Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

grote-schilderij-oude-vrouw
Industrieel interieur Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Het industrieel behang maakt deze woonkamer uniek!


Scandinavische interieurs staan bekend om de witte muren en vloeren. Maar zo nu en dan kom je tóch hier en daar Scandinavische interieurs tegen, waar ze voor totaal iets anders hebben gekozen. De woonkamer hieronder is daar het perfecte voorbeeld van! In deze Scandinavische woonkamer steelt het industrieel behang de show!

grote-schilderij-oude-vrouw

Rauw en onbewerkt behang

Ik heb vaker gezegd dat de vloer en de muren de meeste invloed hebben op de sfeer van een interieur. Dit komt natuurlijk omdat het gaat om grote oppervlakken. Dus het maakt heel veel uit of je de muren schildert in één egale kleur, of dat je kiest voor behang met een opvallende print. En dat is in deze woonkamer heel goed te zien. Het industrieel behang geeft deze woonkamer een super stoere, rauwe en onbewerkte sfeer.

rauw-behang-woonkamer

Mooie meubels en decoratie accessoires

Los van het industrieel behang, is deze woonkamer net zoals veel andere Scandinavische woonkamers die we gewend zijn. Een originele witte houten vloer, mooie karakteristieke sierlijsten aan het witte plafond en de authentieke tegelkachel in de hoek. Hetzelfde geldt ook voor de meubels. De industriële salontafel en eettafel met een zwart onderstel van staal en een robuuste houten tafelblad, de mooie zwarte eetkamerstoelen, de Ay Illuminate hanglamp oven de salontafel, de stijlvolle Potence wandlamp, noem maar op. Zelfs de decoratie accessoires zoals de New York poster en de grote schilderij naast de bank, hebben we vaker gezien in mooie Scandinavische appartementen. Stuk voor stuk zijn het super mooie items die een goed idee zijn in elk interieur. Maar het zijn tóch de muren met het rauwe industrieel behang die in deze woonkamer de show stelen.

Het scheelt natuurlijk ook dat ze hier ook alle muren behangen hebben met hetzelfde behang. Je ziet weleens dat slechts één muur bekleed is met een opvallend behang. Hier zijn ze all in gegaan!

potence-wandlamp-eettafel

ay-illuminate-hanglamp

scandinavische-woonkamer-rauw-behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  monique
  8 maart 2018 at 21:53

  Welk merk is dit behang, waar kan ik dit kopen

 • Reply
  shara
  14 juli 2018 at 16:31

  Waar kan ik dit behang kopen

 • Reply
  Asrrid Brands
  23 september 2018 at 14:45

  Heb dezelfde vraag: welk merk behang is dit? Waar te koop? Maar is dit wel behang, of zijn het de originele onbewerkte muren? De wanden zien er namelijk allemaal net ietsje anders uit, ik zie geen herhaling van het patroon.

 • Reply
  Woonkamer ideeën | Inrichting-huis.com
  25 oktober 2019 at 07:02

  […] een bepaalde sfeer of uitstraling, die je niet kan realiseren met alleen een muurkleur. Het industriële behang in deze woonkamer zorgt voor een super stoere […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.