Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

zolder-inloopkast-scandinavisch-wit
Inloopkast inspiratie Scandinavisch interieur

Met deze zolder inloopkast is de droom van Karen uitgekomen


De zolder is een populaire plek om er een mooie slaapkamer in te richten. Echter als je geen extra slaapkamer nodig hebt, is het ook een heel goed idee om daar een zolder inloopkast van te maken. Deze inloopkast, deze inloopkast en deze inloopkast zijn daar hele mooie voorbeelden van. Vandaag wil ik weer een mooie zolder inloopkast laten zien. We nemen een kijkje in de inloopkast van Karin Ward, de Creative Director van Zweedse interieur en design label Linum Design!

zolder-inloopkast-scandinavisch-wit

Schoenen, tassen en kleding opbergen

Karen woont in een sfeervolle Scandinavische woning uit 1920 gelegen vlakbij Stockholm. Toen zij het huis had gekocht, moest er nog heel veel verbouwd worden om het helemaal naar haar smaak in te richten. Ze is een echte levensgenieter, en dat moest ook tot uiting komen in haar interieur inrichting. Naast een mooi en sfeervol interieur, droomde ze ook van een sauna in huis én een echte inloopkast. In Zweden kan het erg koud worden in de winter, dus een sauna zal heel goed van pas komen. De inloopkast is eigenlijk een droom van elke vrouw, maar voor Karen is het ook gewoon erg praktisch om een plek te hebben voor haar enorme collectie schoenen, tassen en kleding. Ze heeft wel meer dan honderd paar schoenen!

Zolder inloopkast Scandinavisch wit

badkamer-sauna-karen

Scandinavisch witte zolder

Het is een hele mooie zolder ruimte, waarvan de muren strak zijn gestuukt en met de originele houten vloer wit zijn geschilderd. Er is ook een klein raampje aanwezig, die ervoor zorgt dat het er lekker licht is. Aan het plafond vind je bovendien twee vormen van verlichting, namelijk een moderne rails met witte spotjes én een kleine stoere losse hanglamp met een industrieel tintje.

Kledingroedes aan schuine wanden

Het is bovendien een echte zolderverdieping met hele schuine wanden. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om hoge kledingkasten te plaatsen zoals de populaire PAX kasten van IKEA. Inbouwkasten in de schuine wanden zouden een mooie oplossing kunnen zijn, maar Karen heeft gekozen voor een goedkoper alternatief. Ze heeft namelijk aan twee kanten over de gehele breedte van de muur kledingroedes gemonteerd, waar heel veel kleding middels kledinghangers opgehangen kunnen worden.

Open wandplanken voor schoenen

Dan blijft er nog een kleine driehoekige wand over, die ingericht heeft als schoenenkastenwand. Rondom het kleine raampje zijn meerdere open witte wandplanken gemonteerd, waar schoenen op geplaatst zijn. Hoewel deze planken lang niet genoeg zijn voor de hele schoenencollectie, kan je hier tóch heel wat paren kwijt. Het ziet er bovendien super leuk uit!

zolder-inloopkast-wandplanken-schoenen

Een spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in een inloopkast. Ze heeft daarom een hele grote witte spiegel op de vloer te plaatsen tegen de muur.

Bron: Elledecoration.se | Fotografie: Jonas Ingerstedt

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.