Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

zonwering tuinoverkapping terras
Tuin inspiratie

Wat is het verschil tussen een veranda en pergola zonwering?


Het grote voordeel van zonwering is dat het verkrijgbaar is in heel veel soorten en maten. En wanneer je voor jouw pergola of veranda goede zonwering zoekt, heb je ook weer meerdere mogelijkheden. Maar wat is nu precies het verschil tussen veranda en pergola zonwering en hoe maak je de beste keuze voor jouw woning? Hier lees je alles wat je moet weten.

Dit is het verschil tussen een veranda en pergola

Een veranda en een pergola zijn niet hetzelfde en dit betekent ook dat je niet altijd dezelfde soort zonwering nodig hebt. Een veranda is een ruimte met glas rondom en in het dak. Je kunt een veranda meestal helemaal afsluiten, waardoor je ook in de winter kunt genieten van de tuin. Een pergola is een terrasoverkapping die overal in de tuin geplaatst kan worden. Je maakt meestal alleen in de zomer gebruik van een pergola.

Zonwering voor de veranda

Als het gaat om veranda zonwering heb je meerdere opties. Zonwering voor de veranda biedt de mogelijkheid om zelf warmte en lichtinval in je tuinkamer te regelen. Je kunt in de eerste plaats kiezen voor screens, die je automatisch kunt bedienen. Deze zitten strak op het glas en houden in de zomer de warmte van de zon buiten, zodat het ook op je veranda aangenaam blijft. Je kunt daarnaast ook kiezen voor schaduwdoeken die je naar wens kunt verstellen. Zo bepaal je zelf de lichtinval op de veranda.

luxe zonwering veranda

Zonwering voor de pergola

Goede zonwering voor de pergola: wat zijn in dit geval je mogelijkheden? Met goede pergola zonwering kies je voor een combinatie tussen een zonnescherm en een overkapping. Het gaat hierbij vaak om een schaduwdoek waarmee je de plek beschermd tegen zon, wind en regen. Je creëert daarnaast ook een mooie schaduwplek waar je genieten van de aangename temperaturen. Het is belangrijk dat zonwering voor een pergola goed windbestendig is.

Heb je een veranda of pergola? Dan is het goed om te weten wat het verschil is tussen de zonwering voor beide opties. Met bovenstaande informatie is het een stuk makkelijker om te bepalen wat belangrijk is voor jouw type overkapping in de tuin. Online bestel je eenvoudig en snel de beste zonwering en ben je in staat om optimaal te gaan genieten van jouw plekje in de tuin.

tuinoverkapping zonwering tuin

Bekijk ook:
Pergola
10x Tuinoverdekking
Houten tuinoverkapping maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.