Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

comfortabele slaapkamer
Slaapkamer inspiratie

Comfortabele slaapkamer


Wil jij een luxe comfortabele slaapkamer inrichten waar je elke nacht die perfecte nachtrust kunt hebben? Daar komt veel meer bij kijken dan alleen een groot en knus en comfortabel bed. Heb je geen idee hoe je moet beginnen en waar je allemaal op moet letten? Scroll dan snel verder naar beneden – Op deze pagina vind je namelijk de beste tips voor de inrichting van die knusse en comfortabele slaapkamer waar je heerlijk kunt slapen!

De slaapkamer is dé plek in huis waar je elke avond terug kunt trekken, kunt slapen en uit kan rusten, zodat je de volgende dag er weer tegenaan kunt. Het is daarom belangrijk om na te denken hoe jij jouw slaapkamer wilt inrichten. Denk na over de indeling en de inrichting met de meubels, maar ook andere factoren zoals de kleur van de muren, de luchtkwaliteit en het matras spelen allemaal een belangrijke rol bij het inrichten van een comfortabele slaapkamer – véél meer dus dan waar je waarschijnlijk in eerste instantie aan dacht. En de kans is ook groot dat je nog niet zoveel kennis hebt van sommige factoren. Maar geen nood, na het lezen van onderstaande tips ben je weer helemaal op de hoogte.

1. Bed

Laten we beginnen met hetgeen wat een hele grote impact kan hebben of je wel of geen comfortabele slaapkamer hebt: het bed! Hierbij moet je niet alleen denken aan het bedframe zelf, maar ook het dekbed en het dekbedovertek, de kussens en natuurlijk het matras. Een bed en een matras kopen kan best een uitdaging zijn, afhankelijk van wat je persoonlijke wensen zijn. Sommigen houden van en hard matras, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan een zacht matras. En wat voor de één hard is, voelt het voor de ander misschien zacht aan. Gelukkig bieden sommige leveranciers de service om te proefslapen. Als je bijvoorbeeld bij Morningstar en matras koopt, mag je eerst 100 nachten proefslapen. Je kunt het matras dus vrijblijvend uitproberen en testen, als je na 100 dagen niet tevreden bent, mag je het matras gewoon kosteloos retourneren. Ideaal, toch!?

2. Hoofdbord

Het hoofdbord is onderdeel van je bed, maar tegenwoordig is een hoofdbord niet vanzelfsprekend. Bij heel veel boxsprings worden bijvoorbeeld geen hoofdbord meegeleverd. Hoewel sommige mensen het mooi vinden, vooral liefhebbers van strakke en minimalistische interieurs, kan het tóch een goed idee zijn om een hoofdbord te nemen, vooral als je een comfortabele slaapkamer wilt inrichten. Met een hoofdbord heb je bijvoorbeeld een betere steun voor je rug bij het zitten op bed, en voorkom je dat je kussens aan de achterkant eraf kunnen vallen. Voor de ultieme comfortabele slaapkamer, is een gevoerd hoofdbord een goed idee!

comfortabele slaapkamer hoofdbord

3. Indeling

Een slaapkamer hoort een toevluchtsoord te zijn, dus het moet kalm en ontspannen aanvoelen. Daarom is het essentieel om na te denken over de indeling van de ruimte. Plaats meubels op een manier die toegankelijkheid creëert. Maak kleinere ruimtes niet vol met een extra stoel of tafel – hierdoor kan de kamer claustrofobisch aanvoelen. Zorg er in plaats daarvan voor je je vrij in de slaapkamer kunnen bewegen.

4. Comfortabele vloer

De basis van de slaapkamer bestaat uit de muren en de vloer, twee onderdelen die ook de sfeer en uitstraling van de slaapkamer bepalen. Maar los van die sfeer en uitstraling, is het in de slaapkamer vooral ook belangrijk hoe de vloer onder je blote voeten aanvoelt. Daarom kiezen heel veel mensen voor vloerbedekking in de slaapkamer, die altijd lekker warm en zacht aanvoelen. Een houten vloer is ook een mooie oplossing. Hoewel een houten vloer harder is, voelt het tóch ook zacht aan. En wil je altijd zacht uit bed kunnen stappen? Overweeg dan een vloerkleed in de slaapkamer. Een vloerkleed biedt bovendien meer voordelen, zoals een betere akoestiek, het heeft een geluiddempende werking, en het ziet er natuurlijk ook gewoon heel mooi en knus uit.

comfortabele slaapkamer vloerkleed

5. Muurkleur

Zoals gezegd zijn ook de muren onderdeel van de basis van de slaapkamer. Naast dat een muurkleur een hele grote impact hebben op hoe je knusse slaapkamer eruit ziet, kan het ook invloed hebben of je wel of geen luxe comfortabele slaapkamer hebt. Want wist jij dat je slaap door de kleur van je muren kan worden beïnvloed? De beste kleuren voor een goede nachtrust zijn blauw, geel, groen, zilver, oranje en roze. Deze kleuren verminderen stress en kalmeren het zenuwstelsel. Groene muren en blauwe muren zijn daarom mega populair voor de slaapkamer.

Paars, grijs, bruin en rood zijn de slechtste kleuren om te slapen. Grijs en bruin bevorderen negatieve emoties, terwijl paars en rood de alertheid vergroten. Uit onderzoek hebben mensen met deze slaapkamerkleuren meer kans om minder dan 7 uur per nacht te slapen.

comfortabele slaapkamer groene muren

6. Verlichting

Verlichting is een mega belangrijk onderdeel in het interieur, of het nou gaat om de woonkamer, badkamer, keuken of de slaapkamer. In plaats van te kiezen voor één soort verlichting, wat heel vaak gebeurt, is het een beter idee om verschillende lagen verlichting te creëren. Combineer algemene verlichting, taakverlichting en eventueel accentverlichting. Met algemene verlichting zorg je ervoor dat je de weg weet te vinden in de slaapkamer, terwijl taakverlichting bedoelt is om specifieke dingen te kunnen doen. Houd er bijvoorbeeld van om op bed een boek te lezen? Zorg er dan voor dat je een goede leeslamp hebt, zoals aan tafellamp op het nachtkastje of een wandlamp boven je bed. Heb je een kledingkast in de slaapkamer? Dan kan het fijn zijn om verlichting te hebben bij je kledingkast, zodat je altijd alles goed kunt vinden. Het kan zelfs een goed idee zijn om verlichting te installeren binnenin de kledingkast. Het is ook het overwegen waard om een dimmer te installeren, zodat je altijd zelf de sfeer kunt bepalen door de verlichting zachter of feller te zetten.

7. Raamdecoratie

Licht in de slaapkamer kan gecreëerd worden met verlichting, maar je hebt natuurlijk te maken met natuurlijk licht. Overdag is het natuurlijk fijn om zoveel mogelijk licht binnen in de slaapkamer te laten komen. Tegelijkertijd wil je ook de nodige privacy behouden. Daarom is het belangrijk om na te denken over de raamdecoratie in de slaapkamer. Kies je voor overgordijnen? Dan kan het een goed idee zijn om dit te combineren met inbetweeners. Inbetween gordijnen blokkeren het zicht van buitenaf, terwijl ze wel natuurlijke lichtinval doorlaten. En dankzij zonverduisterende gordijnen zorg je ervoor dat je in de ochtend niet ongewenst gewekt wordt door de zon. Andere vormen van raamdecoratie waarbij je zelf de lichtinval kunt controleren zijn bijvoorbeeld jaloezieën, shutters of lamellen.

comfortabele slaapkamer gordijnen

8. Badkamer ensuite

In dé perfecte comfortabele slaapkamer, heb je toegang tot een eigen inloopkast en badkamer, oftewel een badkamer ensuite. Vooral als je een groot huis hebt, is het de moeite waard om je master bedroom mét eigen bathroom ensuite en inloopkast in te richten. Als je ooit zo’n master suite met badkamer hebt gehad, wil je nooit meer zonder!

comfortabele slaapkamer badkamer ensuite

Bekijk ook:
15x Mooiste slaapkamers op zolder
10x Inbouwkast in slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.