Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.comTuin inspiratie

Onze kleine onderhoudsvriendelijke stadstuin!

Vorig jaar februari heb ik geschreven over wat we van plan waren met onze kleine stadstuin. De wens was om de tuin vóór de zomer gereed te hebben, zodat we er in de zomer van konden genieten. Dat is gelukkig gelukt! En het leek me dan ook leuk om te laten zien wat het resultaat is van de tuin ná de verbouwing.

tuinverbouwing

Onze kleine onderhoudsvriendelijke stadstuin

Tuinverbouwing

Omdat we precies wisten wat we wilden, kon de hovenier direct aan de slag. De tuin werd eerst volledig leeggehaald. Alle oude schuttingen, de oude trap, oude tegels, onkruid, vuil, noem maar op, werd uit de tuin verwijderd. Vervolgens werden de nieuwe schuttingen geplaatst, daarna de tegels gelegd, en tot slot werd de tuindeur geplaatst. Als je de before foto’s van de tuin bekijkt, lijkt het een ramp. Dat was het ook, vooral in combinatie met de hevige regenval, maar de mannen waren in totaal slechts vijf volle dagen bezig geweest. Het was dan ook heel bijzonder om te zien hoe de tuin in zo’n korte tijd zóveel veranderd is.

tuinverbouwing

Onze kleine onderhoudsvriendelijke stadstuin

Op maat gemaakte houten loungebank

Nadat de nieuwe tuin is opgeleverd, was het taak aan ons om de tuin in te richten met meubels en accessoires. De grote bank kreeg de hoogste prio, dus die moest eerst komen. We hebben door een timmerman een grote lange houten bank gemaakt van in totaal 4 meter lang en een zitting van 80 centimeter diep. Om ervoor te zorgen dat het comfortabel zit en ligt, hebben we er op maat gemaakte zwarte zit- en rugkussens op geplaatst.

Bamboestoelen en hangstoel

Naast deze grote houten loungebank, vind je in de tuin twee extra bamboestoelen. Één bamboestoel hebben we op de veranda geplaatst, en de andere vind je tegenover de loungebank. Daarnaast hebben we op de veranda ook een rotan hangstoel opgehangen. En voor de kinderen hebben we een mini picknicktafel met parasol in de tuin geplaatst.

Planten voor een strakke onderhoudsvriendelijke tuin

We wilden een strakke onderhoudsvriendelijke tuin hebben. Dat is gelukt met de grote grijze tuintegels en de houten schuttingen. Maar een tuin is natuurlijk geen echte tuin zonder groen. Daarom zijn we ook een dag naar het tuincentrum gegaan voor verschillende groene planten en potten. We kozen voor een palm, een kleine olijfboom en een mix van verschillende kleinere plantjes.

tuinverlichting

Om ook in de tuin te kunnen chillen als de zon onder is, hebben we gekozen voor verschillende vormen van tuinverlichting. Op de veranda hebben we een zwarte wandlamp gemonteerd. En beneden in de tuin zijn er een aantal moderne spotjes en een snoerlamp aan de schuttingen opgehangen.

Onze kleine onderhoudsvriendelijke stadstuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou


You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Palm in huis | Inrichting-huis.com
  21 juni 2018 at 11:00

  […] onze tuin volledig betegeld is met grote donkere tegels, kan je niet echt zeggen dat we een groene tuin […]

 • Reply
  Deze onderhoudsvriendelijke tuin is ingericht met een knusse woonkamer sfeer | Inrichting-huis.com
  14 juli 2018 at 11:01

  […] zitten. En er zijn genoeg mogelijkheden om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Onze eigen tuin is een mooi voorbeeld van een super onderhoudsvriendelijke tuin. Vandaag willen we een ander […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.