Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

beige apartment een minimalistisch warm interieur
Binnenkijken

Beige Apartment – een minimalistisch warm interieur


Kom binnenkijken in dit super mooie appartement – Beige Apartment is een project van Zrobim Architects, ontworpen voor een jong gezin met een kind. Het kenmerkt zich met een minimalistisch interieur, dat dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren tóch erg sfeervol en warm is. Laat je inspireren door de inspirerende keuzes en originele designoplossingen die door de architecten zijn toegepast!

Het appartement is gevestigd in een complex uit de jaren ’60 in Minsk, en had het voordeel van een plafondhoogte van meer dan drie meter. De oorspronkelijke indeling van het appartement, met een totale woonoppervlakte van 90m2, bestond uit meerdere kleine kamers. Om ervoor te zorgen dat het appartement beter aan te laten sluiten op de levensstijl van de bewoners, heeft het ontwerpteam een nieuwe praktische indeling gemaakt. Er is gekozen voor een grote gemeenschappelijke leefruimte, waarbij de woonkamer gecombineerd is met een open keuken en eethoek. Daarnaast is er ook een master bedroom, aparte inloopkast, een thuiskantoor, twee badkamers en een kinderkamer ingericht – om alle gezinsleden de privacy en het comfort te geven die ze nodig hebben.

beige apartment Zrobim Architects

Veel mensen denken bij een minimalistisch interieur aan een koele en steriele omgeving, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Door het gebruik van warme kleuren zoals aardetinten, en het toevoegen van zachte texturen zoals wol of katoen, kan een minimalistisch interieur juist heel sfeervol en uitnodigend worden. Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen kan een warme en gezellige sfeer creëren. Het is daarbij belangrijk om te letten op de juiste balans tussen minimalisme en gezelligheid, zodat er een harmonieus geheel ontstaat.

Dit project van Zrobim Architects is daar een perfect voorbeeld van. De basis van het interieur bestaat uit strakke beige muren, gecombineerd met een microcement vloer in een bijpassende kleur. Hoewel een microcement vloer naadloos en strak is, zorgen de kleur en de grove structuur voor een warme sfeer. De ontwerpers hebben deze basis bovendien verder aangevuld met mooie texturen en materialen die hierop aansluiten.

boog deuropening minimalistisch warm interieur

op maat spiegel open hal

Eikenhout

De ontwerpers hebben eikenhouten elementen gebruikt als een rode draad door het hele appartement. Een heel mooi detail zijn bijvoorbeeld de houten bekleding rondom van de ramen. Alle zijden zijn afgewerkt strak afgewerkt met eikenhouten bekleding, die bovendien een stuk buiten de strak gestuukte wanden uitsteken. Ook de radiatorombouw daaronder zijn hierbij meegenomen, waardoor het geheel op een mooie op maat gemaakte kast lijkt.

Andere eikenhouten elementen in het interieur zijn de prachtige houten keuken, de minimalistische houten eettafel, en de cinewall in de woonkamer waar de TV strak aan opgehangen is. En in het thuiskantoor is met hetzelfde eikenhout een grote op maat gemaakte bureau-wandkast gerealiseerd, waarmee de gehele grote muur is bekleed.

houten keuken houten eettafel minimalistisch interieur

houten maatkast thuiskantoor

Texturen

Als aanvulling op het eikenhout, kenmerkt het interieur zich ook met warme texturen. Zo is er voor de eethoek gekozen voor een créme-kleurig vloerkleed en een heerlijke modulaire bank gemaakt van lichte boucléstof. Soortgelijke materialen vind je ook terug in de kinderkamer en master bedroom.

knusse zithoek houten cinewall minimalistische woonkamer

warme texturen lichte kinderkamer

maatkast kinderkamer

op maat gemaakt hoofdbord minimalistische slaapkamer

Zwarte accenten

Om visuele interesse en diepte te creëren in de ruimte, hebben de bewoners zwarte accenten toegevoegd in het interieur. Het contrast zorgt ervoor dat het niet saai en eentonig wordt, maar juist interessant. Deze zwarte details komen op verschillende manieren terug in alle ruimtes van het appartement. In de leefruimte, vind je moderne zwarte railverlichting aan het plafond, en zijn de ramen gedecoreerd met zwarte houten jaloezieën. Daarnaast hebben de ontwerpers gekozen voor mooie zwarte eetkamerstoelen aan de houten eettafel en zwarte boomstam bijzettafels in de zithoek. De smalle zwarte designradiator is ook een element die in het oog springt. Verder is er door heel het appartement gekozen voor moderne zwarte stopcontacten, die past bij de luxe uitstraling van het interieur.

strakke cinewall eikenhout minimalistisch appartement

minimalistische badkamer douche bad combinatie zwart

moderne minimalistische badkamer zwarte radiator

Wil je ook een sfeervol en warm minimalistisch interieur creëren, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen? TKI zou je hierbij kunnen helpen.

Bron: zrobim.ru | Fotografie: Sergey Pilipovich

Bekijk ook:
Minimalistisch interieur van een klein duplex appartement
Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2
Hout voor een warm interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.