Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Souterrain tuinontwerp
Tuin inspiratie

Souterrain tuinontwerp


Bij Gardenista ben ik een project tegengekomen, die me heel erg deed denken aan onze eigen onderhoudsvriendelijke stadstuin. Niet zozeer het ontwerp van de tuin, maar de vorm van de tuin, en hoe de tuin ligt ten op zichte van de woning. Het is namelijk de tuin van een karakteristieke woning in Brooklyn, waarvan de tuin een stuk lager ligt dan de begane grond. Net als wij, hebben zij ook te maken met een betonbak in het souterrain, waar ze middels openslaande deuren toegang hebben tot de tuin. En ook hier hebben ze boven een veranda balkon, met een trap die naar het tuingedeelte leidt.

Souterrain tuinontwerp

De tuin is ontworpen door Lindsey Taylor, een tuinontwerpster en auteur van Gardenista. Nadat de woning van haar klanten volledig verbouwd was, was de tuin aan de beurt. De tuin is heel erg vergelijkbaar met onze tuin. En net als wij, wilde Lindsey ook een onderhoudsvriendelijke tuin creëren.

Souterrain tuinontwerp

Schuttingen, tuintegels en vaste plantenbak

Alle houten schuttingen zijn vervangen en de tuin werd opnieuw bestraat met strakke grijze tuintegels. Achterin de tuin, tegen de achterste schuttingen, is een grote vaste plantenbak gerealiseerd. In die plantenbak vind je een mix van verschillende mooie groene planten, terwijl de rand van de plantenbak ook gebruikt kan worden als bank om op te zitten.

Plantenbakken en plantenpotten

Naast deze grote vaste plantenbak aan de achterkant van de tuin, vind je aan de linkerkant ook nog een kleinere vaste plantenbak, die in de vloer is verwerkt. Daarnaast zijn er ook nog mooie stoere losse plantenpotten verspreid door de tuin. En op de rand van de betonbak vind je strakke zwarte plantenbakken, die voor meer privacy zorgen in het souterrain.

Balinees boomstam ligbed

Aan de rechterkant van de tuin vind je een prachtige Balinees boomstam ligbed, die haar klanten hadden gekocht tijdens een reis naar Bali. Ze waren een beetje ongerust, omdat ze zich afvroegen of de stijl en de grootte van het bed bij de tuin zou passen. Maar toen Lindsey het zag, vond zehet fantastisch. Een geweldig organisch sculpturaal element die de strakke lijnen in de tuin doorbreekt. Het verzacht de ruimte, biedt een verrassend element en is ook zeer comfortabel. Aan de linkerkant is een eethoek ingericht, met een stoere betonnen tuintafel en daarbijpassende betonnen krukjes en bank.

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Souterrain tuinontwerp

Bron: Gardenista.com | Fotografie: Pia Ulin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.