijzonder geschikt voor kleinere badkamers of doucheruimtes waar elke centimeter telt. Het nisje kan op verschillende hoogtes en afmetingen worden aangebracht, afhankelijk van de behoeften en het ontwerp van de badkamer. Door het creëren van een of meerdere nisjes kan je de ruimte optimaal benutten en tegelijkertijd een moderne en strakke uitstraling geven aan de badkamer.

Het ontwerp van een nisje kan volledig worden aangepast aan de stijl van de badkamer. Zo kan je kiezen voor een simpel en minimalistisch design of juist voor een opvallender nisje met bijzondere tegels of verlichting. Het gebruik van contrasterende materialen of kleuren kan het nisje laten opvallen als een opzichzelfstaand designelement.

Een van de grootste voordelen van een nisje is de functionaliteit. Alles wat je nodig hebt tijdens het douchen of baden is direct binnen handbereik, zonder dat je extra opbergrekken of plankjes nodig hebt die ruimte innemen. Bovendien draagt het bij aan de algehele hygiëne in de badkamer door de gemakkelijke toegankelijkheid en het vermogen om snel en effectief te reinigen.

Bij het plannen van een nisje is het belangrijk om de waterdichtheid en duurzaamheid te overwegen. Het materiaal aan de binnenkant van het nisje moet bestand zijn tegen vocht en eenvoudig te onderhouden zijn. Tegels zijn een populaire keuze vanwege hun waterbestendigheid en veelzijdigheid in kleuren en patronen. Er zijn ook speciale inbouwnissen verkrijgbaar, die je voor de rest niet hoeft af te werken.

Voor een eenvoudigere installatie, kan je kiezen voor een kant en klare inbouwnis, die verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn zelfs opbouwnissen verkrijgbaar, die je gewoon op de muur kunt monteren.

Het nisje in de muur van deze inloopdouche is net als de wanden afgewerkt met beton ciré.

Het nisje in de muur van deze inloopdouche is net als de wanden afgewerkt met beton ciré.

Nisje kopen

Vragen?

Zoals je ziet, zijn er dus genoeg mogelijkheden om alle douche- en badspullen op een stijlvolle, georganiseerde en praktische manier een plekje te geven in de badkamer. Heb je verder nog vragen? Plaats een reactie hieronder, of neem contact op via het contactformulier.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  5 Elementen voor een luxe douche | Inrichting-huis.com
  10 augustus 2016 at 18:16

  […] eenvoudig op te lossen met een rekje, een plankje of bijvoorbeeld een nisje in de muur. Lees er hier meer […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.