Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inloopkast zolderloft
Inloopkast inspiratie

Inloopkast zolderloft


Ik heb al heel veel inloopkasten gezien, maar elke keer wordt ik weer aangenaam verrast door nieuwe originele inloopkasten die ik nog nooit heb gezien. Dit bewijst maar weer hoe populair het is en dat steeds meer mensen een eigen inloopkast in huis hebben. Deze inloopkast heb ik gevonden op finn.no. Het is onderdeel van een Finse woning in Oslo die te koop wordt aangeboden. Een prachtige zolderloft met een woonoppervlak van slechts 49 vierkante meter. Als je dit eerst te horen krijgt, zal je meteen afvragen hoe je een inloopkast kan hebben in zo’n klein huis. Zo dus!

Inloopkast zolderloft

Via finn.no

Ruimte benutten met inloopkast

Het fijne aan deze kleine zolderloft is dat het erg licht is. Dit is te danken aan het erg witte interieur, maar ook de aanwezigheid van de vele dakramen zorgen ervoor dat het huis heel veel zonlicht opvangt. Maar tóch is het een hele prestatie om het goed in te richten en vooral als je je bedenkt dat je rekening moet houden met het schuine dak en de houten balken. Alle hoekjes moeten goed gebruikt worden om de ruimte optimaal te benutten. De inloopkast is eigenlijk het beste voorbeeld van optimaal benutten van de ruimte. Het is direct gelegen naast de badkamer, in een hoekje onder het schuine gedeelte van het dak. Je merkt hier al dat het licht en het wit heel belangrijk is.

Inloopkast met steigerbuizen

De inloopkast is gecreëerd met behulp van steigerbuizen. Net zoal bij mij thuis. Deze steigerbuizen kan je bij de ijzerhandel kopen, maar tegenwoordig zijn deze ook gewoon verkrijgbaar bij de bekende bouwmarkten zoals Gamma, Karwei of Praxis. Naast de steigerbuizen heb je ook koppelstukken nodig om de verschillende buizen aan elkaar te koppelen en deze te bevestigen aan de vloer of de muur. Het voordeel van de steigerbuizen, is dat je de inloopkast helemaal op maat kan maken. En dat is in zo’n inloopkast als deze met het schuine dak wel heel erg handig. Zo zie je dat de onderste horizontale stang langer is dan de bovenste horizontale stang.

Inloopkast zolderloft

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.