Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

solar tuinverlichting
Tuin inspiratie

Solar tuinverlichting


Overweeg je om solar tuinverlichting te kopen voor je tuin? Lees eerst dit artikel waar we je alles vertellen over tuinverlichting die op zonne-energie werkt. En natuurlijk laten we ook de mooiste solar lampen. Kijk snel verder!

Zonne-energie is de energie van de toekomst. Het gebruik van solar tuinverlichting is één van de beste manieren om die overvloedige en grenzeloze energiebron in je dagelijkse leven op te nemen. Het grote voordeel is dat je heel veel geld kunt besparen op je elektriciteitsrekening, maar solar tuinverlichting biedt ook een aantal praktische voordelen. Zo hoef je geen rekening te houden met elektrische bedrading en verlengsnoeren in de tuin. En je hoeft ze vaak niet aan en uit te zetten.

Er zijn echter ook veel mythes over tuinverlichting die op zonne-energie. Sommigen geloven dat het niet kan werken op een bewolkte dag of ’s nachts. Anderen denken dat solar tuinverlchting minder helder of krachtig zijn.

Feit is dat solar tuinverlichting net zo krachtig of zelfs krachtiger zijn. Ze kunnen elke dag én nacht werken. Niet alle producten op zonne-energie worden echter op dezelfde manier gemaakt. Solar tuinverlichting zijn er in vele vormen, met een groot verschil in kwaliteit, helderheid en zelfs modi. Sommige zijn gemaakt voor veiligheid, anderen alleen voor de esthetiek.

solar tuinverlichting lantaarnpaal

solar tuinverlichting lantaarnpaal

Soorten solar verlichting

Vanwege de populariteit en betaalbaarheid van tuinverlichting op zonne-energie zijn er veel soorten verkrijgbaar, die variëren in prijs, gebruik en functies. Bij het kiezen van een solar lamp is het belangrijk om in gedachten te houden waarvoor je deze uiteindelijk gaat gebruiken.

Over het algemeen zijn er een paar verschillende hoofdtoepassingen van buitenverlichting op zonne-energie. Ze dienen een paar verschillende overkoepelende doelen. Verschillende kenmerken van verschillende lampen vervullen sommige toepassingen beter dan andere. Als je het gebruik in gedachten houdt bij het overwegen van de functies, kan je de lamp op zonne-energie vinden die het beste bij jou past. Solar tuinverlichting kopen? Hieronder hebben we per functie verschillende lampenlampen van buitenverlichtingzaak.nl verzameld die op zonne-energie werken.

  • Beveiliging: Solar tuinverlichting voor beveiliging is meestal groter, zodat grotere zonnepanelen en meer lampen te kunnen opnemen. Op die manier kan het meer en sterker licht afgeven. Zonne-energie lampen die voor veiligheidsdoeleinden bedoelt zijn, moeten ook een consistente, lange looptijd hebben. Anders bieden ze namelijk geen beveiliging gedurende de nacht. Deze lampen kunnen ook een bewegingssensor hebben, wat handig kan zijn om de looptijd te verlengen en extra beveiliging te bieden. Wandlampen werken goed als beveiliging.
    • Functionele verlichting: Het lijkt vrij eenvoudig, maar voor sommige solar lampen hoef je alleen een bepaald gebied te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan je terras, zodat je ’s avonds laat buiten kunt dineren zonder gedoe met kabels om je heen. Dit soort verlichting moet helder zijn, en een zachte gloed afgeven. Sommige lampen kunnen te fel of te zwak zijn, waardoor ze hier minder geschikt voor zijn. Deze lampen hoeven meestal niet de hele nacht mee te gaan. Grondspots en wandlampen werken goed als functionele verlichting in de tuin.
    • Esthetisch: Soms moeten lampen er gewoon goed uitzien. Solar tuinverlichting is hiervoor een prima oplossing omdat ze geen draden nodig hebben. Let wel op dat sommige solar lampen uitgerust zijn met grote, lelijke zonnepanelen. Bij solar tuinverlichting die wordt gebruikt voor esthetische doeleinden, is het formaat belangrijker dan de helderheid, en sommige functies kunnen worden opgeofferd als het eindproduct mooi, klein en betrouwbaar is. Als het gaat om esthetische lampen voor de tuin, dan zijn de mogelijkheden oneindig. Je kunt denken aan mooie grondspots, maar ook lantaarns, stringverlichting, bijzondere beeldjes, noem maar op.

Bij het rangschikken van zonne-energie hebben we alle drie de toepassingen in gedachten gehouden. We presenteren de voor- en nadelen van elk met de verschillende toepassingen in gedachten.

Geen enkel zonnelicht is perfect. Maar het is belangrijk om een ​​lamp te kiezen die wordt geleverd met een combinatie van functies die bij uw behoeften past.

Veelgestelde vragen over solar verlichting

Met de populariteit van solar tuinverlichting, komen er ook heel veel vragen bij kijken. Hieronder hebben we daarom de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet over tuinverlichting die op zonne-energie werken.

1. Is solar tuinverlichting zwakker dan ‘normale’ tuinlampen?

Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is iets gecompliceerder. Elk licht heeft zijn eigen helderheid. Lampen zijn verkrijgbaar van 10 lumen tot 2000 lumen. Dat is een enorm bereik. Over het algemeen produceert de standaard lamp voor huishoudelijk gebruik ongeveer 800 lumen. Dus solar lampen kunnen zowel veel zwakker of juist veel helderder zijn dan die standaard binnenlamp.

Dat gezegd hebbende, buitenverlichting, op zonne-energie of standaard elektrisch, varieert sterk, afhankelijk van waar je ze voor nodig hebt. Het is echter veilig om te zeggen dat lampen op zonne-energie net zo helder kunnen zijn als elk ander soort verlichting.

Solar tuinverlichting wandlamp

2. Moet ik een zonnige tuin hebben om solar tuinverlichting te kunnen gebruiken?

Solar tuinverlichting heeft over het algemeen tussen de drie en acht uur zonlicht per dag nodig om op te laden. Op het zuiden gelegen gebieden zijn hier natuurlijk het beste voor, maar zelfs plaatsen in het noorden kunnen voldoende licht ontvangen.

De waarheid is dat het van je huis afhangt. Een gemiddeld huis krijgt ongeveer 5,5 uur per dag zonlicht. Sommigen krijgen veel meer, en anderen veel minder. Krijgt je huis relatief weinig zonlicht? Dan kan je een lamp kiezen die een kortere oplaadtijd heeft. Je zou ook kunnen kiezen voor een lamp die gemakkelijk verstelbaar is. Dat zou de hoeveelheid zonlicht die het ontvangt, maximaliseren.

Solar energie zal altijd werken, zelfs als ze niet volledig worden opgeladen. Misschien zal je merken dat het licht zwakker is dan wanneer het volledig is opgeladen. Misschien blijft het niet zo lang branden als bij een volledige lading. Het kiezen van lampen met verschillende modi of die vaak een langere looptijd hebben, is een andere manier om dit te verminderen.

solar tuinverlichting slingerlamp

3. Laden zonne-energie lampen op op bewolkte dagen?

Hoewel het directe zonlicht op bewolkte dagen wordt geblokkeerd, wordt solar tuinverlichting nog steeds opgeladen. De wolken verspreiden de sterkte van het zonlicht, maar de zonnestraling wordt nog steeds doorgelaten van de zon naar de aarde. Het zonne-energiesysteem laadt dus nog steeds op tijdens bewolking.

4. Wat is de beste plek in de tuin om de solar tuinverlichting te plaatsen?

Plaats de lampen waar ze duidelijk zichtbaar zijn en niet in de weg zitten. Het kan handig zijn om van tevoren een plan te maken van waar je jouw nieuwe lampen wilt installeren. Natuurlijk hebben lampen op zonne-energie zonlicht nodig om te functioneren, dus je moet er ook voor zorgen dat die van jou elke dag zoveel mogelijk direct zonlicht krijgt.

solar tuinverlichting glazen bol

5. Gaat de batterij voor zonnelampen lang genoeg mee om de hele nacht aan te blijven?

Zeker. Goede solar tuinverlichting heeft batterijen die drie uur tot tien uur meegaan. Het hangt af van het licht dat je kiest. Is het doel dat het licht de hele nacht aan blijft? Er is zeker een optie die goed kan werken.

Het is belangrijk om na te denken waar u het licht voor nodig heeft. Decoratieve lampen op zonne-energie hebben doorgaans een kortere levensduur, omdat de gemiddelde gebruiker ze niet de hele nacht zal gebruiken. Beveiligingslampen gaan meestal langer mee. Gebruikers verwachten dat ze om veiligheidsredenen de hele nacht aan blijven.

Zoals alle batterijen, verslijten ook zonne-energie batterijen na verloop van tijd. Bij het kopen van solar tuinverlichting is het daarom belangrijk om te controleren of de lamp een vervangbare batterij heeft.

Als het licht dat de hele nacht aanhoudt een hoge prioriteit heeft, moet de batterij mogelijk vaker worden vervangen. Om ervoor te zorgen dat de lichten de hele nacht meegaan, moeten ze over het algemeen ook volledig zijn opgeladen. In de zonnigste gebieden blijft het licht de hele nacht branden.

solar tuinverlichting avond wandlamp

Bekijk ook:
16x Tuinverlichting inspiratie
Tuintrends 2020
36x Tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.