Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Verschillende interieurstijlen combineren


Het combineren van interieurstijlen is ontzettend populair geworden de laatste jaren. Zo woonden we vroeger of in een klassiek interieur of een minimalistisch interieur. Tegenwoordig wonen we in een mix van industrieel en vintage, modern en klassiek, of landelijk en modern. De stijlen kunnen tegenwoordig allemaal met elkaar gecombineerd worden! Maar hoe doe je dit nou goed en stijl verantwoord?

Interieurstijlen combineren
Voordat we tips geven voor de diverse interieurstijlen die met elkaar gecombineerd kunnen worden, is het van belang dat jij jezelf afvraagt welke stijlen je met elkaar wilt combineren. Welke twee, of drie, interieur stijlen passen bij jou?

Fotograf: Lina Östling+46 70 405 42 07mail@linaostling.sewww.linaostling.seStylist: Mari Strenghielm NordHemma hos paret Anna och Lars Norrman i Köpenhamn

Tip #1: Overeenkomstige materialen
Een van de basisregels van het combineren is zorgen voor een samenhang dat zorgt voor een gewenste eenheid. Want een klassieke bank kan heel goed gecombineerd worden met een moderne fauteuil, als ze maar overeenkomsten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan eenzelfde kleur, hetzelfde materiaal of een patroon dat in beide meubels terugkomt.

Tip #2: Oud en nieuw
Het kan natuurlijk voorkomen dat je in een bepaalde interieurstijl ook nog eens onderscheid kan maken in oud en nieuw. Een nieuwe vintage bank, een nieuwe klassieke stoel of een oud industrieel kastje. Oud en nieuw samen combineren roept een verhaal op. Zo heeft het interieur opeens karakter en geschiedenis. Dit werkt dus altijd goed! Maar let er goed op dat het geen bonte kermis wordt. Probeer de inrichting eenvoudig te houden door voor een aantal eyecatchers te kiezen in plaats van overal losse accessoires.

Tip #3: Meubels
Elke ruimte in huis vraagt om andere meubels, zo kan je dus ook variëren in de verschillende interieur stijlen. In de keuken staat bijvoorbeeld een mooie eettafel in een minimalistisch jasje, maar in de woonkamer staat ook een eettafel in een landelijke uitstraling. Twee meubels met dezelfde functie maar beide in een geheel andere stijl. Ideaal voor mensen die het moeilijk vinden om te kiezen. Je kan dus ook vaak van beide stijlen iets kiezen.

Tip #4: Kleuren in het interieur
Tenslotte is het kiezen van de basiskleur in het interieur belangrijk, want welke kleur past bij beide stijlen? Kies je voor donkerrood dan kan dit mooi bij een klassiek interieur passen maar minder goed bij een Scandinavisch interieur. Kies dus een mooie middenweg waarin beide stijlen goed tot zijn recht komen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.