Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

De voordelen van solar tuinverlichting


Solar tuinverlichting wordt populairder en populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun ‘normale’ tuinverlichting of zelfs hun led verlichting in de tuin te vervangen door tuinverlichting die werkt op basis van zonne energie. Waarom? De belangrijkste reden is natuurlijk het milieuvriendelijke aspect van solar lampen. Maar daarnaast biedt solar tuinverlichting nog veel meer voordelen. Op deze pagina kan je er alles over lezen!

Hernieuwbare energie is in toenemende mate het onderwerp van discussies geworden die naar oorzaken en oplossingen zoeken voor de toenemende milieucrisis en vervuiling. Er is geen twijfel dat de conventionele, industriële productie van energie onze uitputtelijke bronnen te snel op maakt. Deze manier is dus verre van duurzaam en zal in de niet zo verre toekomst veel problemen veroorzaken van een grotere schaal dan waar we nu mee te maken hebben. De situatie is echter niet zo  hopeloos, aangezien nieuwe uitvindingen en technologieën worden ontwikkeld door wetenschappers die zich inspannen om nieuwe, milieuvriendelijkere alternatieven te ontdekken. In de afgelopen jaren is zonne-energie geïdentificeerd als een van de meest effectieve van alle onuitputtelijke en hernieuwbare energiebronnen en veel landen doen al geweldig werk bij het stimuleren van huishoudens en bedrijven om in zonnepanelen te investeren. De energie die door zonnepanelen wordt verzameld, kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder het produceren solar tuinverlichting. Tegenwoordig kan je solar ledlampen in je tuin zelfs bedienen met je smart phone.

Onderstaande mooie solar design buitenlamp is verkrijgbaar bij SolarlampKoning.

solar tuinverlichting voordelen wandlamp

Hoe werkt solar tuinverlichting?

Het principe van hoe solar tuinverlichting werkt is eigenlijk vrij eenvoudig. De verklaring waarom het mogelijk is om zonne energie op te vangen en om te zetten in verlichting, ligt in het fotovoltaïsche effect dat wordt gebruikt in een zonnepaneel van fotovoltaïsche cel die de zonne energie opvangen gedurende de dag.

Na te zijn verzameld, wordt de energie meestal opgeslagen in een oplaadbare gelcelbatterij en later op de avond, wanneer er geen zonlicht is, gebruikt om verlichting te produceren. Het licht wordt aangezet door een intelligente controller die het LED-licht aanzet met behulp van de opgeslagen energie. Het paneel zelf bestaat uit talloze lagen kristallijn silicium en verschillende chemicaliën die lagen van negatief geladen elektronen en positief geladen ruimtes kunnen maken. Nadat het door de zonnecel is gegaan, activeert het zonlicht negatief geladen elektronen en drukt het in de positief geladen ruimtes.

Solar tuinverlichting is dus een van de meest milieuvriendelijke manier om je tuin te verlichten. Zoals gezegd biedt het nog meer voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Milieuvriendelijk
Met zoveel zorgen over klimaatverandering en hoe we het beste voor onze planeet zorgen, niet alleen voor nu, maar ook voor toekomstige generaties, is een investering in solar tuinverlichting een absolute no-brainer. Solar buitenverlichting vermindert niet alleen onmiddellijk jouw ecologische voetafdruk – ze worden opgeladen door omgezet energie van de zon – maar ze zijn ook enorm milieuvriendelijk als een direct gevolg van de materialen die bij de productie worden gebruikt. De evolutie van LED-lampen in de afgelopen jaren kan een levensduur van ten minste 10 jaar bieden, waardoor de noodzaak om voortdurend oude en dode gloeilampen te vervangen en weg te gooien, wordt verminderd. De nieuwste lampen op zonne energie zijn ook ongelooflijk energiezuinig en vereisen een minimale hoeveelheid lading om een ​​helder wit licht te produceren dat de weg kan wijzen, zelfs op de donkerste tuinpaden.

solar tuinverlichting voordelen tuinpad

Gezondheid en veiligheid
Omdat verlichting op zonne energie rechtstreeks door de zon wordt opgeladen, hoef je niet langer uitgebreide kabels en bedrading te leggen in je tuin om de verlichting mogelijk te maken. Hoewel er enorme vooruitgang is geboekt bij het verminderen van de gevaren die inherent zijn aan het leggen van elektriciteitskabels buiten – vooral in natte omgevingen – zorgt solar tuinverlichting ervoor dat je helemaal geen risico hebt. Geen bedrading, geen stopcontacten van buitenaf: gewoon een zeer efficiënte lichtbron die geen enkele bedreiging vormt voor jonge kinderen, huisdieren en andere dieren in de omgeving.

Verlichting op zonne-energie biedt ook een constante bron van verlichting in het donker. Recente ontwikkelingen in zonnetechnologie zorgen ervoor dat de beste lampen blijven branden tot in de ochtend, waarna ze automatisch worden opgeladen. Met verlichting die het hele jaar door brandt, is dit dus ook een vorm van inbraakpreventie. Je huis lijkt bewoond, zelfs als je op vakantie bent.

solar tuinverlichting voordelen kosten

Mooi
Solar tuinverlichting is sinds het begin enorm geëvolueerd. Lampen zijn er in zoveel stijlvolle en aantrekkelijke ontwerpen dat op het eerste gezicht niemand zou beseffen dat ze door iets anders dan elektriciteit worden aangedreven. Er is ongetwijfeld een ontwerp dat past bij zelfs de meest eigenzinnige persoonlijke smaak. Lichten kunnen worden gebruikt om bepaalde gebieden te belichten in de tuin – van je terras tot het tuinpad en het achterste gedeelte van je tuin. En met de flexibiliteit die solarlampen bieden in termen van ingebouwde panelen, zolang ze toegang hebben tot voldoende zonlicht, kan je ze plaatsen waar je maar wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het leggen van een kabel naar die plek. Buitenverlichting op zonne energie kan natuurlijk ook een oplossing bieden waar het te verlichten gebied wordt omgeven door dichte begroeiing: investeer in dergelijke gevallen eenvoudig in verlichting met een apart bedraad zonnepaneel – plaats het paneel in het zonlicht en plaats het licht op de gewenste plek.

Kosteneffectief
Hoewel sommige van de meest geavanceerde solar tuinverlichting duur kunnen zijn in termen van de initiële uitgave, maakt het geld dat je bespaart door de jaren van service die ze bieden, ze uiterst kosteneffectief. De installatie is eenvoudig en in veel gevallen kan je het dus zelf doen, zodat je de kosten bespaart van iemand die het voor je doet. Met batterijen die direct door de zon worden opgeladen, hoef je geen rekening te houden met het verbergen van kabels en bedrading. Maar de belangrijkste reden waarom solar tuinverlichting zo kosteneffectief zijn, is omdat ze worden opgewekt door zonne energie. Met veel van de nieuwste zonnebatterijen met een levensduur van ten minste tien jaar, is je initiële investering binnen no time terugverdiend.

solar tuinverlichting design

Onderhoudsvriendelijk
Eenmaal geplaatst zijn solarlampen nagenoeg onderhoudsvrij. De batterij laadt automatisch overdag op en voedt vervolgens de lampen vanaf de schemering: geen noodzaak om kabels, stopcontacten en dergelijke te controleren op slijtage of schade. Je hoeft je geen zorgen te maken over het aan laten staan ​​van de voeding of hoeveel energie deze verbruikt. Het meest dat nodig is, is een occasionele controle – en misschien een eenvoudige schoonmaakbeurt over het zonnepaneel als er stof en vuil op zijn gevallen.

solar tuinverlichting voordelen wandlampen schutting

Lees ook:
Solar tuinverlichting
Groene energie? Kies voor energieleverancier met wind- of zonnestroom uit Nederland
Hoe kan je besparen op energiekosten? 10x Tips!
36x Tuin ideeën
Voortuin ideeën
16x Tuinverlichting inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.