Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuin gezellig maken tips
Tuin inspiratie

Je tuin gezellig maken voor de zomer? Hier drie tips!


Het is weer zomer! Dit is het seizoen waar we met z’n allen ieder jaar weer naar uitkijken. We kunnen weer lekker op vakantie gaan en dingen ondernemen. Ook zul je vast en zeker weer veel vaker in de tuin te vinden zijn. Je kunt in de ochtend een heerlijk kopje koffie op de loungebank drinken of een barbeque met vrienden en familie organiseren. Het is dan natuurlijk wel leuk om de tuin extra gezellig te maken. We hebben drie handige tips om je tuin in een handomdraai gezellig te maken!

Zorg voor genoeg opbergruimte

Bij veel mensen zien we dat de tuin door de maanden heen meer een opslagplaats is geworden dan een plek waar je echt kunt genieten. Het is dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. Om het gezellig te kunnen maken is het van belang dat de basis goed is. Zo kan het je enorm gaan storen wanneer een tuin rommelig oogt. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je liever niet in de tuin zit. Als dit het geval is dan raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden om een tuinhuis met plat dak te plaatsen. In een tuinhuisje kun je alle voorwerpen die je in de tuin hebt staan opbergen. Denk aan gereedschap, fietsen, speelgoed en alle andere spullen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de spullen minder snel aangetast worden door de weersomstandigheden, maar je zult ook merken dat de tuin er al een stuk beter uit gaat zien. Heb je geen plek om een tuinhuis te plaatsen? Dan kun je kijken of er ergens anders in of rondom het huis een mogelijkheid is om dit soort spullen op te bergen.

opbergruimte tuin

Investeer in eyecatchers

Nu de tuin opgeruimd is kun je eens kijken naar wat je belangrijk vindt in een tuin. Vind je het belangrijk dat je lekker kunt zitten? Investeer dan in een prachtige lounge set. Organiseer jij in de zomer wekelijks een barbecue? Investeer dan in die prachtige grote barbecue waarvan je altijd al hebt gedroomd. Je kunt er ook voor kiezen om een inspirerend decoratiestuk aan de muur op te hangen of een opvallend vloerkleed aan te schaffen. Met dit soort eyecatchers heb je de mogelijkheid om je tuin luxe uit te laten stralen.

mooie green egg bbq

Plaats mooie decoratie 

Daarnaast is enige decoratie natuurlijk ook van belang. Zeker in de zomer is het fijn wanneer je een kaarsje aan kunt steken voor de gezelligheid of een slinger met gekleurde lichtjes aan kunt doen. Plaats kleurrijke kussentjes op de banken en stoelen of zet leuke vaasjes met verse bloemen neer op tafel. Dit soort decoratie zal het geheel dan ook echt afmaken! 

gezellige tuin decoratie

We wensen je veel plezier deze zomer!

Bekijk ook:
18x Kleine tuin ideeën
36x Tuin ideeën
Voortuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.