Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

houten-eetkamerstoelen-warm-interieur
Wooninspiratie

Hout voor een warm interieur


Materialen hebben een bepalende invloed hebben op de sfeer in huis. Voor een warm interieur kan je verschillende soorten materialen gebruiken die daar uitermate geschikt voor zijn. Hout is daar een perfect voorbeeld van. Een natuurlijk materiaal die duizenden jaren geleden al de basis vormt in een woning. Sterker nog, huizen werden volledig met hout gebouwd. En tot op de dag van vandaag speelt hout dus nog steeds een hele belangrijke rol in huis. En vooral ook in het interieur is hout een enorm populair materiaal.

warm-interieur-met-hout

warm-interieur-hout

Houten vloer

Een houten vloer is een van de meest genomen vloeren in huis. Doordat het een natuur product is, is elke houten vloer uniek. Het geeft elke ruimte een ongeëvenaarde warme sfeer. Je hebt bovendien een groot aanbod aan verschillende soorten houten vloeren waar je uit kunt kiezen. Verschillende houten vloeren met verschillende uitstralingen. Een ander groot voordeel van een houten vloer, is dat het veel kan verdragen en hierdoor jarenlang mee gaat.

warm-interieur-houten-vloer

hongaarse-punt-houten-vloer

houten-vloer-warm-interieur

Houten wandbekleding

Naast hout op de vloer, is het ook mogelijk om hout aan de muren aan te brengen. Omdat een muur, net als een houten vloer, meestal ook een grote oppervlakte heeft, kan houten wandbekleding een heel groot verschil zijn.

houten-wandbekleding

kurk-wand

houten-wand-slaapkamer

Houten meubels

Als je denkt aan hout in huis, dan mogen houten meubels natuurlijk niet ontbreken. De meeste meubels zijn van hout gemaakt, of bestaan in ieder geval uit bestanddelen van hout. Naast echte houten planken zoals eiken hout, vuren hout of dennenhout, heb je ook kunstmatig gemaakte houten planken. Denk aan mdf, underlayment of OSB. Met echte houten meubels kan je een interieur een warme, knusse en gezellige sfeer geven. Een stoere robuuste houten tafel bijvoorbeeld of een echte natuurlijke boomstamtafel. Tegenwoordig zijn zwarte, witte en bruine leren eetkamerstoelen erg in, maar houten eetkamerstoelen zijn ook super leuk!

houten-eetkamerstoelen-warm-interieur

boomstam-salontafel-10-726x1024

houten-eettafel

Houten accessoires

Naast grote houten meubels, heb je natuurlijk ook houten accessoires, die ook erg bepalend kunnen zijn voor de sfeer in een interieur. Interieurtrends op het gebied van houten accessoires zijn bijvoorbeeld houten broodplanken die op het keukenblad worden geplaatst, brandhout voor de open haard, houten haken, houten wandplanken, noem maar op.

houten-muuto-haken

brandhout-warm-interieur

houten-broodplanken-keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.