Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Luxe douche
Badkamer inspiratie

5 Elementen voor een luxe douche


Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen voor een ideale droombadkamer. Maar we zullen het allemaal eens zijn over één element die niet mag ontbreken, een luxe douche. Een dubbele wastafel, een groot ligbad, een toilet, bidet, een designradiator… allemaal onderdelen die meer nice to haves zijn. Een luxe douche is een echte musthave in een moderne luxe badkamer. Vandaag wil ik vijf elementen benoemen die thuishoren in een luxe douche.

Luxe douche

Luxe douche

1. Regendouche

Een regendouche staat staat absoluut op nummer één als het gaat om een luxe douche. Sterker nog, bijna alle nieuwe badkamers worden nu opgeleverd met een regendouche. Een lekkere grote regendouche, het liefst ook met een aparte handdouche, waar je lekker lang onder kunt staan.

2. Plekje voor de shampoo

Een plekje voor de shampoo heb ik op nummer twee staan. Niets is namelijk irritanter dan telkens te moeten bukken om de shampoo of douchegel van de vloer te pakken. Dit is in principe super eenvoudig op te lossen met een rekje, een plankje of bijvoorbeeld een nisje in de muur. Lees er hier meer over.

Luxe douche

Luxe douche

3. thermostaatkranen

Een thermostaatkraan is niet alleen comfortabel, maar het is ook veilig. Hiernaast kan het je ook heel veel water besparen. Je hoeft namelijk niet elke keer opnieuw het gewenste temperatuur te regelen. Doordat het water sneller de juiste temperatuur bereikt, verspil je dus veel minder water.

4. Douchegoot

Wat ook erg irritant is, is dat het water overloopt uit je douche. Een goede douchegoot is daarom erg belangrijk. Soms is een simpel doucheputje voldoende, maar een brede drain past meer bij een open douche

5. Sunshower

Ok, het is natuurlijk geen musthave voor een luxe douche, maar voor de zonnebank liefhebbers is een sunshower natuurlijk ideaal. Daarmee kan je douchen combineren met zonnen, en dan ook nog eens in je eigen badkamer!

Luxe douche

Luxe douche

Luxe douche

Luxe douche

Luxe douche

Luxe douche

Luxe douche

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.