Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Potence lamp
Industrieel interieur Klassiek interieur Lampen Wooninspiratie

Potence lamp


De echte designliefhebbers kennen het waarschijnlijk al, maar voor diegene die het nog nooit hebben gezien, wil ik kennis laten maken met de Potence lamp. Een prachtige zwenkbare wandlamp die door Jean Prouvé is ontworpen. De kracht van deze lamp wordt bepaald door het minimum gebruik van materialen en het stoere industrieel ontwerp.

Het bestaat slechts uit een lange stalen zwarte buis met aan het uiteinde een fitting. En het leuke is dat je de Potence lamp in elke kamer kan gebruiken. De woonkamer, slaapkamer, maar het staat bijvoorbeeld ook super stoer in de keuken, kantoor of boven de eettafel. Tóch wel iets unieks voor een wandlamp.

Potence lamp

Potence lamp

Jean Prouvé

Jean Prouvé was van oorsprong een Franse metaalbewerker, maar staat meer bekend als een architect en ontwerper. En dat was ook zijn kracht. Gedurende zijn carrier is hij betrokken geweest met projecten op het gebied van architectuur design, industrieel design, structureel design en meubelontwerp. De Potence lamp is dus één van zijn meesterwerken die uitgegroeid is tot een echte designklassieker.

Potence lamp

Potence lamp

Potence lamp

Potence lamp

Potence lamp origineel en replica

Vitra is tegenwoordig de leverancier van de Potence lamp. Voor de echte designliefhebbers en mensen die er geld voor over hebben, is de originele versie hier verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer €1227,-. Voor diegenen die dit te duur vinden, zijn er tegenwoordig ook heel veel replica’s verkrijgbaar van de Potence lamp, die je al voor iets meer dan honderd Euro kan kopen.

Afmetingen: (b)5 x (d)203 x (h)109 cm

Potence lamp replica

Vitra Potence lamp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    B&B Stout & Co. | Inrichting-huis.com
    16 oktober 2015 at 11:00

    […] de keuze voor de verlichting is heel erg goed. Ik vind vooral de Potence lamp helemaal […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.