Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Vijf bijzondere vormen van behang in huis


Behang is een van de meest traditionele vorm van muurbekleding in huis. Honderden jaren wordt het al gebruikt in woonkamers en slaapkamer en nog steeds zie je het regelmatig terugkomen. Maar tóch komen we zo nu en dan vormen van behang tegen die erg bijzonder en verrassend zijn. Vandaag wil ik er vijf benoemen. Kijk je mee?

bijzondere-vormen-behang

Behang aan het plafond

Behang aan het plafond? Het komt bijna nooit voor, maar als het voorkomt, dan is het ook meteen super bijzonder. Een tijdje geleden heb ik geschreven over een badkamer waar gekozen is voor behang aan het plafond. Het perfecte voorbeeld!

zwarte-badkamer-beroemd-kunstwerk-plafond-436x654

Fotocollage behang

Fotocollages zijn super hot voor aan de muur. Een grote fotocollage lijst waar meerdere foto’s in geplaatst kunnen worden of meerdere fotolijsten die in een mooie muurcollage bij elkaar opgehangen worden. Een leuke vorm van muurdecoratie die je interieur ook nog eens persoonlijk maakt. En wat veel mensen nog niet weten is dat je van alle leuke foto’s die je hebt behang kunt maken.

bijzondere-vormen-behang-4

Fotobehang van eigen foto

Fotobehang kan je tegenwoordig overal kopen. Behang met het bos bijvoorbeeld of van het strand. Kan je niet iets vinden wat jij eigenlijk in je hoofd had? Dan zou je ook kunnen overwegen om met een eigen foto fotobehang te maken. Een foto van je kinderen, een mooie vakantiefoto, het kan allemaal. Het drukken van foto op behang kan bijvoorbeeld bij Drukland.

bijzondere-vormen-behang-3

48e712da654b71dcfd16dd25022bb5bf

Behang aan de trap

Trap bekleden kan op verschillende manieren. Hout en laminaat zijn het meest populair, maar heel bijzonder is het niet. Wat wel heel bijzonder is, is behang aan de trap. In principe kan je het zo gek mogelijk maken als je zelf wilt, maar je kunt het ook eenvoudig en stijlvol houden. Denk bijvoorbeeld aan behang waar mooie Portugese of Marokkaanse patroontegels op afgebeeld zijn. Dat is toch super leuk voor een trap?

bijzondere-vormen-behang-5

fe0e01206e8976ddbdfd9f74d8963aa3

Behang in de badkamer

Het is misschien niet de meest verrassende vorm van behang in huis, maar behang in de badkamer blijft altijd erg bijzonder. Veel mensen vragen zich af of behang wel mogelijk is in een natte ruimte als de badkamer. Uiteraard ga je niet alle muren behangen, maar een grote muur in het droge gedeelte van de badkamer met het juiste behang kan zéker geen kwaad.

bijzondere-vormen-behang-2

bijzondere-vormen-behang-6

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.