Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

houten keukeneiland
Binnenkijken Industrieel interieur

Dit stoere loft appartement is ingericht met een intieme sfeer


Loft appartementen kenmerken zich meestal met een stoere, industriële en rauwe uitstraling. Interieur- en architectenbureau StudioAC uit Canada bewijst dat het ook anders kan. Dit is Candy Loft, een oud snoepfabriek gelegen in Toronto, die door de Canadese architecten omgetoverd zijn tot een warm en sfeervol loft appartement. StudioAC werd door de klant gevraagd om het loft appartement op een manier te ontwerpen dat een gevoel van privacy binnen de stad zou creëren. Het loft appartement kenmerkt zich wel met stoere industriële details, maar het is tegelijkertijd ook erg warm, knus en intiem. Wij vinden het in ieder geval waanzinnig mooi. Jullie?

Dit stoere loft appartement is ingericht met een intieme sfeer

Praktische indeling

Candy Loft heeft een woonoppervlakte van 156m2, die opnieuw is ingedeeld en ingericht. Je komt hier binnen in een lange ruime hal, waar je toegang hebt tot het toilet en de washok. In de inham links, is een grote op maat gemaakte inbouwkast gerealiseerd, die enorm veel opbergruimte biedt in de hal. Daarnaast is de washok ingericht.

Aan het einde van de hal kan je doorlopen naar de heerlijke leefruimte, het hart van het appartement. Dankzij de aanwezigheid van de vele en grote raampartijen, is het een super fijne lichte ruimte. De perfecte ruimte voor de woonkamer, open keuken met eiland en eethoek.Daarvandaan heb je doorgang tot het thuiskantoor, én het intieme privégedeelte van het appartement, met de slaapkamer, de inloopkast en de bijbehorende badkamer.

plattegrond loft appartement

eettafel bij keukeneiland

Houten accenten

In alle functionele kamers tref je een strakke betonnen vloer aan, gecombineerd met super strakke afgewerkte witte wanden. Dankzij de verschillende houten elementen straalt het appartement vooral ook heel veel sfeer, warmte en intimiteit uit. Precies zoals de bewoners hadden gewenst. Zo zijn de originele houten plafonds en bijbehorende houten balken en pilaren gerestaureerd en in tact gehouden, en is er gekozen voor hele mooie houten volumes in het appartement. Denk aan het prachtige houten keukeneiland, gecombineerd met strakke witte ladekasten, een marmeren werkblad en chique gouden deurknoppen, de houten inbouwkasten in de hal en in de slaapkamer, en de zwevende houten badkamermeubel.

houten deuren inbouwkast

houten keukeneiland

inloopkast houten kasten

keukeneiland hout

lichte badkamer

zwevende houten badkamermeubel

grote ramen loft

Houten vloer, gebogen plafonds en led verlichting

De twee gangen, van de hal naar de leefruimte en van de leefruimte naar de slaapkamer en inloopkast, zijn de vloeren ook voorzien massieve Douglas houten vloerplanken. De gebogen plafonds en deuropeningen zijn ook erg bijzonder en hebben ook een verzachtende invloed op het industriële pand. Daarom hebben de ontwerper deze twee aspecten extra benadrukt met behulp van led verlichting aan de randen van de houten vloer en de gebogen deuropeningen. Dit ziet er bovendien super mooi en chic uit.

Wil je hetzelfde mooie en warme effect creëren in jouw huis? Kies dan voor een warm witte ledstrip (2700K). Sommige ledstrips zijn zelfs voorzien van een dimmer, die je op afstand met een afstandsbediening kunt bedienen. Wil je een beetje kleur in een ruimte toevoegen, dan zou je ook voor een rgb led kunnen gaan. Ledstrips bieden een aantal voordelen ten op zichte van andere vormen van sfeerverlichting. Je hoeft niet bang te zijn dat energierekening stijgt, omdat ledstrips super energiezuinig zijn. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast is het ook een hele duurzame keuze, vanwege de vele branduren van led verlichting.

houten vloer led verlichting

gebogen plafond hal

Daarnaast zijn verschillende originele industriële details minder rauw geworden, doordat ze wit geverfd of gespoten zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor verschillende stoere bakstenen muren in het appartement en de zichtbare leidingen en buizen aan de plafonds.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    timmerman
    24 juli 2019 at 18:49

    Ik vind het er mooi uitzien!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.